Un copil a fost mușcat intenționat de angajata unui centru de reabilitare din Chișinău

Un copil de cinci ani, diagnosticat cu reținere în dezvoltare mintală, a fost mușcat intenționat de angajată, pentru a-i demonstra micuțului că nu este bine să facă acest lucru.

Cazul a avut loc la un centru de reabilitare din Chișinău frecventat de copil, scrie jurnal.md.

„La data de 12.03.2021 am luat copilul de la centru, educatoarea mi-a zis că, dacă observ ceva semne pe corp să fiu la curent, căci a fost la terapie cu psihologul. Când am depistat semnele de mușcătură de om matur pe corp am luat legătura imediat cu doamna. Psihologul mi-a zis că a făcut terapie în așa mod cu el. Am dat întrebarea dacă există așa terapie să mușcați copilul de ambele mâini? Și dna Elena mi-a zis: ”da, există așa terapie”. Pozele sunt făcute în a 5-a zi după mușcături, dar vă dați seama ce a fost în prima zi și ce durere a tras copilul?”, a menționat bunica copilului.

Din spusele directoarei, băiețelul este foarte violent, mușcă alți copii din grupă și bruschează specialiștii de acolo.

„Cazul dat este unul ieșit din toate limitele raționalului. Așa terapie prin mușcare nu există. Dificultatea este că nu există o lege a psihologului, ca să poți interveni și pe plan profesional, nu numai juridic. Sunt diferite terapii, metode diverse care ajută la gestionarea comportamentului copilului. Și aici ar trebui urmați câțiva pași: identificarea cauzelor manifestărilor agresive la copil, excluderea factorului medical, prin metoda observației se urmărește comportamentul copilului în mediul social, se discută cu părinții şi se stabilește un program de intervenții. Dacă sunt suspiciuni se propune pasul doi: se elaborează un program de consiliere și dezvoltare sau remediere. Aici sunt utilizate instrumente profesionale în funcție de starea copilului. Este interzisă orice fel de violență și abuz”, a menționat Svetlana Gorea.

La examinarea medico-legală, s-a constat echimoze la nivelul brațelor care nu condiționează dereglarea sănătății, posibil în perioada de timp indicată.

sursa: www.jurnal.md

Primarul Ion Ceban, diagnosticat cu pneumonie bilaterală
Articolul anterior
Doi bebeluși din capitală s-au născut fără suflare, în cazul mamelor care s-au infectat cu noul coronavirus
Articolul următor
Alte articole interesante