Concediul de maternitate ar putea fi redus de la trei la doi ani

Un grup de deputaţi doresc să vină cu o iniţiativă legislativă în scopul de a scurta durata concediului de maternitate de la trei la doi ani.

separator

uuuDeputatul Liliana Palihovici spune că Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a venit cu recomandarea de a schimba paradigma concediului de îngrijire a copilului, iar asta ar urma să fie „analizată serios și să devină parte a agendei statului”.

„Deja sunt câteva inițiative legislative în Parlament ce se referă la susținerea mamelor tinere și opțiunea de modificare a conceptului concediului de îngrijire a copilului și reducerea termenului acestuia până la 2 ani. Se propune ca mamele care vor accepta un concediu de îngrijire a copilului până la vârsta de 2 ani, să beneficieze de o indemnizație de îngrijire a copilului în valoare de 65-70% din salariul pe care l-a avut până la concediul de maternitate, ceea ce ar însemna o sumă dublă comparativ cu cea pe care o primesc femeile asigurate astăzi”, susţine Liliana Palihovici.

Deputatul susține că în Parlament se va spori numărul audierilor parlamentare a instituțiilor responsabile de implementarea Programului naţional strategic în domeniul securităţii demografice a Republicii Moldova 2011-2025.

 

Cum să porţi hainele cu animal print în sezonul rece
Articolul anterior
Ksenia Sobchak îşi afişează burtica de gravidă
Articolul următor
Alte articole interesante