24 de butelii cu alcool etilic fără acte de proveniență

Inspectorii de patrulare au stopat ieri, în municipiul Bălți, un Mercedes, condus de un bărbat de 36 de ani, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

În urma verificărilor, în portbagajul și salonul vehiculului au fost descoperite 24 de butelii cu alcool etilic, pentru care șoferul nu a putut prezenta acte de proveniență.

Cantitatea de alcool, estimată la aproximativ 10.000 de lei, a fost ridicată, iar cazul este investigat conform legislației.

Poliția recomandă cetățenilor să achiziționeze băuturi alcoolice doar din unități autorizate, pentru a evita riscurile pentru viațǎ și sănătate.

Renovări moderne la căminul nr. 2 al Universității de Stat din Moldova, cu sprijinul Băncii Mondiale

Lucrările de reparație capitală la căminul nr. 2 al Universității de Stat din Moldova, situat pe strada Tighina 2 din Chișinău. Această inițiativă va îmbunătăți condițiile de trai pentru 172 de studenți în timpul studiilor lor universitare. Finanțarea, în valoare de 1,8 milioane euro, face parte din Proiectul „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, cu suportul Băncii Mondiale.

Toate spațiile interioare ale căminului vor fi reamenajate conform standardelor moderne, cu schimbarea rețelelor de încălzire, electricitate și semnalizare. De asemenea, se vor moderniza rețelele de apă și canalizare și va fi instalat un nou sistem de ventilare. Acoperișul va fi de asemenea reconstruit, iar întregul proces de renovare va dura șase luni.

Cu sprijinul Băncii Mondiale, a început recent și renovarea capitală a căminului nr. 5 al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, situat pe strada Suceava 154/2 din Chișinău, care are o capacitate de 210 locuri.

În ultimii patru ani, cel puțin 10 cămine studențești au beneficiat de investiții de aproximativ 93 de milioane de lei din buget pentru îmbunătățirea și modernizarea condițiilor de trai ale studenților.

Cele mai inutile facultăți din prezent, conform Inteligenței Artificiale

Într-o eră digitală în continuă schimbare, unde tehnologia este în centrul aproape tuturor industriilor, întrebarea care se pune frecvent este: „Ce facultăți sunt cu adevărat utile în prezent?”.

Inteligența Artificială (IA) joacă un rol tot mai important în evaluarea și predicția tendințelor educaționale, iar unele domenii de studiu care odată aveau un prestigiu considerabil sunt acum mai puțin relevante, scrie click.ro.

În urma analizelor făcute de IA asupra pieței muncii și a cerințelor profesionale actuale, au apărut câteva domenii de studiu care sunt considerate mai puțin utile în contextul actual. Totuși, interesant este faptul că, pe locul întâi într-o astfel de listă, se află o specializare care, în ciuda percepției populare, este extrem de căutată.

Filozofia – Pe locul întâi, dar cu un potențial mare de aplicabilitate

Deși la prima vedere pare un domeniu de studiu „învechit” sau chiar „nefolositor”, filozofia este considerată de multe ori ca o facultate irelevantă pe piața muncii. Într-o lume axată pe tehnologie și inovație rapidă, mulți se întreabă ce loc mai poate avea gândirea abstractă și analiza teoretică a existenței.

Totuși, specializarea în filosofie joacă un rol crucial în dezvoltarea gândirii critice, ceea ce este extrem de important în orice domeniu, de la managementul afacerilor până la dezvoltarea IA. Mai mult, capacitatea de a rezolva probleme complexe, gândirea logică și abordările etice sunt extrem de valoroase, chiar și pentru companiile de tehnologie. Istoria – O disciplină cu aplicabilitate limitată în domeniul afacerilor.

Istoria

Istoria, ca domeniu de studiu, este și ea văzută de mulți ca fiind inutilă în zilele noastre. Cu toate acestea, există încă domenii de activitate în care acest tip de studiu poate fi relevant, mai ales în instituțiile academice sau muzeale. De asemenea, istoricul poate contribui la înțelegerea evoluției culturale, politice și sociale a lumii. Cu toate acestea, pentru majoritatea joburilor din sectorul privat, studiile istorice nu sunt privite ca fiind o opțiune practică.

Literele – O pasiune care nu se traduce întotdeauna într-o carieră stabilă

Filologia și studiile literare sunt, de asemenea, domenii care în fața creșterii cererii pentru abilități tehnice par a fi depășite. Deși pentru cei care iubesc literatura și limba există satisfacții imense în acest domeniu, din punct de vedere al pieței muncii, opțiunile de carieră sunt mai puțin diversificate și adesea subplătite în comparație cu alte domenii.Arte și design – Abilități cerute, dar dificil de monetizat.

În ciuda frumuseții și expresivității artei, facultățile de arte și design se află, de asemenea, pe lista celor mai puțin utile pentru mulți. Deși în domenii precum publicitatea sau media există locuri de muncă, mulți absolvenți ai acestora se confruntă cu dificultăți în a găsi locuri de muncă stabile, iar succesul lor depinde în mare măsură de talentul personal și de networking.

Un cetățean român a câştigat la Loto peste 6 milioane de euro cu un bilet online

Un român a devenit milionar în euro după ce a câștigat marele premiu la Loto 6/49, în valoare de 6,34 milioane de euro. Biletul norocos a fost jucat online, pe platforma oficială a Loteriei Române, scrie adevarul.ro.

 ”La tragerea Loto 6/49 din 30 martie, s-a câştigat premiul de categoria I în valoare de 31.567.186,80 de lei (6.34 milioane de euro). Biletul norocos a fost jucat pe platforma online, joaca.loto.ro şi a fost completat cu trei variante simple la Loto 6/49 , preţul biletului fiind de 21.50 lei”, anunţă Loteria Română pe site-ul său.

Primul câştig la categoria I la Loto 6/49 din acest an

Acesta este primul câștig de categoria I la Loto 6/49 din acest an. Anterior, ultimul premiu la această categorie a fost acordat pe 12 decembrie 2024, având o valoare de 519.397,36 lei.

Conform regulamentului Loteriei Române, câștigătorul are la dispoziție 90 de zile de la data tragerii pentru a-și revendica premiul.

Italia: Moldoveancă cercetată penal după ce a lovit mortal un pieton
Articolul anterior
Schema de corupție la Aeroport cu teste COVID. 13 polițiști de frontieră reținuți. Cu ce s-a soldat dosarul de rezonanță
Articolul următor
Close menu