Șase trucuri de hidratare a pielii bebelușului!

Câte dintre noi nu ne dorim să avem o piele de bebeluș, moale, fină, catifelată…? Ceea ce mai puține dintre noi știm este faptul că aceeași piele de bebeluș este pe cât de delicată, pe atât de subțire și fragilă, fiind obligată să se adapteze noilor condiții de mediu, în afara celor din uterul mamei. Schimbarea se face treptat, din acest considerent, îngrijită necorespunzător, pielea celui mic se poate usca foarte ușor, fiind predispusă la iritații, eczeme, dermatite sau alte leziuni ușoare.

separator

Motive pentru uscarea pielii? Câte vreți. Timpul de afară, fie că e vorba de vremea rece asociată cu vânt, fie de soarele fierbinte de vară… Nici în apartament situația nu e mai bună. Căldura din cameră poate provoca uscăciunea pielii unui bebeluș, la fel ca și aerul condiționat. Mare atenție inclusiv la șampoanele, săpunurile dure și desigur la detergenții cu care sunt spălate hainele celui mic. Băile frecvente, sarea de baie, dar și clorul din apa de la piscină sunt, la fel vinovate de uscăciunea pielii fragile a unui bebeluș. Noi am selectat câteva trucuri importante de care trebuie, să țină cont fiecare mămică pentru care hidratatea pielii bebelușului este la fel de importantă ca și hrana sau schimbarea scutecului:

  • Nu-l îmbăiați prea des… pentru că, în caz contrar, riscați să îndepărtați uleiul care se găsește în mod natural pe pielea lui și al cărui rol, este de a-l proteja de factori externi nocivi. În caz contrar, tot soiul de agenți patogeni cu care intră pielea în contact o fac vulnerabilă. Asta îl face predispus pe bebeluș la tot soiul de probleme dermatologice. Apropo, medicii recomandă ca bebelușul să fie ținut în apă nu mai mult de cinci minute. Să nu fie spălat cu apă fierbinte, ci doar călduță.
  • Hidratați-l suficient… în cazul în care îl hrăniți cu lapte praf. Porțiile de apă suplimentare sunt foarte importante pentru hidratarea pielii. Oricât nu ați încerca să rezolvați problema pielii uscate la nivel cutanat, s-ar putea, ca aceasta să vină din interiorul oragnismului. În cazul bebelușilor alăptați la sân, nu e nevoie de apă, de vreme ce laptele matern conține toate ingredientele de care are nevoie un copil.
  • Clătiți de două ori hainele bebelușului după spălare… altfel riscați să nu îndepărtezi resturile de detergent sau balsam de rufe. Particulele rămase pot duce la uscarea pielii bebelușului, în cel mai bun caz. Mai grav e atunci, când acestea ar putea provoca tot soiul de iritații sau eczeme la nivel de epidermă.
  • Alegeți doar haine din stofă naturală. În special pe cele din bumbac – o țesătură fină, care permite pielii să respire și ajută la absorbția transpirației. Evitați țesăturile dure cum ar fi lâna, poliesterul sau mătasea.
  • Folosiți un aparat de umidificare a aerului… dacă simți că aerul din casă este uscat. Îl va ajuta pe bebeluș atât pentru a păstra pielea hidratată, cât și pentru a face aerul mai ușor de respirat.
  • Folosiți produsele cosmetice din comerț, elaborate numai din ingrediente naturale. În special cele care conțin extracte de calendulă, sunătoare, muşeţel, miere de albine, ulei de migdale dulci, special create pentru pielea sensibilă a bebelușilor. Produsele cosmetice pot fi aplicate pe toată suprafața corpului copilului, inclusiv pe zonele uscate de pe față. În timpul verii, atunci când pielea celui mic este expusă direct la razele solare, ungeți porțiunile direct expuse cu o cremă solară pentru bebeluși cu SPF ridicat. Același lucru este valabil și pentru perioada rece a anului cu vânt și frig, când pielea se poate usca foarte repede. De aceea este bine, ca înainte de a ieși cu cel mic din casă să îl hidratați corespunzător.

Lista disciplinelor opționale pe care părinții le pot alege pentru elevii din ciclul primar

Suntem în luna mai, deci, în curând, părinții care au elevi în clasele primare vor trebui să scrie cereri de solicitare a unei discipline opționale pe care o vor studia copiii lor în viitorul an de învățământ. Disciplinele vor fi propuse părinților de către o comisie a instituției de învățământ, inclusiv la recomandarea Consiliului Elevilor, și trebuie să aibă la bază interesele copiilor raportate la gradul de calificare a cadrelor didactice.

În viitorul an de învățământ, elevii din clasele primare vor avea posibilitatea de a alege una dintre cele 22 de discipline opționale prevăzute în Planul-cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal, anul de studii 2024/2025, transmite diez.md

Lista disciplinelor o găsiți mai jos.

