Dezvăluiri șocante: meniul copiilor de la grădiniţe şi şcoli

 În premieră, Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova a făcut publice informaţiile reale despre calitatea alimentaţiei de care au parte copiii în grădiniţe şi şcoli. O informaţie despre problemele serioase legate de alimentaţia copiilor în instituţiile preşcolare şi şcolare din Moldova a fost prezentată miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către ministrul de resort, Ruxanda Glavan.

separator

1-pranz-gradinita-resize-6691-b

Aceasta a semnat şi un ordin prin care interzice consumul produselor din carne, care conțin adaos de aditivi alimentari în instituțiile de învățământ general. „Noi nu putem să lăsăm ca lucrurile să degenereze în acest mod. Meniurile din grădinițe și școli sunt învechite și conțin fișe tehnologice cu produse din carne procesată, făinoase, zahăr în exces.

Produsele din carne procesată, care conțin adaos de aditivi alimentari, trebuie să fie excluse definitiv din instituțiile preșcolare și școlare”, a declarat Ruxanda Glavan.

Directorul Centrului Național de Sănătate Publică, Iurie Pînzaru, prezent şi el la eveniment, a spus că în multe cazuri, deşi pe etichetă era indicat „crenvurști pentru copii” care nu ar fi conţinut fosfați, testele de laborator au arătat, totuşi, că această substanţă periculoasă era prezentă în produsele respective.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, experții în sănătate publică au constatat că elevii și copiii din instituțiile de învățământ preșcolare nu au primit, conform normelor naturale, 21,3 la sută carne, 39,0 la sută peşte, 37,7 la sută ouă, 31,6 la sută lapte. Instituţia mai menţionează că retrospectiva ultimilor 5 ani arată că sănătatea copiilor devine tot mai precară, iar bolile aparatului digestiv ocupă printre primele locuri în structura morbidității generale.

Mai mult decât atât, reprezentanții Ministerul Sănătății vor negocia cu producătorii agricoli privind distribuirea fructelor și legumelor proaspete în grădinițele și școlile din toată țara.

sursa: sputnik.md

Milioanele dispărute ale Jannei Friske au fost găsite în contul mamei sale!
Articolul anterior
Câteva trucuri mici, însă utile la prepararea bucatelor!
Articolul următor
Alte articole interesante