Prințesa Diana a schimbat radical modul în care femeile aduceau pe lume copii la casa regală

Cu mult înainte de a sosi pe lume Prinții William și Harry, nașterile în familia regală presupuneau intervenții medicale majore. Dar iată că Prințesa Diana a schimbat modul în care femeile de pretutindeni nasc în prezent.

separator

Chiar și în anii 1800, femeile nășteau cu ajutorul unei forme de anestezie ce seda organismul, iar copilul era scos cu forcepsul de fiecare dată. Acesta e și modul în care Regina Victoria și Regina Elisabeta a II-a au adus moștenitori pe lume, relatează baby.unica.ro.

Diana a fost prima femeie din Familia Regală a Marii Britanii care a născut la spital. În acele timpuri, a aduce pe lume un copil printr-o naștere fără dureri, dar cu multe riscuri, era un semn de bunăstare.

Așa se face că în anii 50, tot mai mulți medici obstetricieni încurajau nașterea prin această metodă, nu doar la casele regale. Nașterea cu anestezie „de zori”, cum era denumită, presupunea inclusiv riscuri de deces și în cele din urmă s-a renunțat la ea.

Nu s-a renunțat însă și la poziția în care femeile se presupune că erau nevoite să stea: întinse pe un pat, cu calmante în organism.

Prințesa Diana a rupt această tradiție și a decis să nască din poziție verticală, ajutată de o moașă și de Prințul Charles, în cazul ambelor nașteri refuzând să stea în poziție orizontală, mult mai anevoioasă pentru travaliu și pentru procesul nașterii.

Nu doar că nu era tradițional ca femeile să nască în altă poziție decât cea culcată, însă femeile din familia regală erau nevoite să nască acasă, mai precis la Palatul Kensington.

Diana a schimbat și această regulă, născând la Spitalul St. Mary, aducând astfel pe lume primii moștenitori ai Casei Regale a Marii Britanii care s-au născut într-un spital.

Tot în același spital s-au născut și primii doi copii ai Printului William cu Kate Middleton, Prințul George și Prințesa Charlotte, iar în cursul lunii aprilie va veni pe lume și cel de-al treilea copil al cuplului regal, probabil că în același spital.

Bloggerița Maggy Platon, în așteptarea fetițelor gemene! Imagini emoționante alături de fiu și soț

Bloggerița Maggy Platon urmează să devină din nou mămică! De această dată, emoțiile sunt duble, deoarece tânăra mămică este însărcinată cu gemene. Pentru că se apropie momentul culminant, Maggy și-a dorit o ședință foto alături de fiul și soțul ei. Așa că, iată câteva din ultimele poze cu burtica rotunjoară!

Bloggerița a dezvăluit cum se simte în perioada specială din viața ei.

“Ohhh, fetele mele, de-ați ști cât de mult vă aștept!

Al treilea trimestru este foarte greu, nu că aș fi trecut ușor prin celelalte, dar acum răbdarea mea e la limită deja.

Dar, a mai rămas puțin, încă puțin… ❤️”, a menționat Maggy, pe Instagram, postand și câteva fotografii din cadrul sesiunii foto, în care își arată burtica.

Tânăra mămică a ales deja și numele pentru cele două fetițe, iar ințialele acestora sunt ,,S” și ,,M”.

Magdalena Munteanu, cunoscută pe comunitatea de pe Instagram ca maggy.platon, a devenit mămică pentru prima dată pe 15 septembrie 2019.

Maggy Platon este urmărită de peste 75 de mii de abonați pe Instagram. Bloggerița își surprinde urmăritorii cu postări despre modă, stil sănătos de viață, parenting și călătorii.

mamaplus

Fiul Lucianei Spînu a împlinit o lună. Interpreta a publicat o poză emoționantă

Interpreta Luciana Spînu a devenit mămică a doua oară pe 23 martie. Cuprinsă de emoții maxime, tânăra mamă a dezvăluit o fotografie adorabilă cu bebelușul ei, căruia i-a ales numele Marius.

mamaplus

Luciana a scris și un mesaj emoționant:

“Puiul nostru, astăzi are o lună !
Universul a vrut ca noi sa facem cunoștință mult mai devreme decât ne-am așteptat, și venit ca o minune și chiar cred ca ești minunea noastră…
Apariția ta în viața noastră a adus atâta liniște, culoare, magie, recunoștință… nu am cuvinte…
Atâta fericire și pentru Stelian… mă topesc când văd cât de tare te iubește și cu câtă gingășie te ,,drăgostește”.
Voi sunteți forța aripilor mele, voi sunteți zâmbetul meu, sunteți TOTUL  meu… 
Să crești mare, Marius!
Îngerașii noștri, să ne fiți sănătoși, că de restul o să avem noi grijă!”, a scris Luciana Spînu, pe Facebook.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi floare

Amintim că interpreta mai are un băiețel, pe nume Stelian, din căsnicia cu regretatul muzician Dorin Ieșeanu.

Dorin Ieșeanu și-a pierdut viața din cauza Covid-19, la doar 33 de ani.

După o perioadă plină de durere în care cerul s-a prăbușit efectiv peste ea, tânăra interpretă Luciana Spînu a găsit puterea de a se ridica de jos și a mai crede în iubire și în visul de a avea din nou o familie.

sursa foto: Facebook/Luciana Spînu

Părinții adoptivi vor fi obligați să le dezvăluie copiilor secretul adopției. Țara europeană care emite legea

Guvernul Estoniei, țară membră UE, intenționează să modifice Legea familiei pentru a-i obliga pe părinții adoptivi să le dezvăluie copiilor faptul că nu sunt părinți naturali, arată news.err.ee.

Cum spunem copilului că este adoptat? Sfatul psihologului

Potrivit sursei citate, în actuala legislație, copiii adoptați vor afla despre acest fapt doar dacă persoanele care i-au adoptat decid să-l împărtășească. Dacă părinții adoptivi ai unui copil nu reușesc să spună nimic, este posibil să nu afle că au o altă familie biologică undeva.

Irje Tammeleht, oficial din Ministerul Afacerilor Sociale, a spus că în prezent este posibil ca un copil să aibă amintiri despre o altă familie, în timp ce părinții adoptivi pot decide să nu împărtășească nicio informație.

Dacă ar fi aprobată, legea ar oferi tuturor copiilor adoptați dreptul de a cunoaște că sunt adoptați, părinții adoptivi fiind îndemnați să discute problema mai devreme decât mai târziu.

Helen Jõks, responsabilă cu politica privind drepturile copilului la minister, a spus că încă se discută care ar fi momentul în care părinții adoptivi ar trebui să spună copiilor despre părinții lor biologici. O opțiune este de a stabili o anumită vârstă până la care copiilor trebuie să li se spună. O altă variantă este ca părinții să o aducă de îndată ce se consideră că este rezonabil, cum este în Norvegia, de exemplu.

sursa: www.ziare.com

Candice Swanepoel a pozat nud, fiind însărcinată în 6 luni
Articolul anterior
Islanda a interzis comercializarea oricărui produs care conține ulei de palmier
Articolul următor