Un individ din nordul țării, condamnat la 4 ani de închisoare și confiscarea sumei de 15. 000 de euro pentru trafic de influență

Judecătoria Bălți, sediul Central, l-a recunoscut vinovat pe un bărbat de comiterea infracțiunii de trafic de influență într-un dosar gestionat de CNA și PA. Instanța a dispus o pedeapsă cu închisoare pe un termen de 4 ani, aplicându-i măsura preventivă de arest și anunțându-l în căutare. De asemenea, din contul inculpatului a fost dispusă confiscarea specială a sumei de 15 000 de euro, ca bunuri rezultate din activitatea infracțională, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Potrivit probelor prezentate în instanță, inculpatul, în perioada iulie-noiembrie 2019, susținând că ar avea influență asupra procurorilor și judecătorilor care examinau o cauză penală privind un cetățean învinuit de răpire și șantaj, ar fi pretins și primit suma de 15 000 de euro de la rudele acestuia. În schimbul banilor, inculpatul pretindea că poate determina persoane cu funcție de demnitate publică să adopte o decizie favorabilă în privința persoanei respective, adică să-i aplice o pedeapsă non-privativă.

Examinarea cauzei în instanța de judecată a durat 1 an și 7 luni, timp în care inculpatul s-a eschivat de a se prezenta la ședințele de judecată, neprezentându-se nici la organul de urmărire penală, fiind anunțat în căutare. Totuși, printr-o cerere expediată prin e-mail instanței, acesta a solicitat ca procesul să fie continuat în lipsa sa, recunoscându-și vinovăția. Anterior, inculpatul a fost condamnat pentru infracțiuni similare și amendat cu suma de 175 000 de lei.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apelul la Curtea de Apel Nord în termen de 15 zile.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Caz șocant la Sângerei! Un bărbat și-a ucis fiul în bătaie, la o beție: Ce pedeapsă a primit

Un bărbat de 60 de ani din raionul Sângerei a fost condamnat la 17 ani de închisoare după ce și-a ucis la beție fiul. Sentința a fost pronunțată joi, 3 aprilie, de magistrații Judecătoriei Bălți, scrie deschide.md.

Potrivit materialelor dosarului, tragedia s-a produs în noaptea spre 15 ianuarie, când fiul condamnatului a venit beat acasă. Întâmpinat de bărbat, la fel aflat în stare de ebrietate, între cei doi s-a iscat o ceartă, în urma căreia victima și-a lovit tatăl, după care a mers la culcare.

Enervat, condamnatul a luat o sapă și a intrat în odaia în care dormea fiul, lovindu-l de mai multe ori peste diferite părți ale corpului.

După ce a săvârșit infracțiunea, bărbatul a mers la vecini și i-a rugat să cheme salvarea. Cu regret, ajunși, medicii au putut doar să constate decesul victimei.

Fiind audiat, bărbatul și-a recunoscut vina, menționând că îi pare rău de cele comise.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Nord în decurs de 15 zile.

Ludmila Adamciuc a revenit acasă din maternitate: „După naștere, nu-i ca pe Instagram”!

Bety și-a întâlnit fratele! Fondatoarea asociației “Prietena mea”, mama unei fetițe diagnosticate cu sindromul Down, Ludmila Adamciuc a fost externată din maternitate și a revenit acasă împreună cu fiul nou-născut. Influencera a postat un șir de imagini înduioșătoare cu ambii copii, fără a povesti cum a decurs nașterea și prima zi acasă, în calitate de mamă a deja doi copii. Femeia a dat de înțeles că realitatea nu e atât de roz, scrie cancan.md

Mama și fiul au părăsit maternitatea pe ploaie. Fără baloane, buchete imense și ședințe foto la externare, Ludmila a refuzat toate acestea și au ales să meargă acasă, la Beatrice, în intimitate. Ludmila Adamciuc a născut pe 1 aprilie un fiu, Luca.

A început campania pentru prezidențialele din România: 11 candidați înscrişi în cursă

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale 2025 a început pe 4 aprilie, la ora 7:00, și are o durată de 30 de zile. Biroul Electoral Central a adoptat o serie de măsuri pentru buna desfășurare a campaniei. Iată ce trebuie să știe alegătorii despre regulile din campania electorală pentru alegerile prezidențiale 2025, scrie stirileprotv.ro.

Timp de 30 de zile, cei 11 candidați înscrişi în cursa pentru Cotroceni vor încerca să convingă electoratul să le acorde votul pe 4 mai. Al doilea tur are loc pe 18 mai.

Cine sunt candidații la alegerile prezidențiale din 2025 în România

Biroul Electoral Central a stabilit, pe 22 martie, prin tragere la sorţi, ordinea de înscriere pe buletinul de vot a candidaţilor la alegerile prezidenţiale din luna mai.

Conform BEC, ordinea pe buletinul de vot a celor 11 candidaţi este următoarea:

* poziţia 1 – George Nicolae Simion (Alianţa pentru Unirea Românilor)

* poziţia 2 – George Crin Laurenţiu Antonescu (Alianţa Electorală România Înainte)

* poziţia 3 – Elena Valerica Lasconi (Uniunea Salvaţi România)

* poziţia 4 – Cristian Vasile Terheş (Partidul Naţional Conservator Român)

* poziţia 5 – Marcela Lavinia Şandru (Partidul Umanist Social Liberal)

* poziţia 6 – Victor Viorel Ponta (candidat independent)

* poziţia 7 – Sebastian Constantin Popescu (Partidul Noua Românie)

* poziţia 8 – Silviu Predoiu (Partidul Liga Acţiunii Naţionale)

* poziţia 9 – John-Ion Banu-Muscel (candidat independent)

* poziţia 10 – Petru Daniel Funeriu (candidat independent)

* poziţia 11 – Nicuşor-Daniel Dan (candidat independent).

Cinci candidaţi – Elena Lasconi, George Simion, Cristian Terheş, Silviu Predoiu şi Sebastian-Constantin Popescu – au intrat în cursa electorală şi la scrutinul prezidenţial de anul trecut, şefa USR reuşind să ajungă în turul doi cu independentul Călin Georgescu, alegeri care însă au fost anulate de Curtea Constituţională.

O femeie a scăpat cu viață după ce s-a răsturnat cu mașina, dar a murit câteva momente mai târziu într-un alt accident uluitor
Articolul anterior
Mii de entități, radiate din Registrul de stat: Ce trebuie să știți
Articolul următor
Close menu