Sute de părinți au venit, ieri, 11 decembrie, la întâlnirea cu renumitul medic pediatru din Ucraina, Eugeniu Komarovsky, organizată de echipa iTicket.
Ce conţine laptele matern şi cum contribuie acesta la dezvoltarea sănătoasă a bebeluşului
Evenimentul a avut loc în unul dintre Restaurantele din Chișinău și a adunat atât mămici, tătici, cât și viitori părinți.
Au optat pentru discuție în format întrebare-răspuns. Astfel, în decurs de patru ore, toți cei prezenți au avut posibilitatea să găsească răspuns la absolut toate întrebările.
Iată câteva dintre ele:
Îndepărtăm sau nu adenoizii?
„Vă enumăr câteva situații, în care trebuie să îndepărtăm adenoizii:
Important! Vârsta copilului nu are importanță.
– dacă copilul nu poate să respire pe nas
– dacă copilul sforăie în somn, fapt ce îi afectează calitatea somnului
– dacă copilul suferă de otite repetate
– dacă, pe lângă adenoizi, copilul mai are probleme cu plămânii, suferă de afecțiuni precum astm sau bronșită obstructivă.
– dacă copilul suferă de gaimorită repetată
În cazul în care copilul nu are niciuna dintre simptomele mai sus enumerate, adenoizii nu trebuie îndepărtați.”
Putem avea încredere în homeopatie?
„Încredere putem să avem, dar nu și să fim siguri că aceasta ne va însănătoși. Homeopatia presupune tratament cu apă încărcată energetic. Există și o știință care spune că apa are memorie. Dacă sunteți adepții acestei idei și credeți că vă poate face bine, decizia vă aparține.
Cu toate că o bună parte a populației consideră că cei ce promovează homeopatia sunt șarlatani, vreau să vă atrag atenția asupra unui lucru:
Dacă avem de ales dintre o multitudine de preparate medicamentoase și apă încărcată energetic, aș prefera homeopatia. Căci homeopatia înseamnă nu altceva decât <nimic strașnic, va trece de la sine.”
De ce după administrarea vaccinului, în locul în care a fost introdus preparatul se produce reacție alergică, inflamare?
„De fapt, acest lucru este făcut intenționat. În vaccinul propriu-zis, se adaugă un anumit preparat, care și provoacă această reacție (inflamație, durere, înroșire). Dar să nu credeți că acest lucru este făcut pentru a-l necăji pe copil. Ba din contra, astfel, celule imune ”vin” în acest loc și fac cunoștință cu vaccinul. ”
Călim sau nu copilul?
„Dragii mei, copilul nu are nevoie de călire, el are nevoie de un mod normal și sănătos de viață. Atât!
Dar pentru aceasta, în primul rând, încetați să mai încălziți, cel puțin, apa copilului. Și, încetați să-l mai încotoșmănați. Căci, se îmbolnăvește nu pentru că i-a fost frig, ci pentru că a transpirat.”
Paraziții intestinali. Administrăm sau nu preparate anti-parazitare pentru profilactică?
„Important! Animalele de companie nu reprezintă pericol, în acest sens, pentru copii. Aceștia nu-i pot contamina cu paraziți intestinali.
Totusi, pe post de profilaxie, doar după o consultație la medicul de familie, puteți să administrați preparate ani-parazitare cu întreaga familie. Acest lucru este recomandat să-l faceți în perioada în care afară se răcește și, în decurs de doua zile limitele termice au fost sub zero grade. Aproximativ, în lunile noiembrie/decembrie.”