Peste 15 mii de copii din Chișinău se vor odihni în tabere de vară. Care sunt prețurile pentru foile de odihnă?

Peste 15.665 elevi din municipiul Chișinău se vor odihni, în vara 2019, în taberele de odihnă din oraș și în cele din afara capitalei.

separator

Potrivit datelor oferite de Primărie, din 3 iunie 2019, și-au început activitatea 20 de tabere cu sejur de zi, unde timp de 15 zile (până la 21 iunie 2019), se vor odihni 1.730 copii. Costul biletului este de 1.550 lei, din care părinții vor achita doar 310 lei sau 20% din cost. Totodată, 356 de elevi vor beneficia de sejururi gratuite în tabere.

310 elevi din Gimnaziul-internat nr. 3 se vor odihni toată vara, tradițional, în taberele „Cireșarii” și „Alunelul”.

În taberele din afara capitalei, aflate la balanța Direcției generale educație, tineret și sport din sectoare: „Poienița Veselă” ,”Alunelul” și „Cireșarii” se vor odihni 6.000 de elevi. Activitatea acestor instituții va începe în prima decadă a lunii iunie.

Taberele arendate din afara orașului își vor începe activitatea conform graficului stabilit de administrație și vor asigura activități de asanare pentru 4385 de elevi, inclusiv 748 copii vor obține bilete gratis la tabără. Suma alocată din bugetul municipal pentru aceste instituții este de 7,13 milioane lei.

În taberele cu profil sportiv se planifică asanarea a 3.470 de persoane, cu alocații de la buget în sumă de 3, 52 milioane lei.

În mod prioritar, locuri în taberele de odihnă în sezonul estival se acordă copiilor care provin din familii în dificultate, monoparentale, părinţii cărora au participat la luptele de pe Nistru, la războiul din Afganistan, la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobâl, copii care au obținut rezultate excelente la învățătură, sportivi etc.

Alocațiile financiare de la buget pentru organizarea odihnei de vară a copiilor 2019 constituie 30 milioane lei.

Ouăle vor fi marcate printr-o nouă metodă
Articolul anterior
O instituție de învățământ din Moldova a fost inclusă în lista celor mai performante din lume
Articolul următor
Alte articole interesante