În imagine nu sunt bebeluşi adevăraţi, ci păpuşi incredibil de realiste, făcute pentru femei în toată firea care le îngrijesc ca şi cum ar fi vii. Oricât de lugubre ni s-ar părea nouă, aceste păpuşi sunt o modă în alte ţări şi unele femei ajung să-şi neglijeze copiii adevăraţi ca să fie mame perfecte pentru cei închipuiţi.
Nou-născut de plastic
Prin asta trece Becky, o fetiţă din Anglia a cărei mamă are acum un nou bebeluş, un băieţel de plastic. Acesta care “doarme” într-un pătuţ cât se poate de adevărat, în dormitorul mamei, are propria lui garderobă, cumpărată special şi este luat peste tot în cărucior.
Femeia de 36 de ani s-a despărţit recent de iubitul ei ceea ce a făcut-o să creadă că nu va mai avea niciodată alţi copii. Aşa că şi-a cumpărat păpuşa care pare atât de reală încât oamenii o opresc pe stradă ca să-i spună ce bebeluş frumos are.
Intervenţie a poliţiştilor pentru o păpuşă „bolnavă”
De altfel, şi poliţişti au avut de furcă din cauza păpuşilor reborn. În Australia, o un echipaj de poliţie a spart geamul unei maşini ca să salveze ceea ce părea un bebeluş leşinat. Trecătorii îl văzuseră şi au anunţat serviciul de urgenţă. Numai că în maşină se afla de fapt o păpuşă.
O păpuşă în locul unui copil mort
Primele păpuşi reborn s-au făcut în anii ’90, când colecţionarii şi pasionaţii de păpuşi şi-au dorit exemplare cât mai realiste. Între timp ei au format asociaţii dedicate car eorganizează şi convenţii.
Cumpărătorii sunt în special femei trecute de prima tinereţe, care nu văd jucăriile ca pe simple păpuşi. Unele din ele au în spate poveşti tragice, fie au pierdut sarcini, fie le-au murit copii sau au o relaţie încordată cu copiii lor maturi.
Cei mai faimoşi producători nu îşi vând păpuşile pur şi simplu, ci simulează un proces de adopţie, aşa încât totul să pară cât mai realist. Păpuşile sunt livrate împreună cu un certificat de naştere fals.