5 motive pentru care să mergi cu familia la Bookfest, cel mai mare târg de carte din Republica Moldova!

Salonul internațional de Carte Bookfest, ediția 2018, te invita la cel mai mare târg de carte din Republica Moldova, care se va desfășura în perioada 29 august-2 septembrie la Chișinău. Aici găsești  oferte  inedite și multe noutăți editoriale, pe potriva așteptărilor, atât a maturilor, cât și a copiilor.

separator

1. Sunt două lucruri esenţiale care te vor face înţelept – cărţile pe care le citeşti şi oamenii pe care-i întâlneşti. La Bookfest Chișinău 2018 vor fi, deopotrivă, multe cărți interesante și mulți oameni minunați, deoarece se reunesc cele mai importante edituri de pe ambele maluri ale Prutului, în 60 de standuri individuale, cu o ofertă de peste 50.000 de volume.

2. Nu te întreba cât costă o carte, ci întreabă-te cât costă dacă nu o citeşti. La Bookfest Chișinău 2018 editurile au anunțat reduceri de preț serioase, unele de chiar – 40% din cost! Este un adevărat balsam pentru cititorii pasionați, nu-i așa? Plus de aceasta, intrarea la eveniment este liberă.

3. Un rege egiptean spunea că biblioteca sa este medicamentul sufletului. La câtă carte bună vom găsi la această „Sărbătoare a Cărții”, vom avea cu toții, garantat, cea mai bună dispoziție, tristețea fiind exilată și tratată eficient. Unde mai pui că vom avea întrevederi cu scriitorii, cărora le vom lua autografe și vom face selfie.

4. Deoarece Jorge Luis Borges și-a imaginat Paradisul ca fiind un fel de bibliotecă, este tocmai oportunitatea ideală să venim la Bookfest și să completăm biblioteca elevilor, în ajun de 1 septembrie, într-o ambianță frumoasă și bine dispuși.

5. Însetați de frumos, vizitatorii Bookfest Chișinău 2018 vor avea posibilitatea de a vizita 11 expoziții de carte, dar și să participe la multe evenimente captivante – lecturi „en pleinair”, campania „Salvează lumea donând o carte…”, microfonul lecturii, mesaj dedicat limbii române, salon muzical, lansări de carte și întâlniri și sesiuni de autografe cu scriitori, oameni de cultură.

Ernest Hemingway spunea că nu există prieten mai loial decât cărţile. Pe 29 august – 2 septembrie curent, mergem cu toții, așadar, să ne întâlnim cu prietenii noștri cei mai buni, care ne vor aștepta la Bookfest Chișinău 2018!

Evenimentul este organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, Institutul Cultural Român, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Uniunea Editorilor din Republica Moldova, Asociația Editorilor din România.

Mai multe detalii poți găsi pe pagina de facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/252754455450448/

Un copil de 12 ani a decedat în circumstanțe neclare, la Institutul Mamei si Copilului
Articolul anterior
Anul acesta nu vom avea toamnă? Anunțul făcut de meteorologi
Articolul următor
Alte articole interesante