Limbă și comunicare

  1. Cultura bunei vecinătăți
  2. O oră pentru lectură
  3. În împărăția cuvântului
  4. Tainele comunicării
  5. Elemente de cultură și civilizație a Franței
  6. Educație pentru media (cl. III-IV)
  7. English for Future

Matematică și științe

  1. Educație ecologică
  2. Educație pentru sănătate
  3. Matematica distractivă
  4. În împărăția lui MATE
  5. Robotica (cl. III-IV)
  6. Informatica (cl. II-IV)
  7. Matematica în cotidian (cl. I-IV)
  8. Matematica pentru isteți (cl. I-IV)

Educație socioumanistică

  1. Religia
  2. Educație economică și antreprenorială (cl. I-IV)
  3. Educație interculturală
  4. Educație pentru drepturile omului (cl. I-IV)
  5. Chișinăul meu (cl. III-IV)

Sport

  1. Educație fizică și fotbal (cl. I-IV)
  2. În împărăția șahului (cl. I-IV)

În clasele gimnaziale și liceale, disciplinele opționale sunt selectate de către elevi. Totuși, în locul elevilor claselor I-IV-a, disciplinele opționale studiate vor fi selectate de părinții/reprezentanții legali ai acestora, în cadrul unor ședințe cu părinții. Instituția de învățământ va informa în luna mai părinții despre oferta educațională pe care o pune aceasta la dispoziție. Totodată, părinții au dreptul să participe pe parcursul anului în calitate de invitați la anumite lecții din cadrul disciplinei opționale, alături de alți membri ai comunității: membri ai APL, antreprenori, polițiști și persoane notorii.

Părinții care au elevi ce vor fi înmatriculați în clasele întâi indică disciplinele opționale în cererea de înmatriculare în instituție.

Anastasia Fotachi și Gabriel Stati au arătat în premieră chipul fiul lor, Alistar

Astăzi, fiul Anastasiei Fotachi și al lui Gabriel Stati a împlinit un anișor. Cu această ocazie, părinții au decis să arate în premieră chipul băiețelului.

“La un an de la venirea ta în viața noastră, vrem să-ți transmitem cele mai calde urări de La Mulți Ani, micuțule! În acest an, ai adus atât de multă fericire și lumină în jurul nostru, încât nu putem decât să fim recunoscători pentru binecuvântarea de a te avea alături de noi.

Fiecare zâmbet și fiecare pas mic pe care îl faci ne umple inima de bucurie și mândrie. Sperăm ca fiecare zi din viața ta să fie la fel de minunată și plină de aventuri ca această primă aniversare! La mulți ani, băiețelul nostru drag și iubit! Să crești mare și să fii mereu înconjurat de iubire și fericire!”, a scris bloggerița în dreptul pozelor cu Alistar.

sursa foto: Facebook/Anastasia Fotachi

Cristina Scarlevschi: Banii adunați pentru înmormântarea lui Alex vor fi donați Institutului Mamei și Copilului

Cristina Scarlevschi și soțul ei au făcut un anunț emoționant, deși sunt frânți de durere după pierderea fiului. Soții au venit cu un mesaj de mulțumire pentru cei care au donat bani pentru înmormântarea lui Alex și au spus că banii vor fi donați unui spital.

„Vrem din partea noastră să mulțumim tuturor celor care s-au implicat, care au contribuit cu un ajutor moral, fizic și financiar. O să vi se întoarcă totul înzecit pentru că mi-am dat seama că oameni buni sunt foarte mulți, oameni luminoși cu dragoste în suflet… Chiar ne-ați ajutat foarte mult”, a spus Scarlevschi.

„Mai sunt bănișori și noi cu Vlad am decis să donăm acești bani la Centrul Mamei și a Copilului, în secția Neurologie, unde am stat cu Alex. Nu sunt tare bune condițiile și vrem să facem acea cameră frumoasă și dacă cineva, să nu dea Domnul să ajungă acolo, să fie într-o ambianță plăcută. În continuare noi vom dona multe lucru de-ale lui Alex și în general, vrem să facem cât mai mult bine din dragostea noastră”, a spus dansatoarea.

„Vă mulțumim încă o dată pentru tot suportul care ni l-ați oferit”, a mai menționat soțul Cristinei Scarlevschi.

Fiul Cristinei Scarlevschi s-a stins din viață, la doar 1 anișor și patru luni, după lupta cu un diagnostic crunt, microcefalia. Tinerii părinți au luptat cu toată ființa lor, căutând inclusiv soluții de vindecare peste hotare, însă nu au reușit să își salveze copilașul.

Partenerii noștri
Author Antos
Adresa: Str. Mihai Eminescu, 66
Tel.: tel. (373 22)23-23-35, 069026886
Facebook: https://www.facebook.com/Antoscosmeticanaturala/?fref=ts
Cum arată băile din locuințele de lux ale vedetelor de la Hollywood
Articolul anterior
Mama fetiței de 4 ani, lăsată singură pe stradă, a fost găsită
Articolul următor