A fost desemnată cea mai tânără miliardară din lume, devenită bogată pe forțe proprii

Forbes a lansat lista anuală a celor mai bogați oameni din lume, iar deținătoarea brand-ului de cosmetice “Kylie Cosmetics” rămâne pentru al doilea an consecutiv cea mai tânără miliardară pe forțe proprii, la 22 de ani.

separator

În 2019, vedeta l-a detronat pe fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, carea avea 23 de ani când a făcut primul miliard, în urma cu 11 ani.

Kylie Jenner, fiica lui Kris și Caytlin și sora vitregă a surorilor Kardashian, a stârnit o mulțime de controverse anul trecut, când a fost desemnată miliardară pe forțe proprii. Mulți au contestat acest titlu, scoțând în evidență faptul că tânăra se trage dintr-o familie înstărită și foarte celebră, scrie peroz.ro.

Reprezentanții Forbes nu au ezitat: “În ciuda ajutorului primit de la familia celebră , Kylie nu a moștenit averea, ci și-a construit-o prin propriul business. Este miliardară fiindcă la această cifră este estimată suma din conturile ei”.

Kylie a ajuns pentru prima dată pe lista miliardarilor în martie 2019, când a devenit cea mai tânără bogătașă din istoria acestei liste. Apoi, în noiembrie anul trecut, a vândut 51% din brandul ei, “Kylie Cosmetics”, către Coty Inc. pentru 600 de milioane de dolari.

Acordul, care s-a încheiat în ianuarie, a făcut ca afacerea să fie estimată la 1,2 miliarde de dolari. Kylie încă deține exclusiv celelalte 49 de procente.

Prin prisma averii sale, tânăra de 22 de ani este una dintre cele 2.095 de persoane din lume cu o avere de zece cifre: “Nu mă așteptam la nimic atunci cand am pornit această afacere. Nu am prevazut viitorul, dar recunoașterea primită îmi dă un sentiment minunat”, a spus ea.

Kylie, care este cea mai tânără și mai bogată membră a familiei Kardashian-Jenner, și-a început linia de cosmetice în 2015, când vindea rujuri de 29 de dolari.

Vânt puternic în nordul și centrul țării! Meteorologii au emis COD GALBEN

Meteorologii au emis un avertisment Cod galben de vânt în nordul și centrul țării. Avertizarea va intra în vigoare astăzi, 17 decembrie, la ora 10:00, și se va menține până la ora 24:00, informează unica.md.

Astfel, în intervalul menționat, se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 15-20m/s.

În acest context, Primăria Chișinău face apel către locuitorii și oaspeții capitalei să dea dovadă de prudență, pentru a preveni eventuale incidente, cetățenii sunt îndemnați să evite arborii bătrâni, inclusiv parcarea automobilelor sub aceștia.

Reținut după ce a prejudiciat o companie cu peste 2 milioane de lei

Ofițerii Direcției investigații infracțiuni economice și cei de urmărire penală ai INI, de comun cu procurorii PCCOCS,  cu suportul mascaților din BPDS „Fulger”   anunță reținerea unui consultant autodeclarat al unei companii din domeniul dronelor agricole pentru prejudicierea acesteia cu peste 2.000.000 de lei, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Faptele au avut loc începând cu anul 2022, atunci când bărbatul cu vârsta de peste 40 de ani ar fi convins conducerea companiei vizate să facă anumite investiții. Totuși, mijloacele bănești și bunurile cumpărate (printre care tehnică de calcul, mijloace de comunicare) obținute în baza transferurilor bancare pe care le primise de la companie, au ajuns în schimb în folosința lui personală.

Drept urmare, compania a sesizat autoritățile de drept, după ce „consultantul” a refuzat să întoarcă bunurile. În baza documentării faptelor acestuia, oamenii legii au identificat bunurile mobile și imobile unde s-ar păstra urmele infracțiunii comise. În cadrul perchezițiilor, au fost ridicate acte contabile, înscrisuri de ciornă, dispozitive electronice cu informații despre activitatea infracțională, precum și toate bunurile care au fost însușite de la companie.

Ulterior reținerii bănuitului, la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana) a dispus aplicarea arestului preventiv în privința acestuia pentru o perioadă de 30 de zile. Investigațiile penale continuă, inclusiv în privința eventualilor complici ai bărbatului, timp în care beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Înmormântările nu vor mai fi la fel. Sicriul ar putea fi interzis

Creșterea emisiilor de gaze cu efect de seră îngrijorează tot mai mult oamenii de știință. Motivele sunt multiple. Dar unul dintre ele se reflectă strict la individul uman, la viața, dar și la moartea lui. Spre exemplu, o incinerare cu gaz produce emisii de dioxid de carbon echivalente unui zbor dus-întors de la Londra la Paris, scrie evz.ro.

Aproximativ 80% dintre cei care mor în Marea Britanie sunt incinerați în fiecare an, potrivit unui raport al firmei de consultanță pentru carbon, Planet Mark. Dar și înmormântările tradiționale pot polua.

 Sicriele nebiodegradabile sunt adesea făcute cu substanțe chimice nocive, iar cadavrele sunt îmbălsămate folosind formaldehidă: o substanță care este toxică și care se poate scurge în sol.

Într-un sondaj recent al Co-op Funeralcare, realizat de YouGov, o persoană din 10 a declarat că ar dori o înmormântare mai „ecologică”.

Giulgiu în loc de sicriu

„Nu vreau ca ultimul meu act pe această planetă să fie un act poluant”, explică Rachel Hawthorn, o rezidentă din Hebden Bridge, West Yorkshire, Marea Britanie.

Se pregătește să își facă propriul giulgiu de înmormântare pentru că este îngrijorată de impactul pe care îl au asupra mediului înmormântările și incinerările tradiționale.

„Încerc din greu în viața mea să reciclez, să consum mai puțin și să trăiesc într-un mod prietenos cu mediul, așa că vreau ca și moartea mea să fie la fel”, adaugă ea.

Femeia în vârstă de 50 de ani consideră că giulgiul poate să elimine necesitatea unui sicriu.

Morminte mai puțin adânci

De asemenea, Rachel se ocupă cu sprijinirea persoanelor aflate pe moarte, precum și a celor dragi acestora, pentru a face alegeri informate în ceea ce privește îngrijirea funerară.

„Vreau ca mai mulți oameni să știe că există opțiuni și că nu trebuie să ajungem într-o cutie”, spune ea, potrivit BBC.

Practica de a săpa morminte la o adâncime de 2 m datează cel puțin din secolul al XVI-lea și se crede că a fost o măsură de precauție împotriva ciumei.

Când va veni vremea lui Rachel, aceasta dorește o înmormântare naturală, ceea ce înseamnă utilizarea unui sicriu sau a unui giulgiu biodegradabil într-un mormânt mai puțin adânc.

Straturile superioare ale solului conțin microbi mai activi, astfel încât cadavrele se pot descompune în aproximativ 20-30 de ani, în loc de până la 100 într-un mormânt tradițional.

Întreaga familie a lui Mihai Bendeac s-a infectat cu Covid-19, după participarea la o înmormântare
Articolul anterior
Bacalaureat 2020: Lista elevilor care obțin nota 10 din oficiu, la examenul la limba străină
Articolul următor