Fibroamele reduc șansele conceperii unui copil

Fibromul este o excrescenţă benignă (necanceroasă) care se dezvoltă în interiorul cavităţii uterine sau la exteriorul uterului.

separator
Este destul de întâlnit şi poate avea dimensiuni mici sau mari (poate schimba forma uterului). Uneori această excrescență poate împiedică conceperea unui copil, alteori fără să ştii că ai fibrom poți rămâne gravidă, care ulterior poate da complicații.

Fibroamele scad șansele conceperii unui copil

Care sunt cauzele apariţiei fibromului

O identificare clară a cauzei apariției acestei tumori benigne nu oferă specialiştii, dar se crede că apariţia fibromului este legată de nivelul de estrogen şi progesteron (hormoni produşi de ovare). De aceea uneori în timpul sarcinii, când nivelul hormonal este crescut, acestea se dezvoltă mai rapid, devin mai mari, iar după naştere se micşorează în dimensiuni.

Care sunt simptomele?

Multe femei nici nu bănuiesc că au fibrom, pentru că de multe ori nu prezintă simptome. Uneori când dimensiunile fibromului sunt destul de mari pot apărea simptome ca:

  • Sângerări abundente comparative cu menstruaţia, durata fiind de câteva zile, cu eliminări de cheaguri de sânge;
  • dureri abdominale;
  • dureri în timpul actului sexual;
  • presiune în partea inferioară a abdomenului;
  • urinare frecventă;
  • constipaţie;
  • un ciclu neregulat.

Cum poate afecta un fibrom fertilitatea sau sarcina?

În dependență de localizarea fibromului, derivă incapacitatea de a concepe un copil. În unele cazuri, un fibrom poate opri ovul fertilizat să se implanteze în uter. Acest fapt duce la un avort spontan precoce.

Femeile care au rămas însărcinate având fibrom pot fi supuse unor pericole mai târziu. Pot apărea sângerări în timpul sarcinii, dureri pelvine, avort spontan, poziţie incorectă a fătului, astfel încât să fie necesară naşterea prin cezariană, naştere prematură, hemoragii în timpul naşterii.

În mare parte, dacă fibromul nu prezintă pericol, este doar monitorizat pe parcursul sarcinii şi se intervine numai dacă pacienta prezintă probleme serioase de sănătate.

Dar este mult mai bine să previi decât să te supui unui pericol inutil. Repet, este mai bine să fie depistat înainte de a rămâne însărcinată. Se tratează medicamentos sau pe cale chirurgicală, în dependență de mărimea fibromului.

În prezent medicii practică o nouă metodă care este non invazivă, numită embolizarea. Această intervenție nu slăbeşte pereţii uterului, respectiv nu reduce şansa de a concepe un copil. Recuperarea după o asemenea intervenţie durează o zi. De aceea este bine să faci toate analizele înainte de a rămâne gravidă.

Text: Snejana Țugui

Părinții adoptivi vor fi obligați să le dezvăluie copiilor secretul adopției. Țara europeană care emite legea

Guvernul Estoniei, țară membră UE, intenționează să modifice Legea familiei pentru a-i obliga pe părinții adoptivi să le dezvăluie copiilor faptul că nu sunt părinți naturali, arată news.err.ee.

Cum spunem copilului că este adoptat? Sfatul psihologului

Potrivit sursei citate, în actuala legislație, copiii adoptați vor afla despre acest fapt doar dacă persoanele care i-au adoptat decid să-l împărtășească. Dacă părinții adoptivi ai unui copil nu reușesc să spună nimic, este posibil să nu afle că au o altă familie biologică undeva.

Irje Tammeleht, oficial din Ministerul Afacerilor Sociale, a spus că în prezent este posibil ca un copil să aibă amintiri despre o altă familie, în timp ce părinții adoptivi pot decide să nu împărtășească nicio informație.

Dacă ar fi aprobată, legea ar oferi tuturor copiilor adoptați dreptul de a cunoaște că sunt adoptați, părinții adoptivi fiind îndemnați să discute problema mai devreme decât mai târziu.

