Vloggerul Ion Andronache face dezvăluiri sincere: ,,De aproape jumătate de an stau acasă cu 3 copii”

În timp ce multe mame sunt copleșite de griji, treburi casnice și responsabilități pentru cei mici, puțini dintre tați, să recunoaștem, au idee despre ceea ce trebuie să facă și se simt în mare măsură stresați atunci când rămân singuri cu copiii. Totuși, sunt tați care se apropie foarte mult de copii, iar aceștia sunt ,,fericirea mamelor”.

separator

Ion Andronache este tată a trei copii, de ceva timp stă cu ei acasă și are grijă de micuți. Părintele se mândrește cu acest fapt, nu-i este rușine. Este onorat și împlinit să poată fi alături de copiii săi, cât mai mult timp.

Părintele a făcut o postare prin care și-a emoționat urmăritorii virtuali:

,,De aproape jumătate de an stau acasă cu 3 copii. Băieții nu mai frecventează grădinița de stat, iar cu Ioana oficial stau în concediu de îngrijirea copilului.

Normal că nu mereu stau cu ei, băieții mai frecventează anumite cursuri câte o oră, două aproape în fiecare zi. Pe Ioana o mai dau la bunica să mai stea la amiază cu ea când e ora de culcare sau eu mai plec uneori peste hotare pe o perioadă scurtă. În rest eu fac ceea ce face deobicei o mamă cu copii mici, în cazul meu cu trei. Adică îi spăl, îi îmbrac, fac curat prin casă, mă joc cu ei, le citesc, îi învăț să citească, să scrie, învățăm poezii, inventăm diferite ateliere, etc.

Unicul lucru pe care nu pot să-l fac bine este gătitul, dar nici timp n-am pentru a găti. De asta noi aproape zilnic mâncăm în oraș la amiază sau uneori la cină. Copiii mei sunt gălăgioși mai ales când sunt toți împreună, de asta foarte des atât personalul cafenelei/restaurantului/cantinei ne acordă o atenție „deosebită”, cât și ceilalți clienți. De multe ori observ priviri spre noi… oamenii ne analizează și ne discută, de rău probabil și de bine. Atunci nu știu cum să mă simt și cum să reacționez.

În unele cazuri persoane necunoscute se apropie și îmi spun că mă recunosc și-mi zic „Respect”. Respect anume pentru faptul că sunt singur cu 3 copii mici. :)

Dar de fapt…eu nu fac nimic deosebit. Eu fac exact același lucru pe care-l fac majoritatea mamelor, am grijă de copiii mei. Societatea atât de tare s-a obișnuit că de copii au grijă mai mult femeile, că atunci când un tată își exercită obligațiunile firești de părinte, el primește respectul celor din jur.
Să crești și să educi copii nu-i ușor, iar soția mea a făcut-o până acum 5 ani. Acum e rândul meu… și acest lucru e firesc. Nu trebuie cineva din părinți să primească un respect mai deosebit pentru faptul că stă cu copiii, atâta timp cât copiii sunt concepuți de ambii părinți”, scrie Ion Andronache pe pagina sa de facebook.

alte Articole interesante