Tina Fortuna, tânăra mămică din Chișinău care îmbracă graviduțele stilat și confortabil

Sarcina este o perioadă frumoasă, liniștită și emotivă. Unele graviduțe savurează momentul din plin, lăsându-se purtate de vise. Așa a fost cazul Tinei Fortuna, o tânără mămică din Chișinău, căreia în timpul sarcinii i-a încolțit ideea unei afaceri.

separator

Inspirată din propria experiență a sarcinii și susținută de soțul ei, tânăra mămică și-a realizat dorința de a deschide un magazin online cu ținute stilate pentru graviduțe.

,,Toate graviduțele se mândresc cu burticile lor și au o strălucire aparte, iar hăinuțele stilate pe care le îmbracă pot accentua feminitatea, fiind un motiv în plus să arate bine, inclusiv în această perioadă specială. Ideea de a lansa acest magazin a apărut dintr-o necesitate proprie, în timp ce eram însărcinată și am pornit în căutarea unor ținute potrivite siluetei pentru această perioadă.”

,,Așa cum nu sunt foarte corpolentă de felul meu, în timpul sarcinii am purtat mărimea XS. Trebuie să remarc că am rămas ușor înșelată în așteptările mele, or multe dintre hainele pentru gravide, deși comode, au tendința de a avea croieli prea largi sau predomină culorile pastelate, fiind expuse mai multe modele casual, ceea ce face dificilă găsirea unor ținute pentru ocazii speciale”, ne dezvăluie Tina Fortuna, tânăra mămică, care, confruntându-se chiar ea cu aceste provocări, a decis împreuna cu soțul ei să ajute alte viitoare mămici să se poată bucura de ținute confortabile și atrăgătoare.

Așa a apărut site-ul de vânzări online Burtici.md, iar apoi și magazinul cu același nume, care își propune să urmărească tendințele modei și să le ofere clientelor ținute vestimentare și articole create special pentru perioada gravidității și alăptării, dar și hăinuțe pentru bebeluși, pentru copii prematuri și alte accesorii utile.

La magazinul Burtici.md graviduțele au ocazia să găsească ținute stilate, inclusiv în nuanțe vibrante, colorate, chiar și ușor îndrăznețe, pentru mămicile care doresc să arate sexy inclusiv în această perioadă a materntății. Aici vă așteaptă o gamă largă de articole vestimentare din stofe naturale, inclusiv fabricate în Moldova: rochii, pantaloni, bluze, fuste, salopete, ținute de birou, lenjerie confortabilă pentru perioada sarcinii și alăptării, perne pentru gravide și alăptat.

Rochiile sunt cea mai bună opțiune pentru femeile însărcinate, oferind în același timp feminitate și confort, atât pentru mămică, cât și pentru bebelușul din burtică. Totodată, rochiile te pot ajuta să creezi ținute potrivite pentru birou, outfit-uri casual sau ținute elegante pentru evenimente speciale.

 

Iar dacă vrei să îți păstrezi look-ul stilat și fresh pe perioada sarcinii, poți apela cu încredere la bluze, dar și la cămăși cu imprimeuri care să te reprezinte: dungi, carouri ș.a, astfel încât să te simți minunat în propria piele.

Blugii de maternitate elastici, în mod sigur, sunt cea mai căutată piesă vestimentară a toamnei, atunci când vine vorba despre vestimentația în sarcină. Confecționați cu un adaos de material elastic în talie, blugii nu incomodează burtica rotunjoară, ci dimpotrivă o îmbracă plăcut, fiind alegerea potrivită, atunci când mergi la o plimbare în parc, la ieșirile în oraș sau la întâlnirile cu prietenii. Există numeroase modele de blugi elastici, concepuți pentru nevoile mămicilor atât în perioada gravidității, cât și în perioada postnatală.

Fii aproape! Cât de curând, magazinul Burtici.md va lansa propria colecție de haine pentru graviduțe – o gamă variată de ținute confortabile și atractive care va surprinde plăcut atât femeile însărcinate din țara noastră, cât și graviduțele stabilite în străinătate.

