Probioticele te ajută să dai burtica jos după naştere

Probioticele îşi aduc contribuţia nu numai în promovarea sănătăţii sistemului digestiv, ci şi în efortul proaspetelor mămici de a slabi. După naştere, cea mai inestetică şi neplăcută parte a corpului rămâne burtica. Se pare că probioticele reduc şi îndepărtează exact straturile adipoase de la nivel abdominal.

separator

get

Cercetătorii au supus unui experiment mai multe femei însărcinate. Ele au fost împărţite în 3 categorii corespunzătoare celor 3 trimestre ale unei sarcini. Primul grup a primit doar sfaturi nutriţionale şi îndrumări obişnuite de la specialişti pentru a lua o greutate normală pe toată perioada sarcinii şi pentru a asigura dezvoltarea optimă a fătului în cavitatea intrauterină. Li s-au făcut recomandări alimentare pe care ar trebui să le urmeze şi ce anume ar trebui să facă, dar au rămas la latitudinea lor alegerile alimentare finale din sarcină.

alimentatie-vitamine-sarcina

Al 2-lea grup a primit capsule zilnice de lactobacillus şi bifidobacterii – 2 dintre cele mai cunoscute probiotice care ajută la menţinerea unui echilibru bacterian sănătos în intestine.

Female doctor and beautiful pregnant

Iar al 3-lea grup a primit capsule de tip placebo, dar şi consiliere nutriţională de la medici. Toate gravidele au fost cântărite la începutul studiului şi apoi li s-a mai măsurat greutatea abia la 12 luni după naştere. Aceştia au măsurat de asemenea şi circumferinţa taliei fiecărei mămici.

Obezitatea centrală – care apare atunci când indicele de masă corporală este 30 sau mare şi circumferinţa taliei mai mare de 80 de cm – a fost descoperită la 25% dintre femeile cărora li s-a administrat probiotice în paralel cu sfaturile nutriţionale. Nici cele care au fost doar îndrumate ce anume trebuie să consume nu s-au descurcat mai bine la capitolul „recuperare siluetă după naştere”. Obezitatea centrala a fost descoperită la 43% dintre femeile care au primit doar consiliere dietetică. Mămicile care au luat doar probiotice s-au descurcat cel mai bine şi au slăbit cel mai mult. Ele au avut si cea mai mica greutate şi cel mai mic procent de grăsime la nivel abdominal.

Exercising-after-childbirth

Cum acţionează probioticele asupra slăbitului?

Probioticele au început să fie utilizate şi cu scopul de reduce în greutate după ce specialiştii au descoperit că persoanele supraponderale au un dezechilibru în ceea ce priveşte conţinutul de microorganisme vii din intestine. Ei au comparat conţinutul şi compoziţia intestinelor unor persoane cu greutate normală cu cele ale persoanelor supraponderale. S-a descoperit o deficienţă a bacteriilor „sănătoase” din tractul digestiv. Medicii nu sunt foarte siguri că probioticele pot ajuta în ceea ce priveşte slăbitul, însă ei afirmă că un sistem digestiv sănătos contribuie la o mai bună digerare şi metabolizare a alimentelor şi astfel la menţinerea unei greutăţi normale. Nu înseamnă că trebuie să ei probiotice în exces sau fără noimă, dar specialiştii susţin că este indicat să introduci în alimentaţia ta alimente care le conţin cum sunt iaurtul, sana sau kefirul. Mai există şi alte alimente care conţin culturi benefice, însă în cantităţi mai mici: banana, ceapa, usturoiul.

800xH_286_shutterstock_61331215

Ce sunt probioticele?

Fiecare persoană are ceea ce se numeşte microflora intestinală compusă din mai multe bacterii „sănătoase”. Acestea au mai multe roluri în organism: împiedică dezvoltarea bacteriilor nesănătoase; sintetizează vitaminele pe care le primeşte organismul; întăresc sistemul imunitar; stimulează producerea de imunoglobuline. Probioticele sunt microorganisme vii sau bacterii „sănătoase” care se regăsesc în unele alimente şi ajută la echilibrarea microflorei intestinale.

Sursa

Trei noi creșe, inaugurate în Republica Moldova cu sprijinul Suediei

Trei grupe de creșă pentru copiii cu vârste între 1 și 3 ani au fost inaugurate în această lună în Sângerei, Râșcani și Glodeni cu sprijinul autorităților naționale și locale, Street Child și cu sprijinul financiar al Suediei, notează IPN.

Grupa creșă din cadrul grădiniței „Foișor”, orașul Râșcani, deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1-2 ani, a fost renovată și echipată în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei. Grupa creșă „Steluța” din orașul Glodeni a fost deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani. Aceasta a fost echipată de către UN Women în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei.

„Este o bucurie să observ că în Republica Moldova se deschid și se renovează în ultima perioadă tot mai multe creșe. Acesta este rezultatul eforturilor Guvernului Republicii Moldova  și al partenerilor de dezvoltare. Mulțumim UN Women și Suediei pentru crearea unor condiții mai bune pentru copiii noștri și pentru oferirea unor posibilități mai mari părinților și mamelor de a se reintegra rapid în câmpul muncii”, a declarat deputata Marina Morozova, la inaugurarea grupei creșă din orașul Glodeni.

Grupa creșă din orașul Sângerei, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani, a fost renovată și dotată cu sprijinul financiar al Suediei. Ambasadoarea Suediei la Chișinău, Katarina Fried, a menționat că prin investițiile în serviciile de îngrijire timpurie a copiilor, Suedia își propune să construiască un viitor mai prosper și o piață economică mai puternică în Republica Moldova.

