Cum protejezi copilul de efectele nocive ale soarelui. Sfaturi de la medicii pediatri

Băile de soare previne apariția rahitismului la copii, deoarece ajută organismul micuțului să sintetizeze vitamina D, cunoscută pentru rolul ei de fixare a calciului în oase. În plus, razele solare ajută la întărirea imunității, astfel vei avea mai puține griji în perioada rece a anului. Cu toate acestea, trebuie să ai grijă cum profiți de ele, fără a dăuna sănătății pielii copilului. Efectele nocive ale expunerii neprotejate la soare pot provoca alergii, arsuri solare, insolații, chiar și cancer de piele. De aceea, este crucial să folosești un produs de protecție solară cu SPF ridicat.

separator
sejur_avion_grecia_insula_rodos_2014_hotel_evi_3_-30545-1

Copii, în special bebelușii, au pielea extrem de sensibilă, iar riscul de a se arde este mult mai mare decât la adulți. Expunerea la soare se face treptat, numai în orele recomandate de medici și neapărat să fie aplicată pe piele o cremă de protecție solară. Chiar dacă nu mergi la plajă, specialiștii recomandă folosirea produselor cu protecție solară și atunci când ieși la plimbare cu micuțul.

beachkidsr_36665700_79622100

BabyCoccole – Cremă de protecție solară cu SPF 30

9f8023ba79ee37b4afddee45df420f34Este o cremă special concepută pentru pielea sensibilă a micuților. Conține filtri fizici, chimici și naturali (Vitamina E și Rusco) într-un dozaj echilibrat care o face ușor de aplicat și deosebit de delicată. Astfel, copilul este protejat de efectele nocive ale razelor UVA și UVB. Produsul BabyCoccole – Cremă de protecție solară a fost testat dermatologic și corespunde normelor europene.
Acest produs nu conține coloranți, alcool și parfum, este rezistentă la apă și poate fi aplicată inclusiv pe pielea pielea bebelușilor.

Sfaturi de la medicii pediatri și dermatologi BabyCoccole:

• Folosește crema de protecție solară de mai multe ori în timpul zilei, în special după ce micuțul a ieșit din apă.
• Nu lăsa copilul mult timp să se expună la soare. Asigură-te cu o umbrelă, unde se poate adăposti pentru a nu sta ore întregi la soare.
• Evită expunerea directă la razele solare a copilului în primul an de viață.
• În timpul expunerii la soare, nu uita de pălărioară și ochelari.
• Îmbracă copilul lejer în hăinuțe din materiale naturale și deschise la culoare. Acestea permit pielii să respire și absorb transpirația, astfel copilul nu va avea iritații de la căldură.
• Orele de risc pentru expunerea copilului la soare sunt 10.00 -16.00. În aceste ore razele ultraviolete ating nivelul maxim și pot avea efecte nocive asupra sănătății copilului.
• După expunerea la soare este recomandat să folosești produse care hidratează și calmează pielea copilului.

BabyCoccole – Lăptișor după bronz

551d30cc70d7c3095df50a4b1490a416Acest produs este un remediu minunat pentru îngrijirea pielii fine și sensibile a copilului. Lăptișorul hidratează și calmează pielea datorită ingredientelor naturale care se găsesc în componența sa: ulei de migdale, vitamina E și extras de ulei de in. Poate fi folosit cu încredere chiar și din prima lună a bebelușului, deoarece nu conține alcool, parfum și coloranți. Special creat pentru pielea sensibilă a copiilor BabyCoccole – Lăptișor după bronz este un produs hipoalergic care menține nivelul pH-lui pielii.

După expunerea la soare e bine ca micuțul să facă o baie, apoi să îi aplici loțiunea pe pielea uscată.

Elody
Importator: SRL „Becor”;
Calea Orheiului 111/5, Chişinău;
Tel.: 022406209
Rețeaua de farmacii “ELODY”
Call-center: 022 46-18-18

O mamă a descoperit mucegai în jucăria de dentiție a fiicei sale

Pe piață există celebrele inele pentru dentiție, care îi ajută pe micuți să mestece pentru a suporta mai ușor disconfortul și durerea gingivală.

De obicei, jucăriile de dentiție pentru copii sunt realizate din materiale nontoxice. Medicii stomatologi ne sfătuiesc să le evităm pe cele umplute cu lichid, fiindcă se pot sparge sau rupe, iar conținutul s-ar putea scurge în gura copilului, însă nici cele umplute cu aer nu sunt tocmai indicate.

Saliva bebelușului sau apa cu care spălăm o jucărie umplută cu aer poate pătrunde prin îmbinarea cauciucului, iar astfel în interior se pot dezvolta mucegai și bacterii. O mamă de peste granițe, de exemplu, a rămas șocată după ce a descoperit cât mucegai se afla în jucăria de dentiție, sub formă de girafă, a fiicei sale!

