Sfaturi pentru a fi o super mamă pentru piciul tău

Condiția esențială pentru a fi o mamă de nota zece –  este să nu te lași copleșită de ideea de perfecțiune, deoarece nu există așa ceva. A fi o super mamă nu înseamnă a face tu tot. Să faci curățenie în casă, să ai grijă de copii și de partener și încă să îți găsești timp și  pentru a te menține frumoasă, și sănătoasă… Sunt prea multe de făcut pentru o singură persoană. Însă, îndeplinirea tuturor acestor sarcini continuă să fie obiectivul multor femei. De aceea, în baza acestei premize fundamentale, mai jos găsești sfaturi esențiale pentru a-ți îndeplini „misiunea” de mamă cu brio.

separator
Iubește și iartă – cei mici își doresc întotdeauna să audă cuvintele  „Te iubesc”. Niciodată, nu poți considera că le-o spui prea des. Însă, este important și să dovedești dragostea pe care o declari. Te întrebi cum? Fă-ți timp pentru a te juca cu copii tăi, pentru a-i ajuta la lecții, pentru a împărtăși momente frumoase în familie. Un alt element important în dinamica familiei este iertarea. Cu toții greșim. Însă a cere și a oferi iertare celor din jur ne ajută să ne dezvoltăm ca oameni și să fim cele mai bune mame.

Stabilește un set de priorități –  organizează-ți agenda și ocupă-te mai întâi de lucrurile cele mai importante. Dacă ai ceva de rezolvat pentru serviciu și mai durează până trebuie să duci copiii la școală, profită de acest răgaz pentru a-ți face treaba. Există diverse resurse tehnologice care te pot ajuta să îți îndeplinești obligațiile de femeie și mamă. Pune-le pe primul loc pe cele mai urgente.

Organizează-ți treburile casnice – sarcinile atribuite trebuie să țină cont de vârsta, forța și abilitățile fiecărei persoane. Împreună, puteți organiza un program cu sarcinile domestice. Obsesia pentru ordine și curățenie nu este sănătoasă, dar nici dezordinea și mizeria nu sunt benefice. Și tatăl trebuie să participe, la treburile casnice.

Oferă-le copiilor cât poți din timpul tău – pe lângă îndeplinirea sarcinilor gospodărești, trebuie să vă petreceți timp și în familie. Este bine să serviți măcar o masă pe zi împreună, ținând televizorul și telefoanele mobile închise. Mesele în familie contribuie la menținerea bunăstării fizice și emoționale a copiilor și adolescenților.

Râzi și plângi – viața de familie oferă emoții pozitive, dar și negative. O super mamă se bucură de compania familiei și împarte cu toți atât momentele fericite, cât și pe cele dificile. Zâmbește după o zi grea de muncă. Însă, nu ezita să îți arăți și lacrimile de tristețe partenerului sau copiilor când treci prin momente grele.

Oferă-i tatălui locul lui – o super mamă recunoaște și apreciază bărbatul care le-a dat viață copiilor ei. Împarte totul cu partenerul tău, atât sarcinile domestice, cât și părintești. Din păcate, în ziua de azi, am creat o imagine eronată a mamei puternice care poate face orice, fapt care devine o piedică în acceptarea dragostei și sprijinului bărbatului cu care femeia își împarte viața. Dacă părinții sunt despărțiți, nu însemnă că micuții trebuie să se distanțeze de tată. Chiar și atunci când tatăl nu este prezent și nu își îndeplinește responsabilitățile, o super mamă evită să inspire ură și ranchiună în sufletul copiilor față de părintele lor.

Ai grijă de tine – desigur, trebuie să ai grijă de copiii tăi, dar și de tine. Pentru a fi o super mamă și a face față tuturor provocărilor pe care le impune creșterea copiilor, trebuie să fii în formă fizică, mintală și emoțională optimă. Bunăstarea copiilor tăi depinde și de echilibrul tău psihic și emoțional.