Helen Jõks, responsabilă cu politica privind drepturile copilului la minister, a spus că încă se discută care ar fi momentul în care părinții adoptivi ar trebui să spună copiilor despre părinții lor biologici. O opțiune este de a stabili o anumită vârstă până la care copiilor trebuie să li se spună. O altă variantă este ca părinții să o aducă de îndată ce se consideră că este rezonabil, cum este în Norvegia, de exemplu.

sursa: www.ziare.com

O femeie a suferit dureri atroce ani în șir, după nașterea celui de-al patrulea copil. Descoperirea șocantă pe care a făcut-o după ce a mers la medic

O femeie din Columbia, care a suferit dureri atroce timp de 11 ani, a fost șocată să descopere că motivul pentru care se simțea atât de rău avea să fie un ac și o ață, uitate în corpul ei, după ce a născut al patrulea copil.

ginecolog

María Aderlinda Forero a fost operată după ce a dat naștere celui de-al patrulea copil. Femeia în vârstă de 39 de ani, din Columbia, și-a legat trompele uterine pentru a nu mai putea rămâne însărcinată, dar, accidental, medicii au uitat în corpul ei un ac și o ață, încă din 2012, scrie protv.ro, conform Mirror.

La doar câteva zile după procedura de ligaturare a trompelor, María a început să acuze dureri puternice, care s-au agravat treptat.

I s-a prescris paracetamol pentru a o ajuta să facă față durerilor, însă fără succes. Durerea a continuat să crească și, în cele din urmă, medicii i-au prescris analgezice mai puternice, precum meloxicam.

María, care locuiește în satul rural San Isidro, în apropiere de Medellín, a declarat că durerea era atât de puternică încât, deseori, nu reușea să doarmă sau să se deplaseze.

Situația i-a bulversat viața și a dus la o serie de schimbări de locuri de muncă. A sfârșit prin a trăi cu această afecțiune dureroasă timp de peste un deceniu, înainte de a fi descoperită cauza.

María a explicat că, din motive economice și din cauza distanței mari, trebuia să se deplaseze în oraș cu motocicleta soțului ei pentru a merge la medic. Cuplul era adesea în imposibilitatea de a se deplasa în lunile de iarnă din cauza stării drumurilor din comună.

Afecțiunea ei a fost în cele din urmă diagnosticată atunci când o ecografie și un RMN au arătat cauza durerii, lăsând-o pe María și pe medici înmărmuriți.

Se pare că a trecut prin 4.000 de zile de chin din cauza unui ac și a unei ațe, rămase în corpul ei.

Ligaturarea trompelor, cunoscută și sub numele de legarea trompelor, este un tip de contracepție permanentă.

În timpul procedurii, trompele uterine sunt tăiate, legate sau blocate definitiv.

Pentru a efectua operația, se introduce un ac sau se face o tăietură prin buric, astfel încât abdomenul să poată fi umflat cu gaz.

În cele mai multe cazuri, medicul folosește instrumente pentru a sigila trompele prin distrugerea unor părți din pereți sau prin blocarea lor cu inele sau cleme de plastic.

Durere fără margini! Un bebeluș de 10 luni din Hâncești s-a înecat mortal cu o bucată de salam

Un copil de 10 luni a murit sufocat cu o bucată de salam. Tragedia s-a petrecut eri, 21 aprilie, în jurul orei 21:17 în orașul Hîncești. La

Surse de calciu in alimentatia bebelusului si a copilului mic

Potrivit datelor preliminare, o mamă cu copiii ei – un bebeluș de 10 luni, o fetiță de 8 ani și un băiețel de 5 ani, au venit să-și viziteze bunica. Aceștia erau însoțiți de partenerul femeii, în vârstă de 25 de ani, relatează rupor.md. Copiii au fost lăsați nesupravegheați.

Copiii mai mari i-au dat celui mic o bucată de salam. Mama a încercat să acorde copilului primul ajutor. Copilul a murit înainte de sosirea medicilor. Oamenii legii au demarat o anchetă cu privire la incident pentru a stabili toate împrejurările în care s-a produs tragedia.

Păpușile gonflabile vor vorbi cu utilizatorii!
Articolul anterior
Prințul Harry s-a logodit în secret! Vezi cine e norocoasa
Articolul următor