100 de ani de activitate! Maia Sandu a împărțit distincții pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu”

,,Am urcat cu emoție pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu”, spune președintele Maia Sandu care ieri, 6 octombrie, a sărbătorit împreună cu actorii și regizorii 100 de ani de la fondarea instituției.

Maia Sandu, pe scena Teatrului Mihai Eminescu: A împărțit distincțiiFoto: Facebook/ Maia Sandu

Maia Sandu a venit cu un mesaj pe Facebook.

„Teatrul Național este un adevărat simbol al țării noastre și sunt onorată că evenimentele dedicate acestui jubileu se desfășoară sub egida Președinției Republicii Moldova. 

M-am bucurat că, la 27 martie, și Președintele Klaus Iohannis s-a alăturat acestei inițiative, prilej cu care, încă o dată, am mulțumit României pentru sprijinul acordat proiectelor culturale din Republica Moldova.

Scena Naționalului din Chișinău, pereții lui poartă memoria a generații întregi de figuri legendare, care au făcut istorie și au schimbat istoria. Dovadă este și retrospectiva unui secol de teatru, pe care ne-au oferit-o actorii de la „Mihai Eminescu”. 

Mi-am exprimat respectul pentru înaintașii artei teatrale din Moldova, dar și pentru efortul și talentul echipei de astăzi a Teatrului Național. Publicitate

Le-am mulțumit pentru dedicație și, în semn de apreciere, am conferit câteva titluri onorifice unor nume notorii ale acestui teatru. Sunt nume care, cu siguranță, vor rămâne gravate în istoria scenei naționale”, menționează Maia Sandu.

Un bărbat a fost electrocutat în timp ce culegea nuci. Soția, în stare de șoc
Articolul anterior
Producători de fructe de pe ambele maluri ale Nistrului, prezenți la expoziția Fruit Attraction din Madrid
Articolul următor
Alte articole interesante