Călătoria împreună cu micuții îți poate părea o experiență lungă și obositoare, însă dacă știi cum să organizezi lucrurile, vacanța alături de copii va fi interesantă, distractivă și, cu siguranță, una plină de amintiri frumoase de familie pentru toată viața. Pentru că nu este ușor să pornești într-o aventură cu cei mici, bloggerița Ana Ciorici îți vine în ajutor cu niște sfaturi utile.
Tânăra mămică a doi copii povestește pe blogul ei detalii curioase din experiența proprie de a călători cu micuții. Bloggerița este convinsă că multe dintre mămici vor găsi utile sfaturile pe care aceasta le împărtășește.
,,Ne place enorm să călătorim și să descoperim lumea. Iar de cînd avem doi copii, nu am renunțat la această plăcere, deși a devenit un pic mai complicat de a călători cu ei. Din propria experiență o să vă scriu niște sfaturi pentru cei care urmează să călătorească cu cei mici, în viitorul apropiat, sau pentru cei care poate nu au avut curajul să o facă până acum”, scrie Ana.
,,Iată cum îmi pregătesc eu copiii pentru călătorii și ce iau cu mine în timpul acestora”.
/* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */
ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' });
,,1. Pregătiți-i de vacanță, cu o săptămînă, două înainte de plecare. Vorbițile despre țara în care mergeți și activitățile pe care le veți face acolo. Entuziasmați-i cu povestiri despre avion și zbor. Emilia este extrem de încântată de fiecare data când trebuie să zburăm cu avionul. Mereu o pregătim din timp.2. Lăsați-i să facă bagajul împreună cu voi ( pe cei mai mari). Chiar să-și aleagă singuri hainele și jucăriile pe care și le doresc pentru vacanță.
3. Cumpărați-le propria valiză mică pentru a o lua cu ei. Acest mic detaliu va face experiența mult mai plăcută.
4. Luați câte un cărucior pentru fiecare dintre copii. Pe ai noștri, cu vârsta de 8 luni și respectiv 3,5 ani, i-am dus cu căruciorul. Folosiți un cărucior chiar dacă copiii au 5 sau 6 ani.
Uneori, distanțele de parcurs, într-un aeroport internațional, sunt extrem de mari, iar copiii obosesc și nu reușesc să țină pasul cu voi. Încep mofturile, iar astfel călătoria poate deveni una neplăcută. În plus, căruciorul te salvează atunci când vrei să faci plimbări îndelungate la locul de destinație.
5. Ia câteva jocuri sau jucării pentru perioada cât veți sta în aeroport sau în avion. Pentru Emilia am luat aluat, cărți de colorat și creioane, dar și tableta cu ceva desene animate. Pentru cel mic, am luat niște cuburi și jucării pentru gingie.
6. Dacă aveți să parcurgeți un zbor intercontinental, optați pentru unul de noapte, așa încât să surprindă copiii în somn. Noi am avut o asemenea experiență și ne-a picat destul de bine, 7 ore de zbor, din 10, le-am dormit.
7. Pentru copiii de până la un an, puteți cere basinet (pătuc mic), doar că trebuie să alegeți locuri cu mai mult spațiu între compartimente, pentru a agăța pătucul. Noi am discutat cu reprezentanții companiei de zbor și ne-au ales din start aceste locuri speciale. Teo a dormit în acest basinet toată noaptea, iar noi ne-am odihnit foarte bine, fără a-l ține în brațe.
8. Luați-vă pături (pentru că în aeroport și avion este foarte frig) și multe haine de schimb pentru copii.
9. Fă-ți rezerve de lapte și mâncare pentru a le asigura copiilor toate nevoile. Aceste detalii sunt particulare. Eu am pus laptele lui Teo în containere secționate cu porții de mâncare. Am luat un termos cu apă fierbinte și o sticluță pentru lapte. Am luat două borcănașe de fructe și legume, biscuiți pentru bebeluși și banane, mere. Pentru Emi am luat iaurt, covrigei și suc.
9. De obicei, avioanele mari au și hrană pentru bebeluși (dar trebuie sa anunți la check in despre acest lucru). Totuși, e mai bine să fii asigurat, de acasă, cu toate cele care sunt pe plac copiilor tăi.
10. Nu lua, în aeroport, niciun bagaj de mână. E mult mai comod pentru un părinte să ducă în spate un rucsac, pentru a-i elibera mâinile. Fiecare dintre noi a avut grijă de câte un cărucior și un copil.
Cel mai important lucru este să rămâneți pozitivi și să tranformați, această călătorie, într-o aventură distractivă pentru copii. Atât timp cât părinții se arată entuziasmați și copiii se vor simți la fel. Fiți reponsabili și respectați programul zilnic. Astfel, călătoria va fi și mai plăcută.”