Pentru nou-născuți, bebeluși prematuri și bebeluși cu vârsta de până la un an, magazinul Burtici.md pune la dispoziție confecții din țesături naturale, hipoalergenice, inclusiv fabricate în Moldova, de la brand-uri precum ,,Primul sens” sau ,,Mi-e Dor”. Seturile frumos ambalate, jucăriile ecologice, decorațiunile din textile pentru pătuțul bebelușului și alte articole pot fi oferite în calitate de cadou pentru bebeluși și proaspetele mămici.

Magazinul Burtici.md poate fi găsit la următoarea adresă: Chișinău, str. Tiraspol 5, etajul 2 (în incinta magazinului BONUS). De asemenea, poți comanda articolele și face cumpărături online pe pagina web Burtici.md

Alte detalii de contact: Facebook (https://www.facebook.com/burtici.md/); Instagram (https://www.instagram.com/burtici.md/)

Burtici.md – Spot publicitar from PUMBA creative studio on Vimeo.

#stilunic – Ion Juglea:”Eu acasă am fost copilul alintat și răsfățat!”

Primul invitat bărbat din acest sezon #stilunic este actorul Ion Juglea. A venit cu drag la emisiune, ba chiar s-a lăsat prvocat de Nicoleta fără a riposta deloc. Pregătiți să criticăm, atunci când a ajuns la filmari am înțeles că acest bărbat chiar are stil și știe foarte bine să asorteze cu gust fiecare detaliu vestimentar.
Nu dă bani mulți pe haine, a fost alintatul familiei, își adoră nepoții, dar și alte detalii neștiute despre el ve-ți afla azi în această ediție.
Vizionare plăcută și noi așteptăm ideile voastre de provocări pentru invitații noștri!


*Partenerul emisiunii – Oasis
Nicoleta Adam pe Instagram
Ion Juglea pe Instagram

Numărul minorelor și adolescentelor din Moldova care devin mame, de trei ori mai mare decât media europeană

În ultimii zece ani, numărul mamelor adolescente a scăzut în R. Moldova de la 50 până la 27 de nașteri la 1.000 de fete de 15-19 ani, dar este, totuși, aproape de trei ori peste media europeană de zece cazuri.

Bacău, în topul județelor cu cele mai multe mame minore - DeBACAU

Lipsa educației sexuale în școală și în familie este cauza principală, spun experții, transmite moldova.europalibera.org.

Ana (n.r. – nume schimbat) are 17 ani și de jumătate de an este mamă de băiat. Absolvea clasa a IX-a când a aflat că este însărcinată. Fata se afla atunci într-un centru de plasament temporar, după ce tatăl ei a murit, iar mama a ajuns după gratii.

„Mă vedeam cu un băiat de aproximativ jumătate de an și, după primul examen din clasa a IX-a, am aflat că sunt însărcinată. Pe de o parte, mă temeam, pentru că am vrut să termin școala. Pe de alta, parcă voiam un copil. Gândurile mele erau la școală și la ce va spune mama, dar am luat decizia să-l păstrez. M-am gândit că îmi va fi greu, dar că mă voi descurca și așa și este”, povestește tânăra.

Tatăl copilului este și el adolescent. „Suntem de aceeași vârstă, dar nu eram în aceeași clasă. El a acceptat copilul, dar în acest moment noi nu mai suntem împreună. Ne descurcăm și fără el. El mă sună, vizitează copilul, suntem ca doi prieteni. El a terminat școala și vrea să se angajeze. I-am zis că, dacă va dori, poate să ne ajute, eu nu îi voi cere nimic”, afirmă tânăra.

„Dacă este, trebuie să-l iubești și să ai grijă de el”

Ana susține că părinții nu au vorbit cu ea niciodată despre relațiile sexuale, dar știa anumite lucruri de la școală. „Ni s-a spus că, dacă avem relații sexuale, să ne protejăm. La acel moment, nu am reușit, dar… O să-i vorbesc copilului despre asta”, spune ea.

