Acestea sunt zilele de sărbătoare în care bugetarii vor sta acasă în anul 2018

14 zile de odihnă vor avea bugetarii din țara noastră, pe lângă cele de weekend în anul viitor. Aceste zile au fost stabilite de către deputați, ca fiind sărbători naționale sau religioase.

separator

Astfel, 11 sărbători oficiale le revin zilelor lucrătoare, iar trei sunt semnate cu roșu în calendar și vor fi în weekend.

Bugetarii se vor odihni în zilele următoare:

Anul Nou – 1 ianuarie, luni

Crăciun în calendarul vechi – 7 ianuarie, duminică și 8 ianuarie, luni

Ziua Internațională a Femeii –  8 martie, joi

Paștele –  8 aprilie, duminică și 9 aprilie, luni

Ziua comemorării –  15 aprilie, duminică și 16 aprilie, luni

Ziua Muncii –  1 mai, marți

Ziua victoriei asupra fascismului, Ziua Europei –  9 mai, miercuri

Ziua internațională a copiilor –  1 iunie, vineri

Ziua Independenței Republicii Moldova –  27 august, luni

Ziua limbii –  31 august, vineri

Crăciun potrivit noului calendar – 25 decembrie, marți

Sursa: realitatea.md

Cristiano Ronaldo a vrut să bată un arbitru. Portughezul a fost eliminat din Supercupa saudită

Atacantul echipei Al-Nassr, Cristiano Ronaldo, a fost eliminat pe finalul partidei de luni, în semifinala Supercupei Arabiei Saudite, pierdută cu 1-2 în faţa echipei Al-Hilal.

Jucătorul a fost eliminat cu patru minute înainte de final pentru că a dat un cot unui adversar, când echipa sa era condusă cu 2-0.

Revoltat de cartonaşul roşu, Cristiano Ronaldo a ridicat ameninţător pumnul spre arbitru.

Pentru Al-Hilal au marcat Al Dawsari (61) şi Malcom (72), iar Sadio Mané a redus din diferenţă în prelungiri (90+9).

sursa: observator.ro

O bunicuță care nu a călătorit nicăieri până la vârsta de 85 de ani, se plimbă acum în jurul lumii alături de nepotul său

O bunicuță în vârstă de 94 de ani, care nu a călătorit nicăieri până la vârsta de 85 de ani, și-a propus să viziteze toate cele șapte continente alături de nepotul său.

Nu a avut pașaport până la vârsta de 91 de ani, dar, la un an după ce a devenit cea mai în vârstă persoană care a vizitat toate cele 63 de parcuri naționale din SUA, bunica Joy Ryan se lansează într-o nouă provocare globală împreună cu nepotul ei, Brad Ryan, în vârstă de 42 de ani.

„Nu mai am mulți ani la dispoziție, așa că este timpul”, a declarat bunica Joy, acum în vârstă de 94 de ani, pentru CNN Travel, scrie Antena3.

Bunica și nepotul au bifat deja trei continente, vizitând anul trecut Parcul Național Banff din Canada pentru a „reprezenta America de Nord dincolo de țara noastră” și călătorind în Africa, vizitând atât Parcul Național Amboseli, cât și Rezervația Națională Maasai Mara din Kenya, în 2023. Cea mai recentă călătorie a fost în America de Sud, unde au călătorit în Ecuador, petrecând timp în Insulele Galapagos, precum și în Chile.

„A fost uimitor să vezi acele țestoase uriașe”, spune bunica Joy despre călătorie. „Își puteau ridica carapacea în sus ca o decapotabilă”, a mai spus ea.

Bunicuța Joy nu a văzut niciodată munții până la vârsta de 85 de ani

În timp ce își povestea aventurile sale anterioare din drumeții, Ryan a aflat că bunica sa „nu a mai văzut niciodată un munte”. „Acesta a fost unul dintre regretele ei de-o viață”, spune el. 

Deși recunoaște că a crezut că a călători cu o persoană în vârstă ar putea „strica puțin distracția”, Ryan a constatat rapid că nu a fost așa. De fapt, a fost chiar opusul.

„A făcut ca experiența de a fi în aer liber să fie mult mai valoroasă”, spune el, explicând că, fiind nevoit să se deplaseze mai încet, a putut să perceapă totul într-un mod mai profund.

Potrivit lui Ryan, acea primă excursie „a plantat în el o sămânță de bucurie” care îi lipsea și a fost încântat să vadă cât de mult s-a bucurat bunica Joy de această experiență.

„Fac câte un pas, zi de zi, și îi mulțumesc Domnului în fiecare dimineață pentru că mi-a mai dat o zi. Încerc să fiu optimistă. Paharul este pe jumătate plin, nu pe jumătate gol. Iar oamenii pe care îi întâlnești pe parcurs îți ridică moralul.

Vezi oameni care se află într-o stare mai proastă decât tine, iar eu mă gândesc: „Am pentru ce să fiu recunoscătoare”. Nu toată lumea este suficient de norocoasă încât să aibă un nepot care să fie dispus să îi ducă peste tot”, a spus bunicuța Joy.

O tânără din Iași, originară din Republica Moldova, convinsă să renunțe la suicid, a căzut peste pompierii veniți să o salveze

O tânără de 25 de ani din Iași a vrut să se sinucidă, însă a fost convinsă de pompieri să renunțe la gestul necugetat. Când a încercat să coboare, s-a dezechilibrat și a căzut chiar peste salvatori.

Scene dramatice în Iași, după ce o tânără de 25 de ani a amenințat că se sinucide. A fost convinsă de salvatori să renunțe la intențiile sale necurate. Când a încercat să coboare din locul de unde voia să se arunce, s-a dezechilibrat și a căzut peste pompierii de la fața locului, transmite presa română.

Salvatorii au fost alertați de faptul că o tânără se află pe marginea unui balcon și amenință să-și pună capăt zilelor. Ajunși la fața locului, pompierii au reușit să o convingă pe femeie să renunțe la intenția sa regretabilă și să intre în casă, însă printr-o mișcare nefericită aceasta s-a dezechilibrat și a căzut de la primul etaj al blocului. Inițial, s-a oprit pe pervazul vecinului de la parter, provocându-i o sperietură de neuitat.

„În timp ce făceam un duș, am auzit strigăte de ajutor. M-am grăbit să ies, nu știam ce se întâmplase. Când am ajuns afară, am văzut-o pe fată pe pervazul meu”, a povestit vecinul în cauză.

Autoritățile au transmis că misiunea părea că are succes, însă un incident nefericit a avut loc între timp.

„La sosirea salvatorilor, persoana se afla la nivelul geamului, ulterior a fost convinsă să intre în casă, dar s-a dezechilibrat și a căzut”, a declarat George Onofreiasa, purtător de cuvânt al ISU Iași.

După ce a aterizat pe pervazul vecinului, tânăra a căzut peste pompierii sosiți pentru a o salva. Din fericire, fata a scăpat doar cu răni ușoare și a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Moldovenii vorbesc mai puțin la telefonul fix
Articolul anterior
Copii ,,fără părinți”! O fetiță de 7 ani și fratele ei de 3 ani, găsiţi de către polițiști, hoinărind singuri în toiul nopții pe străzile din Capitală
Articolul următor