Renovarea și echiparea creșelor din nordul R.. Moldova a implicat o investiție totală de 60 de mii de dolari din partea UN Women, acest lucru fiind posibil datorită sprijinului financiar al Suediei, care susține inițiativele de abilitare a femeilor și promovarea egalității de gen.

Laura Cosoi, anunț sexul celui de-al patrulea copil. Mama a trei fetițe și-a visat bebelușul

Însărcinată pentru a patra oară, actrița româncă Laura Cosoi a dezvăluit că a aflat sexul copilului și știe deja ce nume o să poarte. Actrița și soțul ei, Cosmin Curticăpean, mai au împreună trei fiice, Vera, Rita și Lara.

Laura Cosoi va deveni mamă din nou, în vara anului 2024, când va aduce pe lume al patrulea copil. Vedeta a făcut primele declarații despre numele copilului. Laura Cosoi mărturisește că a știut că familia ei se va mări încă din ziua în care a născut-o pe Lara, cea de-a treia fiică.

Actrița dezvăluie că și-a visat al patrulea copil. „L-am visat. Mi-a spus numele. Știam din ziua în care am născut-o pe Lara, dacă vom mai face al patrulea copil, știam sexul și numele, mi l-a spus, așa încât, nu am ales eu a patra oară, a ales copilul, Dumnezeu”, a povestit Laura Cosoi, pe o rețea de socializare, potrivit unica.ro.

Dacă în cazul sarcinilor anterioare a fost extrem de deschisă, în prezent, vedeta a mărturisit că ea și Cosmin Curticăpean nu își doresc să facă public sexul copilului. Cel puțin deocamdată.

Cum se descurcă Laura Cosoi cu trei copii

Cei doi nu au apelat la ajutorul unei bone pentru îngrijirea copiilor, iar fetițele au fost incluse în colectivitate destul de rapid. Actrița și soțul ei și-au înscris fiicele la o creșă din apropierea casei și atât Laura Cosoi, cât și Cosmin au încercat să își organizeze programul în așa fel încât să fie cât mai prezenți în viața micuțelor.

Laura Cosoi are 42 de ani, este actriță și a devenit cunoscută în 2002, după succesul avut cu serialul La Bloc, difuzat la Pro TV.

Este căsătorită în 2005 cu Cosmin Curticăpean, împreună cu care are trei fiice: Rita (6 ani), Vera (3 ani și jumătate) și Lara (2 ani).

Însărcinată pentru a patra oară, Laura Cosoi a dezvăluit că a aflat sexul copilului și știe deja ce nume o să poarte. Actrița și soțul ei, Cosmin Curticăpean, mai au împreună trei fiice, Vera, Rita și Lara. Citeşte întreaga ştire: Laura Cosoi, anunț despre numele celui de-al patrulea copil: „L-am visat. Mi l-a spus”. Actrița și soțul ei mai au trei fiice

O tânără a născut de 2 ori în 22 de zile, având o experiență extrem de dureroasă. Cum a fost posibil?

Un caz medical rar și absolut extraordinar a captat atenția lumii întregi. Doyle Kayleigh, o tânără în vârstă de 22 de ani din Marea Britanie, a trăit o experiență de neuitat și extrem de dureroasă, nașterea a doi copii într-un interval de doar 22 de zile.

Situația neobișnuită a început când Doyle, care credea că este însărcinată cu gemeni, a mers la spital după ce i s-a rupt apa. Tragic, primul copil s-a născut prematur la 22 de săptămâni și, din nefericire, a fost declarat mort la scurt timp după naștere. Medicii au suspectat că un cheag de sânge ar fi putut fi cauza decesului neașteptat.

În mod surprinzător, după nașterea tragică, Doyle nu a mai avut contracții, ceea ce a dus la o descoperire uimitoare. În ciuda diagnosticului inițial de gemeni, se pare că femeia era, de fapt, însărcinată în stadii diferite cu doi copii, nu cu gemeni veritabili. Aceasta este o condiție extrem de rară cunoscută sub numele de superfetation, unde un nou ovul fertilizat este implantat în timpul unei sarcini existente.

A doua naștere a tinerei mame

După 22 de zile de la primul eveniment tragic, Doyle a născut al doilea copil, care, spre deosebire de primul, a supraviețuit, deși s-a confruntat cu complicații serioase. Noul născut, pe nume Astro, a venit pe lume cu o afecțiune cardiacă congenitală, cunoscută sub numele de gaură în inimă, o condiție care necesită supraveghere medicală constantă.

Reflectând asupra întregii experiențe, Doyle a mărturisit că perioada sarcinii a fost extrem de dificilă și dureroasă. „Eram conștientă de toate riscurile pe care le aducea o sarcină cu gemeni. Am plătit chiar și la clinici private pentru că eram atât de îngrijorată de complicații. Când am ajuns la 22 de săptămâni și jumătate, la propriu, eram în pat și am avut cea mai mare durere din întreaga mea viață. Nu eram sigură ce se întâmplă, așa că m-am dus la toaletă și am observat că mi s-a rupt apa”, a împărtășit ea pentru nypost.com.

Cazul lui Doyle Kayleigh subliniază nu numai raritatea unor astfel de condiții medicale, dar și importanța monitorizării atente a sarcinii și a suportului medical adecvat. 

sursa

Ce boală ai în funcţie de cum te doare capul
Articolul anterior
Nici nu bănuiai că aşa ceva îl poate excita!
Articolul următor