A ademenit-o într-o pădure, a drogat-o, apoi a violat-o! Cum și-a bătut joc un individ de o copilă de 14 ani, după ce i-a dat narcotice

Grație eforturilor procurorilor, la 20 februarie 2024, a fost pronunțată o sentință, prin care un bărbat în vârstă de 39 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru violul unei persoane minore (art.171 alin.(2) lit.b) din Codul penal), stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 5 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Potrivit acuzării înaintate de procurori, inculpatul, la 05 martie 2023, după ce a consumat droguri cu o minoră de 14 ani într-o pădure, în scopul satisfacerii poftei sexuale a întreținut cu aceasta un raport sexual forțat în automobilul său. 

Inițial, printr-o sentință pronunțată la 07 iulie 2023, inculpatul a fost condamnat pentru fapta descrisă la o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 5 ani, cu suspendarea condiționată e executării pedepsei pe o perioadă de probă de 4 ani.

Procurorii nu au fost de acord cu sentința și au contestat-o cu apel, astfel că printr-o decizie pronunțată de Curtea de Apel la 08 noiembrie 2023, s-a decis casarea sentinței și rejudecarea cauzei de către aceeași instanță.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptei imputate.

Astăzi este sărbătorită Ziua fraţilor şi a surorilor

Pe 10 aprilie, în diferite ţări ale lumii este marcată o sărbătoare de familie – Ziua fraţilor şi a surorilor (Siblings Day). În SUA această sărbătoare este numită Ziua naţională a fraţilor şi surorilor (National Siblings Day) şi este menită să continue tradiţia de celebrare a legăturilor de familie şi de rudenie şi să consolideze relaţiile dintre persoanele apropiate, aşa cum sunt relaţiile dintre fraţi şi surori.

separator
Trebuie să menţionăm că tradiţia de celebrare a legăturilor de sânge dintre fraţi şi surori, a relaţiilor apropiate dintre ei pe parcursul vieţii, există la mai multe popoare. De exemplu, în India, unde există o sărbătoare naţională intitulată Raksha Bandhan, care se marchează în a doua jumătate verii şi este însoţită de diverse ritualuri. Unul dintre acestea este momentul în care sora îi leagă fratelui său o brăţară sau un şnur sfinţit, care ar urma să-l apere de forţele malefice. La rândul său, fratele îi oferă surorii un cadou şi îi promite că o va apăra şi o va ajuta toată viaţa. Această sărbătoare naţională stă la baza valorilor familiale şi are menirea de a aminti permanent rudelor dragi sufletului de necesitatea iubirii şi a ajutorului reciproc.

Tradiţia marcării, la 10 aprilie, a Zilei fraţilor şi a surorilor a venit din SUA, iniţiatoarea spirituală a acestei noi sărbători fiind Claudia Evart. Ea şi-a pierdut fratele şi sora la vârstă fragedă şi a suferit foarte tare din această cauză. În memoria lor, Claudia a decis să organizeze o sărbătoare, iar ca dată a ales 10 aprilie – ziua naşterii surorii sale. Ea s-a adresat oamenilor cu apelul de a nu-şi uita persoanele dragi: fraţii şi surorile, şi de a preţui posibilitatea de a simţi căldura, bunătatea, grija şi înţelegerea rudelor apropiate, subliniind că o astfel de persoană este o minune şi un dar de la Dumnezeu.

Sărbătoarea a fost marcată pentru pentru prima oară în anul 1998, dar a început să capete rapid popularitate, întâi în SUA, iar apoi şi în alte state ale lumii. În această zi se obişnuişte să se ofere cadouri fratelui sau surorii, să se trimită felicitări, să se stabilească întâlniri, fie într-o cafenea, fie acasă cu întreaga familie, fraţii şi surorile dăruindu-şi căldură și bucurie unul altuia.

SursaUn nou atac al rușilor asupra regiunii Odesa: Cel puțin 4 oameni au murit, inclusiv o fetiță de 10 ani

Trupele ruse au lansat un nou atac cu rachete asupra regiunii Odesa, pe 10 aprilie. În rezultat, patru persoane au fost ucise. Printre victime este și o fetiță de 10 ani, spun autoritățile ucrainene, conform Newsmaker.

Șeful administrației militare regionale Odesa, Oleg Kiper, a declarat că infrastructura de transport și camioanele din apropiere au fost avariate în urma bombardamentelor.

„Patru persoane au fost ucise, inclusiv un copil, o fetiță de 10 ani, încă șapte persoane au fost rănite. O persoană era în stare gravă, membrele inferioare i-au fost amputate. Medicii fac tot posibilul”, a scris Kiper pe Telegram.

Rusia nu a comentat, deocamdată, atacul asupra Odesei.

O localitate din Europa vine cu o ofertă atrăgătoare pentru vizitatori

Satul Plougasnou, aflat la doar 75 de km de oraşul Brest pe sălbatica coastă de Vest a Franţei vine cu o ofertă atrăgătoare pentru vizitatori: terenuri cu vedere la mare la prețuri remarcabil de mici.

Amplasat în liniştita regiune Finistère, Plougasnou este un simbol al liniștii. Dar ceea ce o diferențiază este inițiativa recentă de a face viața pe malul mării accesibilă tuturor. De la doar 60 euro pe metru pătrat, s-ar putea să te trezești în curând cu priveliștile uluitoare ale coastei bretone din propria ta casă, relatează The Brussels Times, preluată de Ziarul National.

Din septembrie 2023, orașul a scos la vânzare 26 de terenuri, fiecare promițând un stil de viață la malul mării la prețuri accesibile. Aceste parcele variază de la 424 la 742 de metri pătrați, cu prețuri începând de la 25.440 euro. În comparație, prețul mediu pe metru pătrat în Belgia este de 310 de euro, arată datele de la începutul anului 2023.

Cu toate acestea, oportunitatea vine cu anumite condiții. Potențialii cumpărători trebuie să se angajeze să facă din Plougasnou reședința principală pentru cel puțin zece ani, descurajând achiziționarea de case secundare. În plus, cumpărătorii trebuie să depună o cerere de autorizație de construire în termen de un an de la cumpărare.

Strategia orașului este clară: să atragă o populație mai tânără, permanentă și să promoveze dreptul la o proprietate în rândul gospodăriilor locale. Oferind terenuri la prețuri atât de mici, Plougasnou își propune să promoveze comunitatea. Pentru cei care tânjesc după o bucată de liniște pe litoral, oferta administraţiei prezintă o oportunitate irezistibilă de a construi casa visurilor într-un cadru idilic.

Grup infracțional care promova fascismul și nega Holocaustul, destructurat de procurori. Erau susținători activi ai ideologiei promovate pe internet
Articolul anterior
Mirosul corpului depinde de ceea ce mâncăm
Articolul următor