Bebeluşii la naştere au tractul intestinal steril. Popularea acestuia cu bacterii folositoare se produce în primele luni de viaţă ale micuţului. Acesta va prelua bacterii chiar de la mamă în timpul naşterii, apoi va continua să le primească în primele zile prin contactul cu laptele mamei şi pielea ei.
O bună funcţionare a tractului digestiv depinde în mare măsură de microorganismele benefice care colonizează intestinul. În jur de un trilion de bacterii ,,bune’’ trăiesc pe piele, pe mucoase, în intestinul omului şi aduc beneficii organismului.
Bacteriile ,,bune’’ inhibă creşterea bacteriilor patogene în intestin, care pot cauza infecţii!
Bacteriile ,,bune’’ saprofite păstrează un echilibru sănătos, constant la nivelul florei intestinale şi împiedică în acest mod înmulţirea bacteriilor şi ciupercilor patogene în tractul digestiv. Bacteriile ,,bune’’ ajută la neutralizarea şi eliminarea toxinelor, ionilor metalelor grele, substanţelor alergenice şi cancerigene, ce invadează organismul dinspre exterior.
Microflora intestinală sănătoasă sintetizează vitamine ( K, B, PP etc), reglează scaunul, previne constipaţia, diareea, participă la sinteza anticorpilor locali, intervine în metabolizarea colesterolului, contribuie la îmbunătăţirea procesului de digestie şi asimilare a substanţelor nutritive din alimente.
Bacteriile intestinale saprofite sunt necesare pentru buna dezvoltare a bebeluşilor
De multe ori copilaşii pot suferi din cauză că popularea intestinală cu microorganisme folositoare se produce defectuos, iar acest lucru poate depinde de mai mulţi factori. De exemplu, flora intestinală a unui copil născut prin cezariană se echilibrează în aproximativ şase luni, comparativ cu o lună, două – în cazul copiilor născuţi natural. În acelaşi timp, bebeluşii alăptaţi natural au flora intestinală mai sănătoasă şi mai puternică decât cei care se află la alimentaţie artificială.
Dezechilibrul microflorei intestinale este o problemă întâlnită frecvent la bebeluşi. Aceştia pot deveni mai plângăreţi, pot manifesta semne de indigestie, diaree, producere excesivă de gaze, crampe abdominale, intoleranţă la alimente, inclusiv alergii alimentare. Ei se pot îmbolnăvi mai des de infecţii respiratorii acute. În plus, administrarea antibioticelor poate distruge şi mai mult flora intestinală saprofită.
Bacteriile intestinale ,,bune’’ ajută bebeluşii să crească. Un studiu a constatat că copiii care nu sufereau de disbacterioză intestinală aveau un ritm mai bun de creştere şi dezvoltare.
În acelaşi timp, vârsta mică a copiilor, stresul, bolile cronice şi acute, paraziţii intestinali, alimentaţia incorectă sunt factori ce pot afecta echilibrul microflorei intestinale şi sănătatea organismului.
Ce este Multilac?
Multilac este un preparat simbiotic ce ajută la menţinerea sănătăţii tractului intestinal la copilaşi şi adulţi. În comparaţie cu alte preparate cu acţiune probiotică, Multilac conţine 9 tipuri de bacterii vii folositoare pentru intestin şi, de asemenea, substrat de creştere pentru ele.
Multilac simbiotic este o combinaţie de probiotice şi prebiotice!
Multilac simbiotic are în componenţa sa atât probiotice, adică bacterii benefice intestinale, cât şi prebiotice, adică substanţe nutritive necesare pentru stimularea creşterii şi dezvoltării bacteriilor saprofite la nivelul intestinului. Deci, SIMBIOTIC = PROBIOTIC + PREBIOTIC!
MULTILAC simbiotic este în special recomandat în timpul şi după tratamentul cu antibiotice, în stări însoţite de disbacterioze intestinale, semne de balonare, crampe intestinale şi dereglări de scaun. De asemenea, Multilac simbiotic este indicat pentru fortificarea imunităţii în perioadele cu risc crescut de îmbolnăvire cu infecţii respiratorii acute, în caz de imunitate slăbită, apărare deficitară a organismului. Multilac simbiotic este recomandat pentru a îmbunătăţi procesul de digestie şi tranzitul intestinal, ameliorarea simptomelor în cazul copilaşilor şi adulţilor ce manifestă intoleranţă la produsele alimentare, lactate, intoleranţe de natură alergică la alimente.
Care sunt avantajele preparatului Multilac?
• Este o combinaţie nouă cu acţiune simbiotică, ce conţine 9 tulpini de bacterii benefice şi substrat pentru creşterea acestora, fiind inofensiv şi folositor atât în cazul copiilor, cât şi a adulţilor;
• Există sub formă de capsule pentru adulţi şi plicuri – pentru copii;
• Fiecare capsulă (plic) conţine un număr mare de bacterii vii (4,5 miliarde);
• Capsula posedă un sistem inovativ de protecţie MURE®, fapt ce sporeşte rezistenţa capsulei în mediul acid al stomacului şi permite bacteriilor să ajungă la locul de destinaţie, în intestin
• MULTILAC BABY la fel are sistem de protecţie MicroMURE – se administrează copiilor cu vârsta mai mare de patru luni, câte 1 plic pe zi, dizolvat în apă, lapte matern sau formula, iaurt (pentru copiii mai mari de 2 ani).
• Se administrează 1 dată pe zi, preferabil înainte de culcare;
• Nu se păstrează în frigider.
Symbiotic MULTILAC – intestinului pe plac!