Sursa

Un bebeluș s-a născut cu două penisuri și fără anus. Boala de care suferă afectează una din șase milioane de nașteri

Un băiețel din Pakistan s-a născut cu două penisuri și fără anus, potrivit unui articol publicat în International Journal of Surgery Case Reports.

nou-nascut, copil, bebelus

Fenomenul medical rar, cunoscut sub numele de difalie, afectează una din șase milioane de nașteri. Băiatul va putea elimina scaunul printr-o deschidere creată prin intermediul unei colonoscopii de către medicii din Islamabad, conform protv.ro și Hindustan Times.

Potrivit jurnalului, cele două penisuri sunt „normale”, dar unul dintre ele era cu un cm mai lung decât celălalt. Conform radiografiilor la care a fost supus, bebelușul a urinat din ambele penisuri, deoarece avea o singură vezică atașată la două uretre. Fără să explice de ce, chirurgii de la Spitalul de Copii din cadrul Institutului de Științe Medicale din Pakistan au adăugat că nu s-a făcut nicio intervenție chirurgicală pentru a îndepărta falusul suplimentar.

În istoria medicinei au fost semnalate doar 100 de cazuri de difalie, primul fiind înregistrat în 1609.

Copilul, născut după 36 de săptămâni, ar fi fost externat după două zile și nu are antecedente de malformații congenitale în familie.

Deși nu se cunoaște decât un singur factor de risc care să ducă la apariția difaliei, se pare că aceasta se dezvoltă atunci când se formează organele genitale în uter. Există difalii complete și parțiale, atunci când ambele falusuri sunt fie bine dezvoltate, fie când unul este mai mic sau, respectiv, deformat. În cel mai recent caz raportat, un penis măsura 1,5 cm, în timp ce celălalt avea 2,5 cm.

În cazurile de difalii parțiale, se poate efectua o îndepărtare chirurgicală, în timp ce difaliile complete pot fi tratate în funcție de disconfortul pacientului. Potrivit medicilor, 1% dintre pacienții cu difalii se confruntă, de asemenea, cu o problemă la nivelul rectului.

Caz revoltător într-o grădiniță din Drochia

Caz revoltător într-o grădiniță din satul Sofia, raionul Drochia. O educatoare a pus trei copii să se dezbrace în pielea goală pentru că nu voiau să doarmă, totul sub privirile celorlalți copii din grupă. „A fost o glumă”, susține educatoarea după ce metoda sa de pedeapsă a ajuns la urechile părinților, dar și a administrației instituției de învățământ.

„Educatoarea spune că a glumit, doar că gluma asta nu a fost bună. Este o educatoare liniștită, noi nu ne-am așteptat la așa acțiuni din partea ei”, a declarat Alexandra Balan, directoare, grădinița „Albinuța”, s. Sofia, transmite nordnews.ro.

Lucia Magaleas este mama unuia dintre cei trei minori care au fost dezbrăcați și puși în ungher din cauza că n-ar fi dorit să doarmă la prânz.

„O doamnă, băiețelul căruia tot a fost dezbrăcat, m-a sunat și mi-a spus că „așa și așa s-a întâmplat, ce facem?”. La mine a fost o durere mare când am aflat. Am început a plânge. Am discutat cu dumneaei, ea a început a plânge, și-a cerut scuze și a spus că mai mult așa ceva nu se va întâmpla. – Educătoarea? – Da”, a povestit Lucia Magaleas, mama unuia dintre minori.

Incidentul a avut loc acum o lună.

„Mi-a fost obijduitor pentru copil. A venit seara, era tăcut, mâhnit, se simțea și el nu prea bine. A doua-treia zi s-a dus la grădiniță și când a venit mi-a spus că totul e bine. El la noi e vorbăreț”, a adăugat Olga Magaleas, bunica unuia dintre minori.

