Rostul Postului – comandă în restaurantul virtual și donează copiilor săraci toate felurile de mâncare la care poftești!

CCF Moldova, reprezentant oficial al Fundației Hope and Homes for Childrem UK, alături de Fundația Hope and Homes for Children România, au inițiat un proiect nou – Rostul Postului, menit să ajute copiii afectați de sărăcie: acum, poți face o comandă în cel mai mare restaurant virtual și dona, apoi, toate felurile de mâncare la care poftești!

separator
uuuu

Aici, ai o masă rezervată în fiecare zi și poți comanda tot ce dorești. Însă, în loc să consumi mâncărurile preferate, ții post negru și donezi contravaloarea acestora copiilor care trăiesc în sărăcie absolută.Captură

Conform Raportului social anual pentru anul 2015, 13% din copii Moldovei trăiesc în sărăcie absolută, iar 0,1% în sărăcie extremă.

La fel ca în anii precedenţi, copiii sunt afectaţi de sărăcie într-o proporție mai mare decât populaţia adultă. Asta îi face, de cele mai multe ori, pe părinți să îi lase în grija statului, în orfelinate, unde au de mâncare, dar sunt privați de afecțiune.

Rostul Postului este o inițiativă a Fundației Hope and Homes for Children România care împreună cu susținătorii organizației, au dorit să dea rost zilelor din Postul Crăciunului, al Paștelor și altor posturi de peste an.

O inițiativă admirabilă, pe care CCF Moldova o extinde și în țara noastră, provocându-vă să țineți post negru o singură zi și să donați contravaloarea meselor din ziua respectivă copiilor săraci.

34CCF Moldova (reprezentant Hope and Homes for Children) este o organizație nonguvernamentală care urmărește, prin programele desfășurate, înlocuirea sistemului instituțional de protecție a copilului, cu un sistem bazat pe conceptul familial și prevenirea separării copilului de familie. Pentru că atașamentul, atenția individuală, iubirea și stimularea sunt esențiale pentru fiecare copil.

În cei 13 ani de activitate în Republica Moldova, CCF Moldova, cu susținerea Hope and Homes for Children, a reușit să ajute peste 3.000 de copii să rămână alături de familiile lor, să închidă 7 internate cu circa 500 de copii, să sprijine Autoritățile Publice Locale din toată țara în dezvoltarea și extinderea serviciilor sociale, unele în premieră națională, în conformitate cu necesitățile copiilor și familiilor lor, să susțină incluziunea școlară a peste 500 copii și să aducă speranța în mii de familii.

Iar acestea sunt doar o parte din rezultatele organizației. Mai multe despre activitatea organizației poți afla aici.pagina-campanie

Declarațiile designerilor la două săptămâni distanță de Moldova Fashion Days!
Articolul anterior
Intervenție SMURD! Un tânăr de 18 ani din Capitală a leșinat pe stradă în timp ce mergea la școală
Articolul următor
Alte articole interesante