Tabără de vară gratuită pentru copii cu vârsta 11-14 ani, la Vadul lui Vodă. Proiect susținut financiar de Ambasada SUA

Tabăra de vară „Game On Moldova” este un proiect educativ pentru copiii din Republica Moldova, organizat de către un ONG, cu sprijinul financiar al Ambasadei Statelor Unite în Moldova.

separator
Scopul proiectului este extinderea viziunii copiilor asupra lumii, îmbunătățirea cunoștințelor de limbă engleză și dezvoltarea abilităților personale și sociale prin diferite provocări și activități interactive.

Acesta va fi al patrulea an de când se organizează tabăra de vară Game On pentru copii în Moldova. În acest an, mentorii intenționează să ajute participanții să înțeleagă cum funcționează societatea și care este rolul lor în ea. În fiecare zi copiii se confruntă cu „sistemul”, auzind ce este bine și ce este rău, respectând reguli și legi, fără ca să aibă explicarea acestora.

Astfel, tematica taberei Game On 2019 este: Fii liber, crează-ți propriul sistem! Fiecare zi va fi dedicată unui minister, oferind atât informații teoretice cât și practice. Participanții vor învăța lucruri noi într-un format interactiv despre funcționarea unui sistem în ansamblu și vor veni cu soluții inovatoare. Ei vor deveni eroii comunității în care trăiesc. Activitățile din prima parte a fiecărei zile vor include următoarele ateliere: Clubul de limbă engleză, Clubul de dezbateri, Clubul de proiecte, Clubul de jocuri de societate.

Detalii despre tabără: Locație – Vadul lui Vodă, municipiul Chișinău; Perioada: 19 – 25 August; Numărul de participanți: 80; Vârsta participanților: 11 – 14 ani.

Fără taxă de participare, proiectul este sprijinit financiar de Ambasada Statelor Unite în Moldova.

Data limită de înregistrare: 30 iunie 2019. Înregistrează-te în calitate de participant, formator sau voluntar, până pe 30 iunie, pe site-ul www.gameon.md. Află mai multe detalii pe Facebook sau Instagram.

sursa: www.diez.md

Violența obstetricală e tot o violență!

Sarcina și nașterea ar trebui să fie o perioadă cu amintiri frumoase pentru fiecare femeie. Dar, pentru multe femei aceasta poate fi însoțită de momente de suferință, umilire și traumă. Violența obstetricală, sau umilirea femeilor în maternități, este un fenomen încă întâlnit în multe regiuni ale lumii. Violența obstetrică poate lua diverse forme, printre care refuzarea îngrijirii, ignorarea nevoilor și durerilor femeilor, abuzul verbal, violența fizică, comportamentul dezumanizat și nepoliticos.

La nivel mondial, data de 25 noiembrie este dedicată conștientizării abuzurilor din maternități. La fiecare 25 noiembrie (ziua împotriva violenței față de femei), se încearcă prin intermediul campaniei ca vocea femeilor umilite în timpul nașterilor să fie auzită.

Câteva femei au mărturisit cum s-a manifestat violența obstetricală în cazul lor:

,,Închide gura! Nu mai urla și nu împinge! Știai ce făceai când făceai sex, iar acum vezi rezultatul?”

,,Lasă că ți-a fost și bine!”

,,Spune mulțumesc că ești vie și tu, și copilul”

,,Ți-a plăcut când l-ai făcut, acum taci și îndură!”

,,Nu ești prima care naște, stai și rabdă”

,,Ce urli în gura mare, te aude toată maternitatea”

,,Și ce dacă te doare, trebuia să te gândești la asta 9 luni în urmă”

,,Naște mai repede, că n-am timp”

Primul pas către stoparea practicilor abuzive și denigrante la naștere este informarea!

Fiica lui Bill Gates este însărcinată. Tânăra a publicat primele imagine cu burtica de gravidă

Jennifer Gates, fiica miliardarului american este însărcinată cu primul ei copil. În vârstă de 26 de ani, Jennifer este căsătorită cu Nayel, în vârstă de 31 de ani, iar peste câteva luni vor deveni părinți. Tânăra a postat prima imagine cu burtica de gravidă.

Jennifer Gates este însărcinată. Fiica lui Bill Gates a publicat prima imagine cu burtica de gravidă

Aceasta poartă o rochie lungă de mătase, care i-a scos în evidență burtica de gravidă. În aceeași poză apare și soțul ei, iar cei doi zâmbesc în timp ce erau îmbrățișați.

jennifer gates insarcinata

Jennifer a mai postat o poză în care apare singură, în timp ce își ținea mâna pe burtă. Melinda Gates, fosta soție lui Bill Gates a comentat la imaginile postat de fiica sa. „Nu aș putea fi mai încântată să-l cunosc pe acest micuț și să văd cum deveniți părinți’. 

jennifer gates

Acesta nu este primul nepot pe care Bill și Melinda îl au. Cei doi au divorțat anul trecut, după 27 de ani de căsnicie.

Jennifer Gates, fiica cea mare a miliardarului Bill Gates, confondatorul Microsoft, s-a căsătorit cu Nayel Nassar, un jocheu egiptean. Nunta a avut loc anul trecut, iar atât Bill Gates, cât și Mellinda Gates au participat la marele eveniment. Nunta celor doi îndrăgostiți a costat 2 milioande dolari.

Jennifer Gates a absolvit facultatea în cadrul Universității Standford, în 2018. Aceasta a obținut o diplomă în bilogie umană, după care a luat un an pauză. Ulterior, a urmat cursurile facultății de medicină. Fiica lui Bill Gates a făcut echitație încă de la vârsta de 6 ani.

jennifer si sotul ei
jennifer gravida

Gabriela Damir și soțul ei, Roman Burlaca, într-o ședință foto emoționantă înainte de nașterea fiului

Gabriela Damir și Roman Burlaca trăiesc una dintre cele mai palpitante etape din viața de cuplu. Tinerii îndrăgostiți urmează în curând să devină părinți pentru prima oară și au decis să imortalizeze clipele printr-o ședință foto la care au participat în doi. Fericit și emoționat, viitorul tătic își susține protector aleasa.

Emoțiile sunt intense în așteptarea bebelușului. Vitoarea mămică este dovada că în perioada sarcinii, femeia poate fi deosebit de elegantă și plină de senzualitate.

Tânăra de 33 de ani, dată dispărută, a fost găsită
Articolul anterior
Detoxifierea organismului! Ce spun participanții edițiilor anterioare ale Taberei de Detox
Articolul următor