Meseria de mamă, în 20 de ilustrații sincere și amuzante realizate de către o pictoriță franceză

Care serviciu crezi că este cel mai dificil? Director de companie, profesor, servitoare? Nathalie Jomard este convinsă: cel mai dificil este să fii mamă. Pictorița franceză a realizat o serie de ilustrații haioase și sincere, pentru a demonstra acest lucru.

separator

De la transformările corpului unei mame și până a nu putea merge în liniște la baie, Nathalie a inclus, într-un mod amuzant, o mulțime de lupte pe care femeile le trec în timpul diferitelor etape ale maternității.

1.Prima alăptare – o experiență de neuitat!

2. La baie…

3. Diminețile dulci de week-end când copilul se trezește la ora 6

4. Important e să te prefaci că totul merge conform planului…

5. Să încapi în hainele vechi este o adevărată încercare

6. Când intimitatea devine o ,,excepție”

7. Când sfaturile citite în cărți nu mai funcționează, mama încearcă să găsească propriile metode

8. Niciodată nu ți-ai închipuit că un bebeluș ar putea fi atât de ,,harnic”

9. Se pare că îi place atunci când te doare

10. Nimeni nu ți-a spus că jucăriile preferate ale bebelușilor sunt de fapt hârtia igienică și obiectele casnice

11. Devii un jonglor profesionist și poți duce până la 100 de articole simultan

12. Prima încercare de a purta un costum de baie după naștere – un șoc psihologic

13. Protejarea copilului de razele de soare este mai presus de toate

14. Procesul de hrănire este o adevărată încercare

15. Deprinderea la oliță nu se desfășoară niciodată așa cum te-ai fi așteptat

 

16. Devenii un multitasker în final, jonglând constant între muncă și sarcinile de acasă

17. Încercarea de a lucra în timp ce ești epuizată se transformă într-un lucru zilnic

18. Trebuie să mănânci ceea ce nu-ți place pentru a fi un exemplu bun pentru copilul tău

19. Lucrurile pierdute pot fi găsite în cele mai neobișnuite locuri

20. Câte cărți trebuie să citești pentru a-l înțelege pe copil și a fi o mămică bună?!

sursa

Patru bebeluși s-au născut la o maternitate din Chișinău, în Noaptea de Înviere

La spitalul ,,Gheorghe Paladi” din Chișinău, în Noaptea Învierii, s-au născut patru bebeluși. Părinții au fost binecuvântați cu cel mai așteptat și prețios cadou chiar în zi de Paște.

,,Primul născut în Noaptea Învierii este un băiețel care a venit pe lume la ora 00:20, acesta având greutatea la naștere de 4050 g. Toate nașterile au avut loc pe cale naturală și au decurs fără complicații. Bebelușii sunt perfect sănătoși, iar starea de sănătate a mamelor este stabilă”, se arată în comunicatul instituției medicale.

Și medicii s-au aflat la datorie în această noapte deosebită pentru creștini. Au muncit cu dăruire și în zi de sărbătoare, pentru ca mamele să își vadă visul împlinit.

sursa foto: Facebook

Fiul Cristinei Scarlevschi a fost condus pe ultimul drum. Tânăra mamă a publicat câteva imagini de la funeralii

Dansatoarea Cristina Scarlevschi și soțul ei și-au condus astăzi fiul pe ultimul drum. Micuțul Alex, în vârstă de un an și 4 luni, a pierdut lupta cu o boală gravă și rară.

Cristina a publicat câteva imagini de la înmormântare pe pagina sa de Instagram. Răpuși de durere, cei doi părinți au vegheat lângă sicriul bebelușului.

Cristina Scarlevschi a luptat pentru viața fiului ei, dar, din păcate, micuțul s-a stins în urmă cu trei zile. Tinerii părinți au rugat pe toți cei care vor fi alături de Alex să evite hainele negre și florile din plastic.

Trei noi creșe, inaugurate în Republica Moldova cu sprijinul Suediei

Trei grupe de creșă pentru copiii cu vârste între 1 și 3 ani au fost inaugurate în această lună în Sângerei, Râșcani și Glodeni cu sprijinul autorităților naționale și locale, Street Child și cu sprijinul financiar al Suediei, notează IPN.

Grupa creșă din cadrul grădiniței „Foișor”, orașul Râșcani, deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1-2 ani, a fost renovată și echipată în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei. Grupa creșă „Steluța” din orașul Glodeni a fost deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani. Aceasta a fost echipată de către UN Women în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei.

„Este o bucurie să observ că în Republica Moldova se deschid și se renovează în ultima perioadă tot mai multe creșe. Acesta este rezultatul eforturilor Guvernului Republicii Moldova  și al partenerilor de dezvoltare. Mulțumim UN Women și Suediei pentru crearea unor condiții mai bune pentru copiii noștri și pentru oferirea unor posibilități mai mari părinților și mamelor de a se reintegra rapid în câmpul muncii”, a declarat deputata Marina Morozova, la inaugurarea grupei creșă din orașul Glodeni.

Grupa creșă din orașul Sângerei, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani, a fost renovată și dotată cu sprijinul financiar al Suediei. Ambasadoarea Suediei la Chișinău, Katarina Fried, a menționat că prin investițiile în serviciile de îngrijire timpurie a copiilor, Suedia își propune să construiască un viitor mai prosper și o piață economică mai puternică în Republica Moldova.

Renovarea și echiparea creșelor din nordul R.. Moldova a implicat o investiție totală de 60 de mii de dolari din partea UN Women, acest lucru fiind posibil datorită sprijinului financiar al Suediei, care susține inițiativele de abilitare a femeilor și promovarea egalității de gen.

O profesoară a fost bătută de câțiva elevi până și-a pierdut cunoștința
Articolul anterior
Atunci și acum: cum arată astăzi câștigătoarele concursului ,,Miss Univers”
Articolul următor