Doi frați gemeni s-au născut în ani diferiți

O întâmplare uimitoare! Gemenii Joaquin şi Aitana Ontiveros s-au născut în ani diferiţi. Din cauza lungului tarvaliu al mamei, băieţelul s-a născut anul trecut, în 2017, iar surioara lui a venit pe lume în 2018.

separator

Nimeni nu poate programa cu exactitate când vin pe lume copiii, în cazul naşterilor naturale. O întâmplare inedită a avut loc, din această cauză, în California, SUA. Maria Ontiveros, o asistentă de farmacie, în vârstă de 27 de ani, din Earlimart, ştia că urmează să nască gemeni în jurul datei de 27 ianuarie. Iată însă că micuţii nu au vrut să mai aştepte ca să vină pe lume amândoi în 2018. Brusc, mămica a început să aibă contracţii şi, în loc să se mai pregătească pentru Revelion, a ajuns la maternitate. Soţul ei, Joaquin Ontiveros, în vârstă de 30 de ani, de asemenea asistent de farmacie,  a dus-o de urgenţă la spitalul Delano Regional Medical Center.

Travaliul femeii a început în ziua de 31 decembrie, în jurul orei 19.00. Aşa că a trebuit să-şi ia “adio” de la masa la restaurant pe care o rezervase împreună cu partenerul său. În loc de dans şi distracţie, Maria l-a adus pe lume pe micuţul Joaquin la ora 23.58, un băieţel sănătos care a cântărit la naştere 2,5 kilograme. Surioara lui s-a mai lăsat ceva timp aşteptată. Astfel că mămica fericită a reuşit să răsufle uşurată abia la 1 ianuarie, la ora 0.16, când a venit pe lume şi fetiţa sa, Aitana. Ea a cântărit la naştere 2 kilograme.

Deşi s-au născut la o distanţă de doar 18 minute, gemenii vor avea înscrişi în certificatul de naştere ani diferiţi. Nici nu vor avea aceeaşi zi de naştere. Unul va avea ziua la 31 decembrie, celălalt la 1 ianuarie. Părinţii, care mai au alţi trei copii acasă, au primit daruri în valoare de 3.000 de dolari din partea angajaţilor de la spital şi a vecinilor, datorită întâmplării neobişnuite. 

sursa

O tânără a născut de 2 ori în 22 de zile, având o experiență extrem de dureroasă. Cum a fost posibil?

Un caz medical rar și absolut extraordinar a captat atenția lumii întregi. Doyle Kayleigh, o tânără în vârstă de 22 de ani din Marea Britanie, a trăit o experiență de neuitat și extrem de dureroasă, nașterea a doi copii într-un interval de doar 22 de zile.

Situația neobișnuită a început când Doyle, care credea că este însărcinată cu gemeni, a mers la spital după ce i s-a rupt apa. Tragic, primul copil s-a născut prematur la 22 de săptămâni și, din nefericire, a fost declarat mort la scurt timp după naștere. Medicii au suspectat că un cheag de sânge ar fi putut fi cauza decesului neașteptat.

În mod surprinzător, după nașterea tragică, Doyle nu a mai avut contracții, ceea ce a dus la o descoperire uimitoare. În ciuda diagnosticului inițial de gemeni, se pare că femeia era, de fapt, însărcinată în stadii diferite cu doi copii, nu cu gemeni veritabili. Aceasta este o condiție extrem de rară cunoscută sub numele de superfetation, unde un nou ovul fertilizat este implantat în timpul unei sarcini existente.

A doua naștere a tinerei mame

După 22 de zile de la primul eveniment tragic, Doyle a născut al doilea copil, care, spre deosebire de primul, a supraviețuit, deși s-a confruntat cu complicații serioase. Noul născut, pe nume Astro, a venit pe lume cu o afecțiune cardiacă congenitală, cunoscută sub numele de gaură în inimă, o condiție care necesită supraveghere medicală constantă.

Reflectând asupra întregii experiențe, Doyle a mărturisit că perioada sarcinii a fost extrem de dificilă și dureroasă. „Eram conștientă de toate riscurile pe care le aducea o sarcină cu gemeni. Am plătit chiar și la clinici private pentru că eram atât de îngrijorată de complicații. Când am ajuns la 22 de săptămâni și jumătate, la propriu, eram în pat și am avut cea mai mare durere din întreaga mea viață. Nu eram sigură ce se întâmplă, așa că m-am dus la toaletă și am observat că mi s-a rupt apa”, a împărtășit ea pentru nypost.com.

Cazul lui Doyle Kayleigh subliniază nu numai raritatea unor astfel de condiții medicale, dar și importanța monitorizării atente a sarcinii și a suportului medical adecvat. 

sursa

Povestea bloggeriței din Moldova care a învins cancerul și a adus pe lume al treilea copilaș: „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”

Stela Zacon este moldoveanca de 31 de ani care a reușit să învingă cancerul și să aducă pe lume un copilaș. Aceasta a anunțat marele eveniment pe data de 5 aprilie, iar acum familia sa se bucură de cei trei copii ai cuplului. „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”, a scris bloggerița.

Stela intuia că este însărcinată după cea de-a 6 chemoterapie, iar medicii erau sceptici cu privire la o posibilă sarcină, scrie Unimedia.info.

Gândurile și semnele organismului au determinat-o să facă un test de sarcină, care a și confirmat bănuiala acesteia. Conform examenului ultrasonografic avea deja 2 luni și 3 zile.

„Mă uit în urmă acum și zâmbesc, ce mult m-a schimbat boala. Îi mulțumesc că m-a învățat multe chiar dacă au fost momente grele”, spune ea. „Toți ne-am pornit roz, dar am ieșit albaștri”, a scris Stela în ziua în care au aflat sexul bebelușului.

Stela Zacon are 30 de ani și este originară din Moldova. De mai bine de cinci ani este stabilită în Marea Britanie, împreună cu soțul și cei doi copii. În acest răstimp, femeia a trecut printr-o experiență dificilă, fiind tratată de medici de depresie postantală, deși suferea de cancer limfatic.

Vești bune pentru părinți! A fost modificată procedura privind achitarea indemnizației pentru creșterea copiilor

Vești bune pentru părinți. Începând cu luna aprilie, achitarea indemnizaţiilor pentru familiile cu copii se va efectua lunar, pentru luna curentă, și nu doar după trecerea unei luni, cum era până în prezent.

Despre acest lucru ne anunță Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS), care informează despre modificările operate în legislație privind plata indemnizațiilor.

„În acest context, la data de 1 aprilie 2024 a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna martie 2024, iar astăzi, 5 aprilie 2024, a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna aprilie 2024, în valoare totală de 217,1 milioane lei”, se menționează într-un comunicat al CNAS.

Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze la orice oficiu poştal din ţară sau la instituţia bancară unde sunt deserviţi, doar după procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay).

Paris Hilton a fost cerută în căsătorie!
Articolul anterior
Un desert delicios pe care îl poți prepara în doar 20 de minute
Articolul următor