O tânără mamă din Serbia și-a pus capăt zilelor la 2 luni după ce a născut. Cazul a fost mediatizat în întreaga lume

Suzana Babic, în vârstă de 28 de ani, s-a împușcat în cap chiar de ziua sa de naștere. Tragedia din orașul Subotica, din Serbia, a fost intens mediatizată în întreagă lume dată fiind gravidatea depresiei postnatale care a făcut-o să-și pună capăt zilelor, raportează presa locală.

separator
Soțul era în oraș, îi cumpără tortul de ziua ei în momentul în care femeia a făcut nenorocirea. Trupul Suzanei a fost descoperit în locuința din Subotica de către prietenii invitați pentru petrecerea surpriză organizată cu ocazia zilei ei de naștere.

Aceștia, în stare de șoc, au chemat ambulanța, însă echipajul medical care a ajuns la față locului nu a mai putut face nimic pentru proaspăta mama. Potrivit unui apropiat al familiei, make-up artista trăia o frumoasă poveste de dragoste alături de soțul sau și era foarte încântată că familia se va mari cu încă un membru.

Era fericită în sarcina și abia aștepta să-și strângă copilul la piept. Lucrurile aveau să se schimbe radical la doar 2 luni de la venirea pe lume a bebelușului. „Nimeni nu a prevăzut lucrul asta, cel puțin niciunul dintre apropiații ei. Inimile și sufletele noastre sunt distruse”, a declarat un cunoscut al Suzanei pentru presă locală.

Suzana Babic și soțul sau erau iubiți încă din timpul liceului, iar recent tânăra își obținuse licența în economie. Potrivit presei locale, citată de Daily Mail, tânăra mămică urma ședințe de terapie întrucât simțea că nu este în regulă din punct de vedere afectiv. Femeia a fost condusă pe ultimul drum și îngropată în cimitirul rusesc ortodox din Subotica. O investigație a fost demarată în acest caz pentru a se stabili cu exactitate circumstanțele în care a avut loc sinuciderea.După naștere, multe mame vor simți o anumită tristețe, starea de “baby blues”, ceea ce reprezintă o labilitate emoțională normală după naștere. Se manifestă în primele zile, cu plâns aparent fără motiv și schimbări bruște de dispoziție, însă această stare dispare relativ rapid, în maximum 3 săptămâni.

Totusi, uneori, pote apărea o tulburare cu durată mai lungă, cunoscuta ca depresia postpartum. Spre deoasebire de baby blues, simptomele în depresia postpartum sunt mai intense și durează mai mult, putând să interfere cu abilitatea mamei de a ae ocupa de copil sau de a face alte activitati zilnice, lipsa poftei de mâncare, insomnie, iritabilitate sau furie, oboseală, sentimente de vinovăție, rușine sau lipsa de valoare, modificări de dispoziție, dificultate de a te atașa de copil, gânduri că îți vei răni copilul.

Netratată, depresia postpartum poate dura un an sau mai mult. În caz de apariție a semnelor, mămicile sunt sfătuite să apeleze la ajutorul specialiștilor.

sursa

Lia Taburcean a devenit mămică pentru a doua oară! Interpreta a publicat imagini emoționante din sala de naștere

Emoții mari în familia Liei Taburcean! Interpreta a devenit mămică pentru a doua oară, ea a adus pe lume un băiețel sănătos la o clinică privată din Chișinău.

Extrem de fericită pentru tot ce i se întâmplă, Lia Taburcean și-a încântat urmăritorii cu un scurt filmuleț emoționant surprins chiar în sala de naștere. Totodată, interpreta a ținut să le mulțumească medicilor pentru profesionalismul lor și grija cu care a fost tratată.

Internauții le-au adresat tinerilor părinți sute de mesaje, urări și gânduri frumoase.

Lia Taburcean mai are un băiețel în vârstă de aproape doi ani, care se numește Răzvan. Lia și alesul inimii sale s-au căsătorit în toamna anului 2020.

