2022 ar putea aduce sfârşitul pandemiei. Mesajul optimist vine de la epidemiologi, care cred că Omicron ar putea fi ultima variantă care ne dă viaţa peste cap. Studiile arată că, deşi varianta mutantă se răspândeşte rapid pe tot globul, formele bolii sunt mult mai uşoare. În consecinţă, numărul pacienţilor care au nevoie de spitalizare este mic, scri observatornews.ro.
Studii făcute în mai multe ţări ale lumii arată că Omicron, chiar dacă nu va fi ultima variantă de COVID-19, ar putea fi cea din urmă cu supermutaţii. Ca orice organism viu, nici coronavirusul nu poate evolua la infinit, ne liniştesc oamenii de ştiinţă. S-ar putea să avem în schimb sezon de COVID în fiecare iarnă, în același mod în care ne confruntăm cu gripa.
Un final la care mulţi dintre noi nici nu îndrăznesc să spere, mai ales că Numărul zilnic de cazuri de Covid-19 continuă să crească în întreaga lume. Azi, Franţa a raportat record de noi îmbolnăviri, peste o sută de mii. Însă, faptul că Omicron duce la un număr atât de mare de infectări, cu simptome minore, ar putea fi chiar o veste bună.
2022, sfârşitul pandemiei de Covid
O rază de speranţă care vine într-un moment critic pentru noi toţi, când ne pregătim să intrăm în cel de-al treilea an al pandemiei.
În plus, în 2022, omenirea are la dispoziţie noi arme în lupta cu pandemia. Este vorba de două pastile anti-Covid, care pot fi administrate cu uşurinţă acasă, şi care au fost aprobate de urgenţă. Paxlovid şi Molnupiravir sunt recomandate celor care riscă să dezvolte forme grave ale bolii şi promit să reducă riscul de spitalizare şi deces cu 70 până la 90%.