Mihăiță are nevoie de tratamentul Zolgensma, în valoare de 2,1 milioane de dolari. Împreună îl putem salva!

Mihăiță Reaboi, din satul Ivancea, raionul Orhei, are nevoie de ajutorul lumii întregi pentru a primi o șansă la viață. Tratamentul copilului costă 2.1 milioane de dolari.

separator

Mihail Reaboi sau Mihăiță, cum îi spun părinții, s-a născut pe 23 noiembrie 2017.

După o perioadă de încercări în a face primii pași, „piciorușele lui Mihăiță nu au mai dorit să meargă”.

Cu multă neliniște în suflet, Natalia, mama copilului, a început să bată la ușile medicilor. Și, după multe analize, au primit o veste cruntă: Mihăiță era suspect de Amiotrofie Spinală Tip 2 (AMS-2).

Micuțul a fost apoi internat la secția de neurologie, unde, din păcate, a fost confirmat diagnosticul.

,,Mi-a fugit pământul de sub picioare… Căutând pe internet informații despre diagnostic, am rămas fără voce – este o boală genetică incurabilă, care afectează neuronii motori și îi face pe copii imobilizați la pat. Oricând poate face stop cardio-respirator. Atâta durere nu am mai simțit vreodată, dar zilele întunecate abia începeau.”

Boala aceasta are un parcurs sumbru: afectează neuronii din măduva spinării, adesea și pe cei din trunchiul cerebral, ducând la moartea acestora, cu pierdere de masă musculară și scădere de forță. Copiii diagnosticați cu AMS își pierd rapid forța musculară, ajung să nu își mai poată mișca mânuțele și piciorușele, au dificultăți de a înghiți, iar tusea este ineficientă.

Inițial, se dorea tratamentul de menținere – 4 injecții de Spinraza, în valoare de 300.000 dolari.

Familia lui Mihăiță era nevoită să suporte costul integral, deoarece acesta nu deține cetățenie a unui stat European. Acest medicament nu doar costă enorm, ci trebuie primit în fiecare an. Acesta ajuta pacienții diagnosticați cu AMS, reducând simptomele bolii și îmbunătațind calitatea vietii.

Totuși, din păcate, acest tratament nu oprește boala. Spinraza se injectează în coloana vertebrală a pacientului, o dată la 4 luni, pentru tot restul vieții.

În septembrie 2020, Mihăiță a primi siropul tester Ridisplam, pentru o perioadă de 2 luni, și dacă analizele vor fi bune, îl va primi pentru o perioadă de un an.

În același timp, Mihăiță a primit confirmarea că este compatibil pentru Zolgensma, cel mai scump tratament din lume.

Până anul trecut, nu exista niciun tratament care să oprească această boală nemiloasă. Însă în 2019 a fost aprobată terapia ZOLGENSMA, singurul tratament care dă o șansă la o viață normală copiilor diagnosticați cu AMS-1 și AMS-2.

Însă acesta are un preț enorm: costă 2.1 milioane dolari și se face în SUA.

,,Îmi scrâșnea creierul când mă gândeam că 2.1 milioane de dolari sunt șansa la viață a lui Mihai. Închideam ochii și vedeam doar această sumă. Nu puteam să cred! Număram zerourile, în speranța că ceva am greșit. Îmi spuneam că este imposibil să adunăm această sumă…Apoi îl priveam pe Mihai și înțelegeam că nu m-aș ierta niciodată știind că am avut o șansă și nu am acționat. Mi-am spus că dacă există copii care au beneficiat de Zolgesma prin strângeri de fonduri, atunci trebuie să încercăm!”

Natalia a pornit singură o strângere de fonduri pe internet – Save Mihai – și, ușor ușor, mai mulți oameni s-au alăturat acestui caz umanitar. Acum, grupul a devenit Save Little Angels, are peste 107.000 de membri, iar oameni din toată lumea au donat pentru tratamentul lui Mihail.

Împreună au strâns mai bine de 5,77% din suma necesară, dar sunt încă departe. Nu este însă imposibil, pentru că dacă mulți oameni cu sufletul mare ar contribui măcar câte puțin, banii s-ar strânge rapid.
Mihail are nevoie de o minune in viața lui: minunea de a fi salvat de o lume întreagă. Fiți parte a acestei minuni!

Sursele directe de donare:

Revolut/Bt Pay +40769077394 (Id:bogdany43j)

Transfer bancar

Beneficiar: Reaboi Natalia
RON: RO15BTRLRONCRT0572130801
EURO: RO62BTRLEURCRT0572130801
SWIFT: BTRLRO22

MDL: MD71VI022250700000036MDL
USD: MD26VI022330700000331USD
SWIFT: VICBM2X

SMS Republica Moldova (Moldcell, Unite): 2910 cu textul 608

Paypal: https://www.paypal.com/paypalme/reaboinatalia

GoFundMe: https://www.gofundme.com/f/save-mihail

  

Transmiterea Covid-19: Picăturile respiratorii, contactul cu mâinile şi aerosolii
Articolul anterior
În contextul Zilei Europene de luptă împotriva Traficului de ființe umane, tineri profesioniști de pe ambele maluri ale Nistrului sunt invitați să genereze soluții la „Anti-Trafficking Hackathon”
Articolul următor
Alte articole interesante