6 din cei 12 copii blocaţi în peştera din Thailanda au fost scoşi la suprafaţă

Șase copii au fost scoşi din peştera din Thailanda, în urma operaţiunilor de salvare, relatează site-ul cotidianului The Guardian. La moment, operațiunile sunt stopate, însă acestea vor fi reluate în 10 sau 12 ore. Copiii s-au deplasat un kilometru sub apă, iar primul a ieşit la suprafaţă în jurul orei locale 17.40.

separator

Copiii au fost transportați la spital. Un oficial din cadrul Poliţiei Turismului, a informat că aceştia nu se află într-o stare „foarte rea”.

Operaţiunea de salvare a celor 12 copii și a antrenorului lor reprezintă un efort internaţional, echipa fiind alcătuită din experţi din Marea Britanie, SUA, China, Australia, Japonia, Laos şi Myanmar. Potrivit BBC, primii băieţi au ieşit din peşteră cu câteva ore înainte de momentul care se aştepta, sugerând faptul că operaţiunea ar fi fost mai uşoară decât se credea iniţial.

Preşedintele american Donald Trump a afirmat, în cadrul unui mesaj postat pe Twitter, că SUA ajută la eforturile de salvare a celor 13 sportivi, încercând să scoată toţi copiii în siguranţă, raportează mediafax.ro.

Copiii, cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani şi antrenorul lor în vârstă de 25 de ani au fost declaraţi dispăruţi în data de 23 iunie. După ce aceştia au intrat în subteran, ploaia torenţială a cauzat inundarea peşterii.

Un fulger a aprins 10 hectare de grâu la Ștefan Vodă
Articolul anterior
O absolventă care inițial a primit nota 8, a obținut 10, după ce a făcut contestație la BAC
Articolul următor
Alte articole interesante