Adolescenta își dorește să-i ofere bebelușului ei toată dragostea de care ea nu a avut parte. „Da, poate este prea devreme, dar, în același timp, sunt bucuroasă, pentru că, dacă o să vreau să mai fac copii, o să pot să o fac. Mulți spun că este greu, dar ori acum, ori mai târziu, tot treci prin asta. Da, eu nu sunt pe picioarele mele, dar mă bucur de aceste momente. Dacă este, trebuie să îl iubești și să ai grijă de el”, spune fata.

Ana și băiețelul ei stau de jumătate de an la centrul de plasament temporar din Chișinău al misiunii sociale „Diaconia”, care găzduiește cuplurile mamă-copil aflate în situații critice. Aici femeile sunt învățate să aibă grijă de copii și sunt ajute să se integreze în societate.

„Ana își dorește să urmeze cursuri de cofetar sau de bucătar, iar noi o vom ajuta. De asemenea, copilul va merge la creșa noastră atunci când ea va învăța și va începe să lucreze”, spune Tatiana Negru, manager de proiect în cadrul programului „În brațele mamei”.

„Discuțiile de acasă și de la școală întârzie debutul relațiilor sexuale cu un an”

Proiectul Strategiei națională de sănătate „Sănătatea 2030”, elaborat de ministerul de profil, arată că, în ultimii ani, R. Moldova a înregistrat progrese în ceea ce privește reducerea numărului de nașteri la fetele de 15-19 ani, dar acest nivel este de trei ori mai mare decât media europeană și prezintă o provocare pentru sănătatea populației.

Directoarea Centrului de resurse în servicii de sănătate prietenoase tinerilor „Neovita”, Galina Leșco, spune că principala cauză este lipsa educației de calitate și, în special, a celei sexuale.

„Este demonstrat că e nevoie de două elemente-cheie pentru un nivel controlat al sarcinilor la adolescente. Asta înseamnă lecții de educație sexuală complexe în programa școlară și abordarea acestor teme în familie, dar și accesul la servicii prietenoase tinerilor. În țările unde aceste programe există, nivelul de nașteri la adolescente este sub 10, adică sub media europeană ”, explică specialista.

În R. Moldova au existat mai multe încercări de a introduce disciplina de educație sexuală în școli, dar toate s-au ciocnit cu un val de opoziție în societate.

„Multă lume confundă programele de educație sexuală cu stimularea activității sexuale precoce. De fapt, cercetările arată că discuțiile de acasă și de la școală întârzie debutul relațiilor sexuale în mediu cu un an”, argumentează Leșco.

Potrivit ei, peste 80% din adolescentele care nasc provin din mediul rural.

„Avem nevoie de programe pentru adolescenți și tineri, în special, pentru cei din mediul rural, pentru fete și băieți. Sarcinile apar acolo unde nu există educație de calitate, în general, și nu există servicii de planificare a familiei. Cu cât fata este mai educată, cu atât ea își poate controla viața”, a mai spus Galina Leșco.

1 iunie – zi liberă în Republica Moldova. Proiectul de lege a fost votat astăzi de Parlament

Ziua ocrotirii copilului, marcată pe 1 iunie, va fi zi de sărbătoare nelucrătoare. Deputații Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Marina Morozova, Artemie Cătănoi, Gheorghe Ichim și Boris Popa, au înaintat o inițiativă legislativă de modificare a Codului Muncii. Proiectul de lege a fost aprobat, în cadrul ședinței plenare de astăzi, 22 iunie, în două lecturi, cu votul a 70 de deputați.

1 Iunie, Ziua Copilului. Idei de activități distractive pentru copii

„Prin implementarea modificărilor operate în legislație vom oferi părinților posibilitatea de a marca împreună cu copiii ziua de 1 iunie”, a argumentat unul din autorii proiectului, Artemie Cătănoi.

Ziua Internațională pentru Protecția Copiilor, marcată pe 1 iunie, este sărbătorită în aproape 50 de țări. Alte peste o sută de state celebrează o zi a copilului la date diferite.

Designerul autohton, Lidia Selici, este în pregătiri intense pentru prezentarea de modă de la Milano
Articolul anterior
Imagini emoționante! Interpreta Cătălina Carauș și soțul ei și-au unit destinele
Articolul următor