Pufuleții – o gustare pentru copii nu tocmai inspirată

Oriunde nu m-aș afla, pe strada, în parc, la locurile de joacă, la terase, doi copii din trei mănâncă pufuleți din malai de porumb, de la câteva luni, până la 18 ani – ba chiar și părinții mănâncă cu poftă dintr-o pungă.

separator
Pufuleții – o gustare pentru copii nu tocmai inspirată

Acum ce nu înțeleg eu: de ce trebuie să îi dai copilului în permanență ceva de ronțătit când ești la plimbare și, dacă chiar trebuie (pe post de gustare adică) de ce i-ai da vreodată PUFULEȚI?! Eu una cred că ține de formarea alimentației și de faptul că acei copilași care sunt mofturoși la mâncare sunt ademeniți cu fel de fel de alimente rafinate, doar-doar vor mânca ceva. Ce nu realizează părinții este faptul că gustul copiilor este astfel pervertit, devin dependenți de mâncarea industrială și, ca o consecintță, nu vor mai accepta mâncarea naturală, integrală (fructe, cerele integrale, iaurturi).

IMG_20111102_181241-1024x768Și, dacă țineți neaparat, există întotdeauna alternative: luați la voi un măr, sau bastonașe de morcov, sau orice alt fruct, mai ales acum în sezonul apariției fructelor de vară. Sau o să rămâneți uimiți că există și câteva snacks-uri sănătoase, ca de exemplu covrigei din făină integrală cu tărâțe și diverse semințe și ierburi. Nu conțin conservanți, grăsimi saturate, nesănătoase sau făinuri albe și sunt o alternativă de preferat pufuleților sau chipsurilor sau covrigeilor de bere sărați. Oricum, ei trebuie să facă parte dintr-o alimentație echilibrată și sănătoasă, care să conțină toți nutrienții necesari vârstei copilului și nu trebuie să abuzați nici de aceștia.

Pufuleti_0386ba0ffeDragi părinți, va rog din suflet, nu vă mai jucați cu sănătatea copilașilor voștri! Oferindu-le pufuleți (care conțin sare și ulei de floarea-soarelui, despre care știm că nu e rezistent la temperaturi înalte) nu faceți decât să dați startul unui stil de viață nesănătos pentru copiii voștri, care se vor transforma în adolescenți și adulți obezi, cu probleme de sănătate majore.

Sursa

Ce pățește pielea ta de la pastilele anticoncepționale
Articolul anterior
Iutta lansează platforma www.dorderomanesc.ro și trasează harta dorurilor printr-o nouă campanie
Articolul următor
Alte articole interesante