O tânără din Strășeni, cu mască de zebră, incită internauții cu aparițiile sale

A inițiat un proiect fotografic inedit și dorește ca acesta să devină unul de succes. E vorba despre Natalia Gârbu, o tânără din Strășeni care a pornit un proiect intitulat #ElegantZebra. În postările sale, Natalia apare doar cu masca de zebră și mai des ia în derâdere moravurile rele din societate, în semn de protest sau din dorința de a schimba lucrurile în bine, iar publicul este cel care îi acordă note de apreciere.

separator
elegantzebra6

,,Când acceptăm și partea bună și partea rea, noi ne acceptăm pe sine. Și în acest joculeț, eu vreau să-mi arăt și slăbiciunea și puterea, și prostia și frumosul, pentru că toate astea fac parte din mine. Așa eu ies din propria frică și arăt ceea ce ascund. Iaca așa o fișcă. Îs o zebră dintr-un Strășeni, zebră care e un amestec de țăran, cu pretenții intelectuale și fleur de glamour franțuzesc cu corji de răsărită la gură”, a dezvăluit Natalia pentru diez.md.

Tânăra își incită fanii cu aparițiile și postările sale pe rețelele de socializare:

,,Ca zebra pe gheață.
Lacul zebrelor.***
Zebruarie”

separator

elegantzebra1

,,In relationship”.

elegantzebra2

,,Sunt așa momănte (eu, părsonal, tot le am) când tare vrei să-ți pui niște selfiE-uri pe fesbuc și parcă nu ai nimic de zis Universului, înafară de „Noroc! Eu aici stau pe un scaun”, da’ taaare-taaare vrei atenție.”

elegantzebra3

,,Tradițional, de 1 ianuarie

-alo, noroc-cum-te-simți?
– ei, cum… ca o locomotivă oprită.
Până aici a fost.”

elegantzebra4

,,Detox, dunkan, quinoa, ginkgo biloba, goji – toate cuvintele anului tremură lângă salata olivie.
De neînvins!!

elegantzebra5

 

,,Părsonal, îmi place Anu’ Nou nu pentru mandarince și salată cu miros de crabi, brad și fotce cu cadouri pe fb.
Îmi place Anu’ Nou pentru că poți trage o linie și poți încheia propriul bilanț contabil moral al anului.
Iar noaptea, sub brad, sub vreun foc de artificii, sau sub trei sambuce, poți să-ți plângi dramele, sau să-ți pipăi noul iphone sau să încerci să-ți dorești oleaaacă-oleaacă mai multă bunătate și dragoste.
Pentru că unde dragoste nu e, nici pace nu e, da’ pace chiar nu e.”

elegantzebra7

,,Eu sunt poăzie și cofea. Eleganzză și frumusăță întruchipată.”

elegantzebra8

O tânără a născut de 2 ori în 22 de zile, având o experiență extrem de dureroasă. Cum a fost posibil?

Un caz medical rar și absolut extraordinar a captat atenția lumii întregi. Doyle Kayleigh, o tânără în vârstă de 22 de ani din Marea Britanie, a trăit o experiență de neuitat și extrem de dureroasă, nașterea a doi copii într-un interval de doar 22 de zile.

Situația neobișnuită a început când Doyle, care credea că este însărcinată cu gemeni, a mers la spital după ce i s-a rupt apa. Tragic, primul copil s-a născut prematur la 22 de săptămâni și, din nefericire, a fost declarat mort la scurt timp după naștere. Medicii au suspectat că un cheag de sânge ar fi putut fi cauza decesului neașteptat.

În mod surprinzător, după nașterea tragică, Doyle nu a mai avut contracții, ceea ce a dus la o descoperire uimitoare. În ciuda diagnosticului inițial de gemeni, se pare că femeia era, de fapt, însărcinată în stadii diferite cu doi copii, nu cu gemeni veritabili. Aceasta este o condiție extrem de rară cunoscută sub numele de superfetation, unde un nou ovul fertilizat este implantat în timpul unei sarcini existente.

A doua naștere a tinerei mame

După 22 de zile de la primul eveniment tragic, Doyle a născut al doilea copil, care, spre deosebire de primul, a supraviețuit, deși s-a confruntat cu complicații serioase. Noul născut, pe nume Astro, a venit pe lume cu o afecțiune cardiacă congenitală, cunoscută sub numele de gaură în inimă, o condiție care necesită supraveghere medicală constantă.

Reflectând asupra întregii experiențe, Doyle a mărturisit că perioada sarcinii a fost extrem de dificilă și dureroasă. „Eram conștientă de toate riscurile pe care le aducea o sarcină cu gemeni. Am plătit chiar și la clinici private pentru că eram atât de îngrijorată de complicații. Când am ajuns la 22 de săptămâni și jumătate, la propriu, eram în pat și am avut cea mai mare durere din întreaga mea viață. Nu eram sigură ce se întâmplă, așa că m-am dus la toaletă și am observat că mi s-a rupt apa”, a împărtășit ea pentru nypost.com.

Cazul lui Doyle Kayleigh subliniază nu numai raritatea unor astfel de condiții medicale, dar și importanța monitorizării atente a sarcinii și a suportului medical adecvat. 

sursa

Povestea bloggeriței din Moldova care a învins cancerul și a adus pe lume al treilea copilaș: „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”

Stela Zacon este moldoveanca de 31 de ani care a reușit să învingă cancerul și să aducă pe lume un copilaș. Aceasta a anunțat marele eveniment pe data de 5 aprilie, iar acum familia sa se bucură de cei trei copii ai cuplului. „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”, a scris bloggerița.

Stela intuia că este însărcinată după cea de-a 6 chemoterapie, iar medicii erau sceptici cu privire la o posibilă sarcină, scrie Unimedia.info.

Gândurile și semnele organismului au determinat-o să facă un test de sarcină, care a și confirmat bănuiala acesteia. Conform examenului ultrasonografic avea deja 2 luni și 3 zile.

„Mă uit în urmă acum și zâmbesc, ce mult m-a schimbat boala. Îi mulțumesc că m-a învățat multe chiar dacă au fost momente grele”, spune ea. „Toți ne-am pornit roz, dar am ieșit albaștri”, a scris Stela în ziua în care au aflat sexul bebelușului.

Stela Zacon are 30 de ani și este originară din Moldova. De mai bine de cinci ani este stabilită în Marea Britanie, împreună cu soțul și cei doi copii. În acest răstimp, femeia a trecut printr-o experiență dificilă, fiind tratată de medici de depresie postantală, deși suferea de cancer limfatic.

Vești bune pentru părinți! A fost modificată procedura privind achitarea indemnizației pentru creșterea copiilor

Vești bune pentru părinți. Începând cu luna aprilie, achitarea indemnizaţiilor pentru familiile cu copii se va efectua lunar, pentru luna curentă, și nu doar după trecerea unei luni, cum era până în prezent.

Despre acest lucru ne anunță Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS), care informează despre modificările operate în legislație privind plata indemnizațiilor.

„În acest context, la data de 1 aprilie 2024 a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna martie 2024, iar astăzi, 5 aprilie 2024, a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna aprilie 2024, în valoare totală de 217,1 milioane lei”, se menționează într-un comunicat al CNAS.

Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze la orice oficiu poştal din ţară sau la instituţia bancară unde sunt deserviţi, doar după procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay).

Video! Un grup de alpiniști, costumați în Moș Crăciun, sosesc în vizită la copiii unui spital din Moscova!
Articolul anterior
Șocant! A făcut cumpărături de sărbători, dar iată ce a descoperit în caserola cu mititei
Articolul următor