A fost dezvăluită monograma Regelui Charles al III-lea. Cum va arăta cifrul regal

Monograma oficială a regelui Charles al III-lea a fost dezvăluită. Aceasta va apărea pe documentele oficiale, unele uniforme şi pe cutiile poştale.

Cifrul prezintă inițiala „C” a Regelui combinată cu litera „R” inițiala de la cuvântul Rex (rege în latină) și cu cifra romană „III”, cu o coroană deasupra literelor.

Vor urma și alte schimbări pentru a marca noua domnie a regelui. Banca Angliei spune că noile bancnote cu portretul regelui Charles al III-lea ar trebui să intre în circulaţie până la jumătatea anului 2024. 

Vor fi produse şi noi monede, care vor apărea în funcție de cererea din partea băncilor și a oficiilor poștale. La acest moment, Monetăria Regală spune că sunt în circulație aproximativ 27 de miliarde de monede din timpul domniei Reginei Elisabeta a II-a. 

Noul monarh a călătorit în Scoția la scurt timp după ce Regina Elisabeta a avut parte de toate onorurile. Perioada de doliu regal a durat încă șapte zile după slujba oficială de înmormântare. Monograma este proprietatea personală a lui Charles. A fost selectată de monarh dintr-o serie de modele pregătite de College of Arms. O versiune scoțiană prezintă coroana scoțiană și a fost aprobată de Lordul Lyon King of Arms, scrie BBC.

Procesul va fi unul gradual. În unele cazuri, cifrurile monarhilor anteriori pot fi încă văzute pe clădirile publice și pe mobilierul stradal, în special pe cutiile poștale. Colegiul de arme, care a proiectat cifrurile, a fost fondat în 1484. Este responsabil cu crearea și menținerea registrelor oficiale ale stemelor.

King Charles III’s new royal cypher revealed https://t.co/VREjW1JRAy— BBC News (World) (@BBCWorld) September 27, 2022

sursa: www.observatornews.ro

Muzeele din Iași oferă intrare liberă pe 1 decembrie

De Ziua Națională a României, românii de pe ambele maluri ale Prutului pot vizita gratuit muzeele din rețeaua Muzeului Național al Literaturii Române din Iași.

Muzeele din Iași, intrare liberă de Ziua Națională a României

De asemenea, muzeele vor fi deschise pentru vizitatori și în zilele de 30 noiembrie și 2 decembrie. Acestea vor funcționa după programul obișnuit de vizitare, cuprins între orele 10:00 și 17:00.

Din rețeaua Muzeului Național al Literaturii Române Iași fac parte: Casa Muzeelor;  Muzeul „Vasile Pogor” – Casa Junimii;  Muzeul „Sf. Ierarh Dosoftei – Mitropolitul”;  Muzeul „Mihai Eminescu”;  Colecția „Istoria teatrului românesc”;  Muzeul „Mihail Sadoveanu”;  Muzeul „Otilia Cazimir”;  Muzeul „George Topîrceanu”;  Muzeul „Mihai Codreanu”;  Muzeul „Vasile Alecsandri” (Mircești).

Mama a opt copii a împlinit 39 de ani. ,,Mulțumesc, Doamne, pentru toate!”

Marina Cârnaț, faimoasa vloggeriță din Republica Moldova, și-a sărbătorit ieri ziua de naștere. Mama a opt copii a împlinit 39 de ani. Faimoasa mămică recunoaște că cea mai mare bogăție și cel mai scump cadou pe care i l-a putut oferi viața este familia ei.

,,Azi fac 39 sau 93? Atât de multe am reușit până acum! Mulțumesc, Doamne, pentru toate!”, a scris Marina Cârnaț, pe pagina sa de Instagram, alături de un filmuleț emoționant care arată o succintă călătorie a vieții sale.

Marina și Teodor Cârnaț, ambii licențiați în drept, cresc și educă 5 fete și 3 băieți. Familia este apreciată de peste 200 de mii de urmăritori pe rețelele de socializare.

sursa foto: Instagram

Criza alimentară se acutizează în Ungaria. Magazinele au început marea raționalizare. Viktor Orban e disperat să nu explodeze prețurile

Panică în Ungaria. Crizele alimentare și economice se acutizează. Marile lanțuri de magazine deja au raționalizat mâncarea. 

Criza alimentară se acutizează în Ungaria. A început marea raționalizare. Viktor Orban e disperat să nu explodeze prețurile

S-a început raționalizarea în Ungaria după ce Guvernul Viktor Orban a stabilit plafonarea prețurilor pentru mai multe produse alimentare de bază. Este o măsură de sprijin pentru populație, susține Guvernul Fidesz. Totuși, mulți dintre cetățeni, care au auzit de „raționalizare”, au intrat în panică. Astfel, s-au grăbit să golească rafturile magazinelor.

În replică, marile lanțuri de magazine au fost nevoite să limiteze cantitățile de alimente de bază ce pot fi achiziționate, precum ouăle și cartofii, scrie Ziarul Financiar, care citează mai multe ziare din Ungaria.

Lidl, Tesco, Spar, CBA și Real au fost nevoite să recurgă la măsuri dure, mai precizează sursa citată.

Oficialii de la Budapesta susțin că plafonarea a fost stabilită „pentru a contracara creșterea dramatică a inflației, care depășește chiar și 90% pentru unele tipuri de mâncare”.

Măsurile adoptate de către Viktor Orban sunt criticate de opoziție. Adversarii premierului maghiar susțin că inflația trebuie combătută cu reduceri de TVA, nu prin măsuri de limitare a prețurilor de consum.

„Produsele afectate de plafoane fie dispar, fie companiile majorează prețurile altor tipuri de alimente, pentru a-și acoperi pierderile”, critică opoziția din Ungaria.

Pe fondul conglomeratului de crize, o mulțime de afaceri din Europa încep să capituleze. În Ungaria de exemplu, renumita cofetărie Hauer, cu tradiție de peste 100 de ani, a anunțat că se va închide. Șefii companiei susțin că sunt nevoiți să ia o astfel de decizie „din cauza impactului negativ al mediului economic asupra industriei de catering”.

Pe scurt, oamenii nu mai au bani de dat pentru HORECA.

sursa

O stradă din Moscova va purta numele lui Jirinovski
Articolul anterior
Paradox greu de explicat: zeci de mii de panouri fotovoltaice zac în depozite exact când întreaga Europă se confruntă cu o criză energetică
Articolul următor