Un băiețel din Chișinău, salvat de un chirurg din România. A primit un fragment de ficat de la mama sa

Un băiețel de 2 ani și 8 luni a fost salvat, după ce a fost operat recent la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din Chișinău de către Vladislav Braşoveanu, şeful Secţiei de transplant hepatic „Dan Setlacec” al Institutului Clinic Fundeni din Bucureşti.

Un chirurg de la București a salvat un copil la Chișinău: E o premieră

Micuțul a primit un fragment de ficat de la mama sa, iar operația de transplant a durat 8 ore.

Jurnalistul de la TVR, Mihai Rădulescu, l-a intervievat pe renumitul chirurg de la București și spune că această performanță medicală reprezintă „o premieră în spațiul românesc”.

Vladislav Braşoveanu, născut în stânga Prutului, a participat la realizarea, în 2013, a primului transplant hepatic de la donator viu în Republica Moldova, fapt pentru care a fost decorat cu Ordinul „Gloria Muncii”, iar un an mai târziu a realizat şi primul transplant hepatic de la donator cadaveric.

Tot el este cel care l-a operat la București pe halterofilul Tudor Casapu, campion olimpic şi primul pacient care a beneficiat de transplant hepatic la Institutul Clinic Fundeni.

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” i-a conferit în anul 2016 chirurgului Vladislav Braşoveanu titlul onorific Doctor Honoris Causa, acesta devenind primul absolvent al acestei instituții care s-a învrednicit de această distincţie.

sursa: www.ziarulnațional.md

Coronavirusul face ravagii în Malaezia. Tot mai multe decese sunt raportate în rândul copiilor
Articolul anterior
Heritage invită elevii să se înscrie în programul ,,Burse de studii Heritage” 2021-2022
Articolul următor
Alte articole interesante