Svetlana Sainsus, de ziua prematurității: ,,Cu credință și răbdare, din cel mic se face mare”

În fiecare an, pe 17 noiembrie este marcată Ziua Mondială a Prematurității. La nivel mondial, în fiecare an se înregistrează 15 milioane de nașteri premature, 85% dintre acestea având loc între săptămâna 32 și 37 de sarcină. În Europa se înregistrează aproximativ 500.000 de nașteri premature. Când se naște un bebeluș prematur, viața acestuia atârnă de un fir de ață, iar medicii trebuie să acționeze contraconometru pentru a salva fiecare viață.

Cofondatoarea platformei caritate.md, Svetlana Sainsus, are o fetiță de 1 anișor și 8 luni. Lia este unul dintre copiii care s-au grăbit să vină pe lume, la 34 de săptămâni de sarcină având o greutate de 2,18 kg. Dar, având parte de dragoste, îngrijire și speranță, astăzi micuța se bucură de o dezvoltare armonioasă și își încântă părintele tot mai mult.

,,Mulțumesc medicilor și Domnului pentru fiecare gram în plus de viață🙏. Azi e despre ei, despre cei mai grăbiți să vină pe lume. Ziua Mondială a prematurității. Cu credință și răbdare, din cel mai mic se face mare🙏. Să fie toți niște învingători în lupta pe care o duc din primele clipe de viață”, este mesajul Svetlanei Sainsus.

Modul corect de a consuma sfecla roşie pentru întărirea ficatului
Articolul anterior
Ministrul de Externe al Turciei vine în Moldova. Care este scopul vizitei
Articolul următor
Alte articole interesante