Lia Taburcean este o interpreta din Republica Moldova. În anul 2016 a devenit cunoscută după ce a lansat hitul: „La nunta asta”.

Felicitări tinerilor părinți și creștere ușoară!

Violența obstetricală e tot o violență!

Sarcina și nașterea ar trebui să fie o perioadă cu amintiri frumoase pentru fiecare femeie. Dar, pentru multe femei aceasta poate fi însoțită de momente de suferință, umilire și traumă. Violența obstetricală, sau umilirea femeilor în maternități, este un fenomen încă întâlnit în multe regiuni ale lumii. Violența obstetrică poate lua diverse forme, printre care refuzarea îngrijirii, ignorarea nevoilor și durerilor femeilor, abuzul verbal, violența fizică, comportamentul dezumanizat și nepoliticos.

La nivel mondial, data de 25 noiembrie este dedicată conștientizării abuzurilor din maternități. La fiecare 25 noiembrie (ziua împotriva violenței față de femei), se încearcă prin intermediul campaniei ca vocea femeilor umilite în timpul nașterilor să fie auzită.

Câteva femei au mărturisit cum s-a manifestat violența obstetricală în cazul lor:

,,Închide gura! Nu mai urla și nu împinge! Știai ce făceai când făceai sex, iar acum vezi rezultatul?”

,,Lasă că ți-a fost și bine!”

,,Spune mulțumesc că ești vie și tu, și copilul”

,,Ți-a plăcut când l-ai făcut, acum taci și îndură!”

,,Nu ești prima care naște, stai și rabdă”

,,Ce urli în gura mare, te aude toată maternitatea”

,,Și ce dacă te doare, trebuia să te gândești la asta 9 luni în urmă”

,,Naște mai repede, că n-am timp”

Primul pas către stoparea practicilor abuzive și denigrante la naștere este informarea!

Fiica lui Bill Gates este însărcinată. Tânăra a publicat primele imagine cu burtica de gravidă

Jennifer Gates, fiica miliardarului american este însărcinată cu primul ei copil. În vârstă de 26 de ani, Jennifer este căsătorită cu Nayel, în vârstă de 31 de ani, iar peste câteva luni vor deveni părinți. Tânăra a postat prima imagine cu burtica de gravidă.

Jennifer Gates este însărcinată. Fiica lui Bill Gates a publicat prima imagine cu burtica de gravidă

Aceasta poartă o rochie lungă de mătase, care i-a scos în evidență burtica de gravidă. În aceeași poză apare și soțul ei, iar cei doi zâmbesc în timp ce erau îmbrățișați.

jennifer gates insarcinata

Jennifer a mai postat o poză în care apare singură, în timp ce își ținea mâna pe burtă. Melinda Gates, fosta soție lui Bill Gates a comentat la imaginile postat de fiica sa. „Nu aș putea fi mai încântată să-l cunosc pe acest micuț și să văd cum deveniți părinți’. 

jennifer gates

Acesta nu este primul nepot pe care Bill și Melinda îl au. Cei doi au divorțat anul trecut, după 27 de ani de căsnicie.

Jennifer Gates, fiica cea mare a miliardarului Bill Gates, confondatorul Microsoft, s-a căsătorit cu Nayel Nassar, un jocheu egiptean. Nunta a avut loc anul trecut, iar atât Bill Gates, cât și Mellinda Gates au participat la marele eveniment. Nunta celor doi îndrăgostiți a costat 2 milioande dolari.

Jennifer Gates a absolvit facultatea în cadrul Universității Standford, în 2018. Aceasta a obținut o diplomă în bilogie umană, după care a luat un an pauză. Ulterior, a urmat cursurile facultății de medicină. Fiica lui Bill Gates a făcut echitație încă de la vârsta de 6 ani.

jennifer si sotul ei
jennifer gravida

Cod galben de ploi puternice, în Moldova! Vezi până când e valabilă avertizarea
Articolul anterior
Istoria tristă a satului din nordul Moldovei, care a rămas cu un singur locuitor, a apărut pe paginile publicației The New York Times
Articolul următor