O femeie cu două utere a născut, purtând câte un copil sănătos în fiecare dintre organe

Uterul dublu este o anomalie congenitala rară. La făt, uterul se dezvoltă inițial sub forma a două tuburi, iar pe măsura ce bebelușul creste, tuburile se unesc și creeaza un singur organ: uterul. Însă, în cazul femeilor ce au uter dublu, cele două tuburi nu se unesc complet. Dublarea completă a uterului nu este un semn categoric de infertilitate. O femeie cu această patologie a reușit de două ori să poarte și să nască copii sănătoși. Iată povestea ei!

Iulia Belyakova din Novosibirsk a reușit să nască de două ori, contrar previziunilor medicilor. Femeia a conceput doi copii, la o diferență de 10 ani, câte unul în fiecare uter.

Iulia nu a aflat imediat despre diagnosticul ei. La vârsta de 11 ani, ea, ca multe alte fete de vârsta ei, a avut prima menstruație. Sângerările erau prea abundente, lungi și dureroase, așa că mama a decis să-și ducă fiica la medic. La examenul ecografic, li s-a spus un lucru neașteptat. Un uter mic, abia vizibil, arăta dezvoltat ca a unui copil de 7 ani.

Timp de șase ani, părinții Iuliei au încercat să înțeleagă motivul acestui fenomen și și-au dus fiica la diferiți medici până când un profesor de la centrul medical genetic a văzut o patologie ascunsă. S-a dovedit că fata are două utere în corp, unul localizat în față, iar al doilea se afla în adâncul bazinului. Fiecare uter este conectat la unul dintre ovare, având o intrare „comună” din vagin. Din această cauză, toți medicii în reproducere afirmau că Iulia este posibil să rămână însărcinată, dar pur și simplu nu va putea duce o sarcină. Deoarece cavitatea uterină nu va permite copilului să se dezvolte pe deplin. Cu verdictul „steril”, Julia a pentru o vreme de diagnosticul ei.

La 21 de ani, tânăra s-a căsătorit și își dorea copii. Vizitele la specialiști au început din nou, dar nu au adus niciun rezultat. Timp de doi ani, ea și soțul ei nu au avut încredere în medici și au încercat să conceapă un copil. După un timp, când nu mai exista nici o urmă de speranță, s-a întâmplat un adevărat miracol. Femeia a rămas însărcinată.

Iulia a purtat foarte greu prima sarcină. În ciuda faptului că s-a dezvoltat în uterul anterior, primul screening a fost efectuat cu o eroare, iar medicii au suspectat că copilul are un defect al tubului neural. Au existat mai multe amenințări la adresa sarcinii. Femeia nu a putut naște, iar din motive medicale s-a efectuat o cezariană. Fiica Sofia s-a născut foarte mică, de doar 2,6 kg, dar complet sănătoasă.

Cu toate acestea, următoarele încercări de a avea un al doilea copil s-au încheiat cu eșec. La doar zece ani de la prima sarcină, femeia a reușit să conceapă un al doilea copil. De data aceasta, sarcina s-a dezvoltat în uterul îndepărtat, dar a decurs surprinzător de calm și mult mai ușor decât prima. Din cauza dublării uterului, a trebuit să se efectueze din nou o cezariană, dar a doua fiică a Iuliei, Polina, s-a născut și ea complet sănătoasă.

Acum Iulia planifică deja o a treia sarcină. Ea își menține blogul pe Instagram, unde vorbește sincer despre afecțiunea ei, descrie ce a trebuit să suporte și îndeamnă femeile să nu dispere, chiar dacă aud un diagnostic de „infertilitate” de la medici. Pentru corp, nimic nu este imposibil, confirmă Iulia cu exemplul ei personal.

Guvernul a aprobat lista laureaților Premiului Național. Iată cine sunt personalitățile selectate!
Articolul anterior
De Hramul Chișinăului, troleibuzul turistic va efectua excursii prin Capitală
Articolul următor
Alte articole interesante