La doar 3 ani, Margarita a fost diagnosticată cu tumoare la creier. O operație urgentă i-ar salva viața!

Margarita are doar trei ani, având și un frățior geamăn de aceeași vârstă. O banală consultație, la neurolog, s-a transformat într-un adevărat coșmar și o durere imensă pentru părinții fetiței. Mama a aflat de la medic că micuța are tumoare la creier. Din momentul în care au aflat teribilul diagnostic al fetiței lor, părinții nu-și găsesc liniștea. E nevoie de o sumă mare de bani pentru o operație urgentă în străinătate, care le-ar salva copilul!

separator
6586-img-7877

22.500 de euro este o sumă pe care părinții au aduna-o în câțiva ani poate, așa cum spun chiar ei. Însă, boala nu așteaptă, le poate răpi copilul în acel mai scurt timp.

În mai puțin de 2 săptămâni, părinții urmează să meargă împreună cu fetița la clinica din Turcia, dotată cu echipamente tehnice performante care ar permite efectuarea unei operații atât de complicate.

Medicul spune că fetița are șanse bune de recuperare, dacă operația va fi efectuată cât mai curând.

Răpuși de o durere ca asta, părinții cer ajutorul pentru a-și salva copilul. Mama fetiței a postat acest mesaj pe caritate.md:

,,Mă numesc Oxana Dabija și de trei ani sunt mama gemenilor Ion și Margarita. Am crescut fără mamă de mic copil, iar acum viața ne pune la o grea încercare. O banală consultație la neurolog s-a transformat într-o durere imensă pentru familia noastră.

Margarita și Ion sunt gemeni și s-au născut perfect sănătoși. Acum, însă micuța mea a fost diagnosticată cu tumoare pe creier. Timpul este foarte scurt pentru Margarita, de aceea urgent trebuie de operat. Din păcate, această operație nu se poate face la noi în țară din lipsa utilajelor necesare: neuro navigație și RMN intraoperator. Medicii ne dau maximum 2 săptămâni la dispoziție pentru a fi operată, e nevoie să fie operată urgent.

Viața puiului meu este în pericol și îngenunchez în fața dumneavoastră să ne ajutați. 22.500 de dolari costă acestă operație și nu ne ajunge nici câțiva ani ca să colectăm suma. Domnul chirurg Talat Kiris din Turcia a acceptat să ne opereze fetița. Operația va fi una tare complicată, dar medicii ne dau mari șanse ca puiul nostru să se facă bine. Timpul este prețios și fiecare minut contează pentru micuța noastră Margarita. Vă implor, ajutați-ne să ne salvăm fetița!”, scrie Oxana Dabija.

Donațiile se pot face pe caritate.md

6587-img-7871

6589-img-78796577-khochu-obratitsya-k-vam-za-pomoshchyu

6588-img-78786585-img-78756590-img-7868

Violența obstetricală e tot o violență!

Sarcina și nașterea ar trebui să fie o perioadă cu amintiri frumoase pentru fiecare femeie. Dar, pentru multe femei aceasta poate fi însoțită de momente de suferință, umilire și traumă. Violența obstetricală, sau umilirea femeilor în maternități, este un fenomen încă întâlnit în multe regiuni ale lumii. Violența obstetrică poate lua diverse forme, printre care refuzarea îngrijirii, ignorarea nevoilor și durerilor femeilor, abuzul verbal, violența fizică, comportamentul dezumanizat și nepoliticos.

La nivel mondial, data de 25 noiembrie este dedicată conștientizării abuzurilor din maternități. La fiecare 25 noiembrie (ziua împotriva violenței față de femei), se încearcă prin intermediul campaniei ca vocea femeilor umilite în timpul nașterilor să fie auzită.

Câteva femei au mărturisit cum s-a manifestat violența obstetricală în cazul lor:

,,Închide gura! Nu mai urla și nu împinge! Știai ce făceai când făceai sex, iar acum vezi rezultatul?”

,,Lasă că ți-a fost și bine!”

,,Spune mulțumesc că ești vie și tu, și copilul”

,,Ți-a plăcut când l-ai făcut, acum taci și îndură!”

,,Nu ești prima care naște, stai și rabdă”

,,Ce urli în gura mare, te aude toată maternitatea”

,,Și ce dacă te doare, trebuia să te gândești la asta 9 luni în urmă”

,,Naște mai repede, că n-am timp”

Primul pas către stoparea practicilor abuzive și denigrante la naștere este informarea!

Fiica lui Bill Gates este însărcinată. Tânăra a publicat primele imagine cu burtica de gravidă

Jennifer Gates, fiica miliardarului american este însărcinată cu primul ei copil. În vârstă de 26 de ani, Jennifer este căsătorită cu Nayel, în vârstă de 31 de ani, iar peste câteva luni vor deveni părinți. Tânăra a postat prima imagine cu burtica de gravidă.

Jennifer Gates este însărcinată. Fiica lui Bill Gates a publicat prima imagine cu burtica de gravidă

Aceasta poartă o rochie lungă de mătase, care i-a scos în evidență burtica de gravidă. În aceeași poză apare și soțul ei, iar cei doi zâmbesc în timp ce erau îmbrățișați.

jennifer gates insarcinata

Jennifer a mai postat o poză în care apare singură, în timp ce își ținea mâna pe burtă. Melinda Gates, fosta soție lui Bill Gates a comentat la imaginile postat de fiica sa. „Nu aș putea fi mai încântată să-l cunosc pe acest micuț și să văd cum deveniți părinți’. 

jennifer gates

Acesta nu este primul nepot pe care Bill și Melinda îl au. Cei doi au divorțat anul trecut, după 27 de ani de căsnicie.

Jennifer Gates, fiica cea mare a miliardarului Bill Gates, confondatorul Microsoft, s-a căsătorit cu Nayel Nassar, un jocheu egiptean. Nunta a avut loc anul trecut, iar atât Bill Gates, cât și Mellinda Gates au participat la marele eveniment. Nunta celor doi îndrăgostiți a costat 2 milioande dolari.

Jennifer Gates a absolvit facultatea în cadrul Universității Standford, în 2018. Aceasta a obținut o diplomă în bilogie umană, după care a luat un an pauză. Ulterior, a urmat cursurile facultății de medicină. Fiica lui Bill Gates a făcut echitație încă de la vârsta de 6 ani.

jennifer si sotul ei
jennifer gravida

Gabriela Damir și soțul ei, Roman Burlaca, într-o ședință foto emoționantă înainte de nașterea fiului

Gabriela Damir și Roman Burlaca trăiesc una dintre cele mai palpitante etape din viața de cuplu. Tinerii îndrăgostiți urmează în curând să devină părinți pentru prima oară și au decis să imortalizeze clipele printr-o ședință foto la care au participat în doi. Fericit și emoționat, viitorul tătic își susține protector aleasa.

Emoțiile sunt intense în așteptarea bebelușului. Vitoarea mămică este dovada că în perioada sarcinii, femeia poate fi deosebit de elegantă și plină de senzualitate.

Tatiana Spînu a scos de sub tipar cartea „Parfumul scrisorii tale”
Articolul anterior
Irina Negară, în Paradis! Pune ceva la cale cu BR Films!
Articolul următor