Accident tragic la intratea în Sângerei!

Acum două ore, polițiștii au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier la intrarea în orașul Sîngerei.

Preliminar, șoferul unui Volkswagen, un bărbat de 57 de ani, a efectuat o manevră neregulamentară de întoarcere, ignorând marcajul rutier, iar ca urmare s-a tamponat într-un camion care se deplasa pe sensul opus de circulație.

În rezultatul impactului, șoferul din Volkswagen a decedat la fața locului.

Pe acest caz a fost fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Poliția reiterează: nerespectarea regulilor de circulație face victime! Fiți precauți și conduceți regulamentar!

Un tânăr din nordul țării a dispărut. Apropiații spun că acesta are telefonul deconectat, iar rețelele de socializare îi sunt blocate

Un tânăr este căutat cu disperare de rude după ce a dispărut aseară, scrie tvn.md.

Potrivit informațiilor postate pe Facebook, acesta și-a sunat apropiații că pornește cu o mașină din satul Cubolta spre Sîngerei, dar așa și nu a ajuns.

Autorul postării susține că tânărul are telefonul deconectat iar rețelele de socializare sunt blocate.

Băiatul nu are probleme de sănătate, ieșea cu prietenii dar anunța familia. Ieri a postat video TIK TOK în dispoziție perfecta, fără a da careva bănuieli. Probleme în familie nu a fost de a avea motive de supărare, sau de a nu veni acasă. A anunțat telefonic că s-a pornit spre casă cu o mașină”, este menționat în postare.

Dragan Adrian, 17 ani

Îmbrăcat în haina din poză, pantaloni sport.

Înălțimea 1.65.

Cine cunoaște careva informații, este rugat să apeleze la numărul de telefon: 061289801

Moldovenii sunt obligaţi să declare transcrierea actelor de stare civilă înregistrate în străinătate

Cetăţenii Republicii Moldova care au înregistrat acte de stare civilă la organele competente ale ţărilor străine, au obligaţia să declare transcrierea acestora, în termen de 6 luni de la întoarcerea în ţară sau de la primirea din străinătate a certificatului de stare civilă ori a copiei sau extrasului de pe actul de stare civilă.

Actele oficiale emise de către autorităţile altor state sunt recunoscute în Republica Moldova numai dacă sunt supralegalizate (legalizare consulară) sau apostilate şi traduse, dacă nu este stabilit altfel prin tratat/convenţie/acord la care Republica Moldova este parte.

Pe teritoriul Republicii Moldova sunt recunoscute fără a fi supralegalizate sau apostilate documentele de stare civilă emise în străinătate, după cum urmează:

1. Extrasele multilingve de pe actele de naștere, căsătorie și deces emise de către organele competente ale următoarelor state străine: Bosnia și Herțegovina, Confederația Elvețiană, Marele Ducat al Luxemburgului, Muntenegru, Regatul Belgiei, Regatul Spaniei, Regatul Țărilor de Jos, Republica Bulgaria, Republica Capului Verde, Republica Croația, Republica Turcia, Republica Estonia, Republica Federală Germania, Republica Franceză, Republica Italiană, Republica Lituania, Republica Macedonia, Republica Polonă, Republica Portugheză, Republica Serbia, Republica Slovenia, România;

2. Documentele emise de către statele membre la Convenţia cu privire la asistenţa juridică şi raporturile juridice în materie civilă, familială şi penală: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Rusia, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina şi Uzbekistan;

3. Documentele statelor cu care Republica Moldova are încheiate tratate bilaterale, inclusiv prin succesiune: Letonia, Lituania, România, Republica Cehă, Republica Slovacă, Republica Ungaria, Georgia.

Actele/documentele ce vizează fapte de stare civilă, produse în condiţiile legislaţiei statelor străine şi care se confirmă prin înscrisuri oficiale, eliberate de către autorităţile străine cu caracter religios, notarial, privat (contracte, hotărâri ale instanţelor judecătoreşti/curţilor, etc.), nu se supun procedurii de transcriere. Acestea se recunosc valabile pe teritoriul Republicii Moldova cu condiţia supralegalizării sau apostilării lor în modul stabilit, dacă tratatele internaţionale la care Republica Moldova este parte nu prevăd altfel şi se prezintă la organele competente din Republica Moldova pentru a fi luat drept bază la apariţia, modificarea sau încetarea raporturilor civile/familiale, în cazul recunoaşterii faptului căsătoriei potrivit legislaţiei Republicii Moldova.

Putin a numit-o într-o funcție importantă la Ministerul Apărării pe o verișoară de-a sa

Vladimir Putin continuă epurările de la Ministerul Apărării începute în luna mai cu demiterea lui Serghei Șoigu. Liderul de la Kremlin a demis luni patru adjuncți ai ministrului apărării și a făcut noi numiri pentru posturile vacante, printre care și verișoara sa Anna Tsivileva, scrie digi24.ro.

Remanierea lui Putin de luni, de la Ministerul Apărării, marchează cea mai recentă etapă din epurarea radicală pe care Putin a lansat-o în mai, când l-a revocat în mod neașteptat pe ministrul său apărării, Serghei Şoigu, scrie Reuters. La peste doi ani de la începutul războiului din Ucraina, Putin a folosit toate „execuțiile” și numirile pentru a semnala că dorește să elimine risipa și corupția din minister și să valorifice mai eficient economia de război a Rusiei pentru a servi nevoile soldaților de pe front. În cele mai recente modificări, Putin i-a demis pe adjuncții Nikolai Pankov, Ruslan Tsalikov, Tatiana Shevtsova și Pavel Popov, conform decretelor Kremlinului.

El a numit-o pe Anna Tsivileva, care îi este verișoară, ca adjunct al ministrului apărării, ale cărei responsabilități vor include îmbunătățirea sprijinului social și locativ pentru personalul militar. Soțul ei Serghei Tsivilev este ministrul energiei al Rusiei. Putin o numise anterior pe Tsivileva ca șef al unui fond de stat pentru a sprijini participanții la efortul de război al Rusiei în Ucraina.  Leonid Gornin, anterior prim-ministru adjunct al finanțelor, va ocupa acum funcția de prim-adjunct sub ministrul Apărării Andrei Belousov, un economist fără experiență militară, care a fost numit luna trecută pentru a-l înlocui pe Șoigu. Principalele sarcini ale lui Gornin sunt „să crească transparența fluxurilor financiare și să asigure cheltuirea eficientă a fondurilor bugetare”, a informat Ministerul Apărării. De asemenea, numiți ca adjuncți ai ministrului apărării sunt și Oleg Saveliev și Pavel Fradkov, fiul fostului prim-ministru Mihail Fradkov. Fradkov va supraveghea gestionarea proprietății, terenurilor și construcțiilor legate de armată. Un alt fost adjunct al ministrului apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pe 23 aprilie și acuzat de luare de mită. De atunci, alți patru oficiali de rang înalt de la minister și personalul general au fost arestați cu aceleași acuzații în cel mai mare scandal de corupție care a lovit guvernul rus în ultimii ani.

Sute de borcane cu caviar de contrabandă
Articolul anterior
Femeia din Edineț, dispărută în ianuarie, a fost găsită fără suflare la Brătușeni
Articolul următor