Un nou-născut a murit din cauza unui banal pupic

Micuţa Eloise venise acasă din maternitate abia de o săptămână când mama ei a observat o schimbare majoră în orarul de masă. Alarmată de scăderea drastică în greutate a bebeluşului său, mama a dus-o la spital unde în scurt timp bebeluşul a încetat din viaţă. Medicii au concluzionat că micuţa Eloise a murit din cauza unui banal pupic primit de la cineva care avea o durere în gât.

separator
forinlineabyfamilyweb_still_cold_sore_baby_5_17_1a82qao-1a82qb2

În urma testelor efectuate ulterior la spital, s-a depistat că Eloise contactase virusul herpes simplex cândva după naştere. Virusul herpes simplex, cunoscut sub denumirea de herpes, se transmite prin sărut sau prin folosirea în comun a obiectelor personale precum a periuţei de dinţi sau a tacâmurilor.

Când un bebeluş este infectat cu virusul herpes simplex, acest virus se poate răspândi direct la nivel cerebral, devenind astfel fatal. Conform Yahoo News, s-au facut toate eforturile posibile pentru ca viaţa micuţei Eloise să fie salvată. Aceasta a fost conectată la un aparat pentru respiraţie artificială, însă au apărut complicaţii şi Eloise a contactat şi o infecţie cu stafilococ. La doar 24 de zile de la naştere, micuţa Eloise a încetat din viaţă în braţele mamei sale.

Ceea ce a fost cu adevarat şocant pentru părinţii săi, a fost faptul că medicii au declarat că cel mai probabil fetiţa lor a murit din cauza unui banal pupic primit de la cineva care avea o durere în gât.

După această tragedie, Sarah Pugh, mama micuţei Eloise, vrea să tragă un semnal de alarmă şi sfătuieşte părinţii să limiteze accesul vizitatorilor la nou-născuţi şi să nu permită să fie pupaţi dacă persoanele care vin în vizită prezintă semne de răceală, declarând că îşi doreşte ca nicio altă familie să nu fie nevoită să treacă prin tragedia prin care au trecut ei.

Medicul Gino Pecoraro, declară: „Acesta este una din acele situaţii în care prevenţia este singurul tratament disponibil”.

„Arăți ca un clovn”. Către cine s-a adresat stilistul de la Jurnal tv!
Articolul anterior
Kătălina Rusu și-a deschis o afacere cu viitoarea soacră!
Articolul următor
Alte articole interesante