Cum îşi cresc gemenii Alla Pugacheva și Maxim Galkin

Alla Pugacheva și Maxim Galkin deja discută despre metoda de educare a moștenitorilor gemeni Lisa și Garry. Maxim a citit o mulțime de cărți despre psihologia copilului, iar ceea ce la impresionat a fost cartea Mariei Montessori. Astfel, părinţii au hotărât să adopte tehnicile descrise de această autoare. 

separator
739009

Apropiaţii cuplului spun că Maxim încearcă să-şi petreacă mai mult timp cu copii. Iar copii şi-au ales câte un „părinte favorit”:  Lisei îi place mai mult să petreacă timpul cu Alla, iar Garry îl preferă pe tata.

article_367033_1

Viaţa copiilor de vedete

Copii cresc în castel cu ajutorul a două bone. Ei petrec multe ore în aer liber. Fiecare copil are căruciorul său: Lisa-alb, iar a lui Garry este alb cu negru. În schimb, părinţii nu au încredere în nimeni când vine vorba de băiţă. Înainte de culcare gemenii sunt spălaţi de Alla şi Maxim şi sunt puşi în pătucuri. Maxim preferă să nu îi legene prea mult înainte de somn, deoarece încalcă libertatea copiilor, consideră el.

739003
739005

739006

Jucăriile sunt alese cu grijă, care să îi ajute în dezvoltare. Prietenii de familie sunt chiar impresionaţi de evoluţia micuţilor. La o lună şi jumătate, Lisa ţine foarte bine jucăriile în mâini, ceea ce un copil obişnuit reuşeşte la 3-4 luni.

Ce înseamnă metoda Maria Montessori

Maria a fost un medic de origine italiană, care a urmat profesia de pedagog, lucrând cu copii cu dizabilităţi. Ea a inventat jocuri prin care micuţii învăţau despre lumea înconjurătoarea şi folosea deverse jucării cu forme neregulate, care să dezvolte motorica, logica, gândirea critică la micuţi. Iar atunci când efortul Mariei a dat rezultate uimitoare, în special în dezvoltarea motorie, tehnica ei a fost aplicată şi la copiii sănătoşi. Ea recomandă părinţilor ca copilului să i se ofere şansa de a alege ce vrea să facă, să fie obişnuiţi cu independenţa, să fie învăţaţi să gândească, să viseze şi să ia decizii.

Sursa

 

Soţiile ambasadorilor, testate la gătit!
Articolul anterior
Ce mănâncă vedetele în culise?
Articolul următor
Alte articole interesante