Imaginile durerii. Două fetiţe de 4 și 6 ani, abandonate, aveau la ele doar o foaie cu o adresă

Fotografii sfâșietoare au surprins momentul în care două copile din Honduras, care țineau în mâini un semn cu informațiile de contact ale mătușii lor, au fost găsite rătăcind singure de către agenții de frontieră, după ce călăuzele le-au lăsat lângă granița americană.

Fetele migrante, în vârstă de 4 și 5 ani, au fost văzute rătăcind singure la sud de barajul Morelos, a raportat sectorul Yuma al Patrulei de Frontieră SUA pe pagina sa de Facebook.

Un agent care făcea un tur de patrulare în zonă a fost îngrijorat de bunăstarea fetelor și a mers imediat la ele să le verifice. Acesta le-a luat de mâini şi le-a ghidat spre un loc sigur: ”Fetele au fost luate și se va încerca să fie reunite cu familia”, au spus oficialii.

Salvarea șocantă a avut loc doar la o zi după ce o cameră de supraveghere menită să monitorizeze frontiera a arătat un contrabandist cum încerca să sară gardul. Bărbatul a coborât pe o frânghie și a lăsat un copil la sol, înainte ca acesta să îl abandoneze și să fugă înapoi peste zid, în Mexic. Agenții Patrulei de Frontieră din SUA, care se aflau în apropiere, s-au repezit la fată și s-au asigurat că este bine înainte ca aceasta să fie plasată într-un vehicul, conform Daily Mail.

sursa

Anunț! Copiii din raioanele Telenești și Sângerei pot beneficia de Servicii stomatologice gratuite

Copiii din localitățile rurale ale Republicii Moldova pot beneficia gratuit și în acest an de servicii stomatologice acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.

Astfel, în perioada 6-10 februarie, echipele mobile de medici specialiști se vor afla în mai multe localități din raioanele Telenești și Sângerei.

Potrivit CNAM, în perioada sus-menționată echipele se vor afla în următoarele localități:

– în zilele de 6-8 februarie – în Bănești, r-nul Telenești;
– în perioada 6-10 februarie – în Heciul Nou, r-nul Sângerei;
– pe 9 și 10 februarie – în Coropceni, r-nul Telenești.

Pentru prestarea serviciilor medicale stomatologice de către echipele mobile de medici specialiști, în fondul măsurilor de profilaxie pentru 2023 au fost planificate peste patru milioane de lei.

Anul trecut, aproape 19 mii de copii din diverse localități rurale ale țării au beneficiat gratuit de servicii stomatologice în valoare de peste 3,7 milioane de lei.

O femeie de 33 de ani a murit la trei zile după ce a născut acasă

O femeie de 33 de ani, dintr-un sat izolat din Munții Apuseni, România, care născuse în urmă cu trei zile, a murit la scurt timp după ce a fost preluată de o ambulanță.

Femeii i s-a făcut rău în această dimineață și rudele sale au cerut ajutorul ambulanței la 112, întrucât femeia era inconștientă.

ISU Alba a trimis un medic de la Serviciul de Ambulanţă cu o autoşenilată în localitatea Scărişoara.

„Duminică, un echipaj SMURD din cadrul Staţiei de pompieri Câmpeni şi un echipaj cu medic de la Serviciul ambulanţă intervin în localitatea Scărişoara, unde s-a solicitat ajutor medical pentru o persoană inconştientă. Cadrele medicale ajunse la pacientă au constatat că este vorba despre o femeie de 33 de ani, care a născut în urmă cu trei zile, fiind a şaptea sarcină.

Ea este inconştientă, însă are funcţii vitale. Femeia a fost preluată de către pompierii militari şi predată echipajelor medicale. Şi bebeluşul a fost preluat de către echipajul SMURD Câmpeni în vederea evaluării medicale. Din cauza drumului greu accesibil şi a zonei înzăpezite, salvatorii folosesc o autoşenilată pentru facilitarea accesului echipajelor medicale la locul solicitării şi transportul persoanei la ambulanţă”, au transmis reprezentanții ISU Alba.

Tânăra mămică a intrat în stop cardio-respirator. Din nefericire, femeia nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul, a anunţat ISU Alba.

Sugarul, care nu avea probleme medicale, a fost transportat la Centrul de Primiri Urgențe Câmpeni.

Te topești! Vezi cum arăta Anastasia Fotachi în copilărie

Anastasia Fotachi este în așteptarea primului ei bebeluș. Și pentru că va deveni mamă în curând, tânăra fotomodel s-a lăsat cuprinsă de nostalgie și a împărtășit cu urmăritorii săi câteva fotografii cu ea când era mică.

În imagini, Anastasia apare în primele luni de viață, alături de tatăl și fratele său.

Modelul nu a ezitat să facă haz pe seama unor fotografii: ,,Aici am o lună, zici că eram țigancă” sau “Bantul mai mare ca capul”.

Cert este că Anastasia avea o frumusețe răpitoare și în copilărie. Prietenii virtuali au apreciat pozele și postarea modelului.

mamaplus

Anastasia Fotachi este căsătorită cu omul de afaceri Gabriel Stati. Cei doi sunt în așteptarea unui băiețel, primul copil comun al cuplului.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare, floare şi interior

Confort pentru călători. Vagon de tren, decorat cu eucalipt şi levănţică şi transformat într-o sală de yoga
Articolul anterior
Cerşetorul român considerat erou în Franţa plânge de bucurie. A primit o casă şi un job la Nisa
Articolul următor