Atenţie părinţi! Nisipul din spaţiile de joacă este plin de bacterii şi paraziţi periculoşi

Oricât de distractiv ar fi pentru copil să facă castele din nisip, este important să îl faci să înţeleagă cât este de important ca particulele să nu îi intre în gură şi să nu ducă manuţa la ochi ori nas în timp ce se joacă.

separator

microbi_joaca_copii

Nisipul este plin de bacterii, paraziţi şi alţi germeni care pot cauza infecţii periculoase sănătăţii copilului: diaree, enterocolită etc.

Cercetatorii japonezi au luat probe de nisip din 107 parcuri publice pentru a le duce în laborator şi pentru a le supune unor studii realizate de experţii microbiologi.

Rezultatul cercetării a fost unul foarte îngrijorator: în trei sferturi din probele supuse cercetarii au fost găsite fecale de pisici infestate cu parazitul toxoplasma gondi. Aceşti paraziţi pot supravieţui zile întregi, iar dacă intră în contact cu micuţul tău, lucrurile se pot agrava foarte tare, ajungandu-se chiar şi la orbire.

26iuliefondprintparcgaraimg4017-1374853331

Soluţia nu este să îl ţii departe de nisip, ci să îl înveţi regulile esenţiale de igienă atunci când se joacă afară: să îşi dezinfecteze mânuţele – cu gel bacterian sau serveţele umede – înainte să ducă mânuţa la gură, ochi sau năsuc.

Nu uita să institui şi regula spălatului pe mâini de fiecare dată când intră în casă sau înainte de a mânca ceva.

Patru bebeluși s-au născut la o maternitate din Chișinău, în Noaptea de Înviere

La spitalul ,,Gheorghe Paladi” din Chișinău, în Noaptea Învierii, s-au născut patru bebeluși. Părinții au fost binecuvântați cu cel mai așteptat și prețios cadou chiar în zi de Paște.

,,Primul născut în Noaptea Învierii este un băiețel care a venit pe lume la ora 00:20, acesta având greutatea la naștere de 4050 g. Toate nașterile au avut loc pe cale naturală și au decurs fără complicații. Bebelușii sunt perfect sănătoși, iar starea de sănătate a mamelor este stabilă”, se arată în comunicatul instituției medicale.

Și medicii s-au aflat la datorie în această noapte deosebită pentru creștini. Au muncit cu dăruire și în zi de sărbătoare, pentru ca mamele să își vadă visul împlinit.

sursa foto: Facebook

Fiul Cristinei Scarlevschi a fost condus pe ultimul drum. Tânăra mamă a publicat câteva imagini de la funeralii

Dansatoarea Cristina Scarlevschi și soțul ei și-au condus astăzi fiul pe ultimul drum. Micuțul Alex, în vârstă de un an și 4 luni, a pierdut lupta cu o boală gravă și rară.

Cristina a publicat câteva imagini de la înmormântare pe pagina sa de Instagram. Răpuși de durere, cei doi părinți au vegheat lângă sicriul bebelușului.

Cristina Scarlevschi a luptat pentru viața fiului ei, dar, din păcate, micuțul s-a stins în urmă cu trei zile. Tinerii părinți au rugat pe toți cei care vor fi alături de Alex să evite hainele negre și florile din plastic.

Trei noi creșe, inaugurate în Republica Moldova cu sprijinul Suediei

Trei grupe de creșă pentru copiii cu vârste între 1 și 3 ani au fost inaugurate în această lună în Sângerei, Râșcani și Glodeni cu sprijinul autorităților naționale și locale, Street Child și cu sprijinul financiar al Suediei, notează IPN.

Grupa creșă din cadrul grădiniței „Foișor”, orașul Râșcani, deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1-2 ani, a fost renovată și echipată în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei. Grupa creșă „Steluța” din orașul Glodeni a fost deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani. Aceasta a fost echipată de către UN Women în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei.

„Este o bucurie să observ că în Republica Moldova se deschid și se renovează în ultima perioadă tot mai multe creșe. Acesta este rezultatul eforturilor Guvernului Republicii Moldova  și al partenerilor de dezvoltare. Mulțumim UN Women și Suediei pentru crearea unor condiții mai bune pentru copiii noștri și pentru oferirea unor posibilități mai mari părinților și mamelor de a se reintegra rapid în câmpul muncii”, a declarat deputata Marina Morozova, la inaugurarea grupei creșă din orașul Glodeni.

Grupa creșă din orașul Sângerei, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani, a fost renovată și dotată cu sprijinul financiar al Suediei. Ambasadoarea Suediei la Chișinău, Katarina Fried, a menționat că prin investițiile în serviciile de îngrijire timpurie a copiilor, Suedia își propune să construiască un viitor mai prosper și o piață economică mai puternică în Republica Moldova.

Renovarea și echiparea creșelor din nordul R.. Moldova a implicat o investiție totală de 60 de mii de dolari din partea UN Women, acest lucru fiind posibil datorită sprijinului financiar al Suediei, care susține inițiativele de abilitare a femeilor și promovarea egalității de gen.

Pătrunjelul elimină pietrele la rinichi, toxinele şi surplusul de lichide din organism
Articolul anterior
Fritatta cu spanac și dovlecei
Articolul următor