Scrisoarea unui nou-născut către părinții săi

Venirea pe lume a bebelușului aduce un amalgam de bucurie, emoții și senzații noi, chiar dacă grijile și responsabilitățile devin mult mai mari. Orice părinte trece printr-o perioadă în care este ingrijorat, însă ce își imaginează acesta că i-ar spune un nou-născut, pentru a-l ajuta să treacă peste momentele dificile, dacă ar putea să vorbească?

separator

Scrisoarea unui nou născut către părinții săi reprezintă de fapt câteva sfaturi pe care orice proaspăt parinte trebuie să le citească, să țină cont de ele și să se înarmeze cu răbdare și tact, având în vedere că primele săptămâni de viață ale bebelușului pot fi relativ dificile. Așadar:

,,Dragă mami și tati,

Vă rog să păstrați această scrisoare de la mine undeva unde să o puteți citi și reciti când lucrurile devin mai grele și vă simțiți copleșiți.

Vă rog să nu vă așteptați la mare lucru din partea mea, ca nou născut, și nici la mare lucru din partea voastră, ca proaspeți părinți. Acordați-ne amândurora șase săptămâni ca pe un cadou.

Șase săptămâni în care eu să cresc, să mă dezvolt și să intru într-o rutină pe care o puteți anticipa și șase săptămâni pentru ca voi să vă odihniți cât puteți de mult, să vă relaxați și să permiteți corpului să revină la normal.

Vă rog să mă hrăniți atunci când mi-e foame. În burtica ta, mamă, n-am simțit niciodată foame și nici nu înțeleg conceptul de ceasuri și timp, cum funcționează ele.

Vă rog să mă țineți în brațe, să mă alintați și să mă copleșiți cu pupici. În burtica ta, mamă, întotdeauna eram ținut strâns și până acum n-am fost singur.

Să mă iertați dacă plâng mult. Nu sunt un mic tiran trimis să vă facă viața mai grea. Singurul mod în care vă pot transmite că nu sunt fericit e pânsul. Înțelegeți-mă și, în scurt timp, pe măsură ce cresc, voi putea să comunic mai ușor cu voi.

Vă rog să încercați să îmi acordați timp și să observați cine sunt, cu ce sunt diferit de voi doi și cât de multă bucurie vă pot aduce în viață. Urmăriți-mă îndeaproape și va voi lăsa să vedeți ce lucruri mă alină, mă consolează și îmi fac pe plac.

Vă rog să vă amintiți că sunt destul de rezistent și voi putea face față majorității greșelilor pe care le veți face cu mine. Cât timp le faceți din dragoste, nu mă veți răni.

Vă rog să nu fiți dezamăgiți când nu sunt bebelușul îngeraș pe care îl așteptați și nici de voi să nu fiți dezamăgiți că nu sunteți părinții perfecți.

Vă rog să aveți grijă de voi. Mâncați sănătos și faceți activitate fizică, astfel încât atunci când sunteți cu mine să puteți avea puterea și energia pentru a mă ajuta să cresc.

Vă rog să aveți grijă și de relația voastră, unul cu celălalt, chiar și după ce apar eu. La ce e bun timpul petrecut în familie când nu mai e o familie în care să ți-l petreci?

Întotdeauna gândiți-vă în perspectivă. Voi fi atât de mic pentru o perioadă scurtă de timp, deși poate va părea o veșnicie. Deși poate v-am întors viețile pe dos, amintiți-vă că în scurt timp toate vor intra pe făgațul lor. Și bucurați-vă de mine. Niciodată nu voi mai fi atât de mic ca acum”.

sursa

Date meteo: Cum va fi vremea săptămâna aceasta
Articolul anterior
Timp de trei zile, mai mulți chișinăuieni vor rămâne fără gaze naturale. Află care sunt adresele vizate
Articolul următor
Alte articole interesante