Minune! Primele succese ale lui Robert, după tratamentul cu Zolgensma

Robert Grabazei, micuțul care s-a născut cu amiotrofie spinală, înregistrează primele rezultate îmbucurătoare după terapia genică cu Zolgensma, injecția de 2,1 milioane de dolari care oferă o șansă la viață copiilor diagnosticați cu această afecțiune congenitală. La aproape o lună de la administrarea medicamentului, Irina Grabazei, mama lui Robert, a oferit detalii despre starea de sănătate a micuțului.

separator

,,Salutare, oameni frumoși! Azi vă vom răspunde la cea mai des întâlnită întrebare. Da, vedem îmbunătățiri după Zolgensma. Din a doua zi după infuzie am observat:
✔️Control mai bun al capului
✔️Își arcuieste mai tare spatele
✔️ Se intoarce de pe burtica pe spate si invers
✔️Isi ridica cu o mai mare usurinta picioarele
✔️ Inghite mai bine
✔️ Reuseste sa tina obiecte mai grele in maini
✔️ Plange mai puternic
✔️ Foloseste mult mai multe onomatopee (sunete, silabe care imită un cuvânt)
✔️ Il vedem mult mai activ

Sunt extraordinar de fericită că pot să îl țin măcar pentru câteva secunde așa cum vedeți în poză, în brațe. Dar evităm să îl ținem fără corset pentru că e încă devreme, musculatura nu este formată și îi afectează coloana. Suntem relativ bine, iar rezultatele analizelor sunt conform așteptărilor doctorilor”, a mărturisit Irina Grabazei, pe pagina Life for Robert.

,,Cu toate că lupta noastră încă nu s-a terminat, alegem să vedem fiecare zi pe care o trăim alături de el ca pe un dar. Este o minune că azi ajung să îl strâng la piept, iar pentru asta îi sunt recunoscătoare universului și vouă celor care ați făcut minunea posibilă! ❤️, a mai declarat tânăra mămică.

Părinții lui Robert se bucură pentru primele succese ale micuțului, la 10 luni de viață: mici, dar atât de importante și semnificative. În video, Robert reușește să facă prima rostogolire de pe burtă pe spate, o mișcare imposibilă pentru copilașii cu amiotrofie spinală fără tratamentul revoluționar.

,,Dumnezeu este mare și el a trimis prima minune prin voi toți cei care ați făcut posibila aceasta a doua sansa la viața, iar acum El are grija sa ii dea putere zi de zi! Vă Mulțumim enorm pentru toate gândurile bune. Speram ca acest filmulet sa va lumineze ziua! Nu ma voi satura sa scriu cat de recunoscatori va suntem tuturor pentru fiecare miscare in plus pe care ajunge sa o facă Robert”, a menționat Irina Grabazei.

Totodată, Irina Grabazei și-a exprimat speranța că și alți copii cu amiotrofie spinală, care au nevoie de tratamentul Zolgensma vor fi neapărat ajutați, iar cei care le sunt îngeri suntem chiar noi! Irina a venit cu un îndemn către oameni să doneze pentru Alexa, Alessia, Galina și Mihai

,,Îmi doresc din tot sufletul ca toți copilașii să primeasca tratamentul și vă rog să nu rămâneți indiferenti la povestile lor: @alessia.sma1 https://www.facebook.com/groups/2693977677496678/?ref=share
https://www.facebook.com/groups/558242841699170/?ref=share
#miraclesdohappen #lifeforrobert

Andra a împlinit 34 de ani. Artista, răsfățată de copii și de Cătălin Măruță cu două torturi superbe
Articolul anterior
Îngrijire revoluționară ce conferă ultrahidratare și eliminarea vizibilă a ridurilor
Articolul următor
Alte articole interesante