Deși părinții au ales să nu depună vreo plângere, managerul grădiniței a luat o altă decizie și a raportat despre cele întâmplate la Direcția de Învățământ din Drochia. Educatoarea, care are un stagiu de 10 ani în domeniu, continuă să activeze în cadrul grădiniței sub controlul administrației.

„Ne-am autosesizat, mă refer la Consiliul Administrativ și cel de Etică. I-am făcut o mustrare aspră pentru că este la prima abatere și am anunțat colectivul”, a adăugat Alexandra Balan, directoare, grădinița „Albinuța”, s. Sofia.

Educatoarea nu a fost de găsit nici la locul de muncă, nici acasă. În schimb, tatăl acesteia spune că fiica sa n-ar fi în stare să facă una ca asta.

„ Poate să fi fost o glumă ceva, ea nu este în stare să facă așa. Ei îi plac tare copii. Eu nu cred că ea să facă așa ceva”, a declarat bărbatul.

Părerile oamenilor din sat s-au împărțit. Unii acuză educatoarea, iar alții o justifică.

„Poate nu a fost normal să facă așa. Poate că e și o greșeală și nu a făcut bine. Cred că a vrut să-i învețe, să le dea o lecție că acum copiii sunt încăpățânați. Am nepoțică în clasa a șasea, ea a fost educătoarea ei. Eu probleme la grădiniță n-am avut.”

„Nu-i normal așa ceva. Astfel de educatori nici nu ar trebui să lucreze cu copiii. Ei trebuie să educe copiii normal, așa cum îi educă părinții. Ce drept ai tu să dezbraci copilul din cauza că nu vrea să doarmă?”

Autoritățile locale cred că asemenea metode de educație sunt inacceptabile și pot afecta viața copiilor.

„Este un caz ieșit din comun care nu face față localității noastre, inclusiv grădiniței, unde educăm copiii. Metoda de educare pe care a încercat doamna Educătoare să o întreprindă este una foarte rușinoasă, în urmă căreia au de suferit copiii, psihologic sunt traumați”, a conchis Veaceslav Magaleas, primar s. Sofia, r. Drochia.

Amintim că, tot luna trecută, câțiva părinți din Bălți au povestit că micuții lor sunt bătuți și umiliți la grădiniță. Atunci, totul a ieșit la iveală după ce unul dintre părinți a folosit un dispozitiv de înregistrare audio în instituția de învățământ.

Bloggerița Maggy Platon, în așteptarea fetițelor gemene! Imagini emoționante alături de fiu și soț

Bloggerița Maggy Platon urmează să devină din nou mămică! De această dată, emoțiile sunt duble, deoarece tânăra mămică este însărcinată cu gemene. Pentru că se apropie momentul culminant, Maggy și-a dorit o ședință foto alături de fiul și soțul ei. Așa că, iată câteva din ultimele poze cu burtica rotunjoară!

Bloggerița a dezvăluit cum se simte în perioada specială din viața ei.

“Ohhh, fetele mele, de-ați ști cât de mult vă aștept!

Al treilea trimestru este foarte greu, nu că aș fi trecut ușor prin celelalte, dar acum răbdarea mea e la limită deja.

Dar, a mai rămas puțin, încă puțin… ❤️”, a menționat Maggy, pe Instagram, postand și câteva fotografii din cadrul sesiunii foto, în care își arată burtica.

Tânăra mămică a ales deja și numele pentru cele două fetițe, iar ințialele acestora sunt ,,S” și ,,M”.

Magdalena Munteanu, cunoscută pe comunitatea de pe Instagram ca maggy.platon, a devenit mămică pentru prima dată pe 15 septembrie 2019.

Maggy Platon este urmărită de peste 75 de mii de abonați pe Instagram. Bloggerița își surprinde urmăritorii cu postări despre modă, stil sănătos de viață, parenting și călătorii.

mamaplus

O moldoveancă a cucerit medalia de bronz la turneul internațional de la Oriol
Articolul anterior
O moldoveancă luptă pentru cel mai frumos zâmbet din Univers
Articolul următor