8 oameni morţi după prăbuşirea unui avion în Turcia

Un avion pentru stingerea incendiilor s-a prăbușit în Turcia. Cinci militari ruși și trei turci au murit.

Un avion Be-200 pentru stingerea incendiilor, s-a prăbuşit în oraşul Kahramanmaras din Turcia. Accidentul s-a produs la aterizare după finalizarea sarcinii de stingere a oncendiilor, în regiunea Almaly, scrie zdg.md.

La bordul aeronavei se aflau 5 militari ruși și 3 militari turci, a confirmt ministerul rus al Apărării, care susține că persoanele aflate la bord au decedat. Departamentul a trimis o comisie la locul accidentului.

Totodată, reprezentanții Ministerului Silvic din Turcia au raportat că la bord erau 6 ruși și nu 5: „Echipajul era format din 8 persoane – 6 din echipa rusă și 2 – reprezentanți ai Ministerului Silvic.” Ulterior, Ministerul Apărării al Federației Ruse a confirmat că 5 membri ai echipajului fac parte din personalul militar rus și 3 cetățeni turci au decedat.

Avionul se afla în bilanțul departamentului forestier turc. Guvernatorul provinciei Kahramanmarash, Farouk Joshkun, a declarat că avionul a fost implicat în stingerea unui incendiu în regiunea Almaly.

„Aviația a fost implicată în stingerea unui incendiu care a început într-o pădure în regiunea Almaly. La scurt timp, conexiunea cu avionul a fost întreruptă și s-a prăbușit ”, a spus el.

Incendiile au cuprins Turcia la sfârșitul lunii iulie 2021, focul a ajuns în provincia turistică Antalya. În ultima perioadă, termometrele au indicat peste 40 de grade Celsius.

Anterior, Ministerul pentru Situații de Urgență al Rusiei a raportat că un grup aerian consolidat al Ministerului Apărării și al Ministerului Situațiilor de Urgență al Rusiei, va fi trimis în Turcia la cererea Ankarei de a lupta împotriva incendiilor. Ambasada Rusiei la Ankara a raportat că 3 avioane de luptă împotriva incendiilor Be-200 din Rusia participă la stingerea incendiilor forestiere din sudul Turciei.

Cisternă cu acool răsturnată pe şosea
Articolul anterior
O femeie a fost spulberată de o maşină chiar în centrul Capitalei
Articolul următor