Într-un clip pe TikTok femeia a tăiat, din pură curiozitate, o jucărie de dentiție a fiicei sale cu foarfeca pentru a vedea ce se ascunde în interior. Ea spune că inițial, jucăria a aparținut fiicei sale mai mari, care nu a mai folosit-o de mai bine de un an, iar acum i-a dat-o copilului ei mai mic pentru a se juca cu ea, relatează qbebe.ro.

„A primit asta când era bebeluș și îi plăcea la nebunie, o ronțăia tot timpul. Nu a mai folosit-o de aproximativ un an, dar recent am găsit-o împachetată prin casă și i-am dat-o bebelușului meu să se joace cu ea. Dar el a primit deja în dar una nouă, așa că am decis să o deschidem pe cea veche și să vedem cât de scârboasă este pe interior”, spune mămica în timp ce taie cu foarfeca jucăria sub formă de girafă. Mare i-a fost mirarea când a văzut cât mucegai se strânsese în interior.

„Oh, Doamne. Nu se poate. Doamne, mi s-a făcut pielea de găină. Va trebui să arunc foarfeca asta. Priviți cât mucegai. E scârbos. Dacă așa arată o jucărie de dentiție în interior, imaginați-vă cum arată interiorul jucăriilor pentru băiță”, a continuat aceasta. 

Între timp, purtătorii de cuvânt ai companiei care produce jucăriile de dentiție respective, au declarat pentru tyla.com:

„Jucăriile de dentiție Sophie la Girafe sunt încă produse în mod tradițional în Franța, folosind procese care implică 14 operațiuni manuale și s-au respectat întotdeauna cele mai stricte reglementări. Siguranța copiilor și satisfacția părinților lor reprezintă prioritatea noastră principală, iar toate produsele noastre sunt testate în permanență și în conformitate cu standardele globale.

Jucăria de dentiție Sophie la Girafe este fabricată din cauciuc natural în proporție de 100%, astfel încât instrucțiunile de utilizare și de curățare trebuie respectate cu atenție. Așa cum este indicat pe ambalaj, recomandăm curățarea suprafeței cu o cârpă umedă. Nu trebuie scufundată în apă și nici clătită, deoarece se poate deteriora”.

Aproape fiecare al treilea copil în Moldova se naște cu probleme de sănătate

În anul 2023, în Moldova s-au născut 24 de mii de copii, cifra fiind în descreștere cu 11 la sută față de anul precedent.

mamaplus

Din numărul total de bebeluși care au venit pe lume, 7,4 mii s-au născut bolnavi ori s-au îmbolnăvit cu diverse boli, ceea reprezintă 30,2% din numărul total. Datele se regăsesc în raportul Biroului Național de Statistică ”Situația copiilor în Republica Moldova în anul 2023”.

Cel mai des, problemele de sănătate țin de greutatea insuficientă la naștere, infecții specifice perioadei perinatale, suferința respiratorie a nou-născutului, boala hemolitică și pneumopatia congenitală.

Bolile, care cel mai des se întâlnesc în primul an de viață

Datele statistice mai arată că în primul an de viață copiii suferă cel mai des de boli ale aparatului respirator, anemie și boli infecțioase și parazitare:

  • Boli ale aparatului respirator – 768 de cazuri noi la 1000 copii
  • anemie – 104 cazuri noi la 1000 copii
  • boli infecțioase și parazitare – 53 de cazuri noi la 1000 copii
  • afecţiuni din perioada perinatală – 48 de cazuri noi la 1000 copii
  • boli ale sistemului nervos – 24 de cazuri noi la 1000 copii.

Autoritățile anunță lansarea platformei online dedicată opțiunilor alternative în îngrijirea copilului

Ministerul Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova anunță lansarea platformei online ServiciiAlternative.gov.md, dedicată opțiunilor alternative în îngrijirea copilului. Această inițiativă inovatoare reflectă angajamentul ministerului față de îmbunătățirea calității vieții celor mici și va fi inaugurată simbolic în Ziua Internațională a Copilului, pe 1 iunie.

Platforma este concepută pentru a oferi informații complete și actualizate despre serviciile alternative de îngrijire a copiilor, inclusiv cele organizate de angajatori la locul de muncă, îngrijirea individuală și cea familială.

Prin diversificarea și extinderea serviciilor de îngrijire a copilului, ne propunem să creăm un mediu propice pentru dezvoltarea optimă a fiecărui copil din Republica Moldova”, a declarat Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.

„Aceste servicii alternative nu numai că vor sprijini dezvoltarea copiilor, dar vor facilita și concilierea vieții profesionale și personale pentru părinți, contribuind astfel la creșterea unei Moldove europene în care fiecare copil are o familie”.

Platforma ServiciiAlternative.gov.md oferă informații despre legislația în vigoare, ghiduri practice pentru implementarea serviciilor, resurse pentru părinți și angajatori, precum și actualizări privind inițiativele ministerului în acest domeniu.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova, care a fost un partener strategic în promovarea dezvoltării durabile și incluzive în Republica Moldova.

Beyonce și Jay-Z vor avea încă un copil
Articolul anterior
Murele detoxifică ficatul!
Articolul următor