Atenţie părinţi! Nisipul din spaţiile de joacă este plin de bacterii şi paraziţi periculoşi

Oricât de distractiv ar fi pentru copil să facă castele din nisip, este important să îl faci să înţeleagă cât este de important ca particulele să nu îi intre în gură şi să nu ducă manuţa la ochi ori nas în timp ce se joacă.

separator

microbi_joaca_copii

Nisipul este plin de bacterii, paraziţi şi alţi germeni care pot cauza infecţii periculoase sănătăţii copilului: diaree, enterocolită etc.

Cercetatorii japonezi au luat probe de nisip din 107 parcuri publice pentru a le duce în laborator şi pentru a le supune unor studii realizate de experţii microbiologi.

Rezultatul cercetării a fost unul foarte îngrijorator: în trei sferturi din probele supuse cercetarii au fost găsite fecale de pisici infestate cu parazitul toxoplasma gondi. Aceşti paraziţi pot supravieţui zile întregi, iar dacă intră în contact cu micuţul tău, lucrurile se pot agrava foarte tare, ajungandu-se chiar şi la orbire.

26iuliefondprintparcgaraimg4017-1374853331

Soluţia nu este să îl ţii departe de nisip, ci să îl înveţi regulile esenţiale de igienă atunci când se joacă afară: să îşi dezinfecteze mânuţele – cu gel bacterian sau serveţele umede – înainte să ducă mânuţa la gură, ochi sau năsuc.

Nu uita să institui şi regula spălatului pe mâini de fiecare dată când intră în casă sau înainte de a mânca ceva.

Pătrunjelul elimină pietrele la rinichi, toxinele şi surplusul de lichide din organism
Articolul anterior
Fritatta cu spanac și dovlecei
Articolul următor
Alte articole interesante