Marina Cârnaț și-a încântat urmăritorii virtuali cu câteva imagini surprinse în timpul unei ședințe foto realizate alături de fetițele sale. Tânăra mamă a adus pe lume 5 fete și 3 băieți, copiii fiind mândria și comoara cea mai de preț a sa. Cele cinci domnițe și mama lor au purtat ținute identice asemeni unor balerine.
La ședința foto a participat chiar și Mya, mezina cuplului în vârstă de 5.5 luni.
Manuella, Tea, Malvina, Tamia și Mya sunt adorabile și își dezvoltă ca surori o relație deosebită și caldă, având din partea părinților tot sprijinul și educația cuvenită.
Marina Cârnaț a dezvăluit cum îi învață pe copiii săi să își cultive răbdarea și să aibă mai multă înțelepciune. După părerea tinerei mămici, răbdarea este o calitate de care fiecare om are nevoie pentru a reuși să învingă, atât în lucruri mici, cât și în scopuri mai mari.
,,A avea răbdare e una din cele mai importante calități ale unui om, după părerea mea…dar cum să o ai?
⠀
Copilul nu are răbdare. Si este absolut normal, deoarece fiecare om se naște egoist. Pentru el, centrul lumii este el însăși. Copiii nu pot amâna plăcerile. Ei vor totul și acum. Dar noi? Adulții? Oh, și noi, ca părinți, suntem obligați să îi învățăm răbdarea, nu-i așa?
⠀
Dar cum prinde copilul la răbdare? Îl învățăm! Dar atenție: învățarea necesită timp și iarăși răbdare! 😅
⠀
Cu dragoste, perseverență și stabilitate ajungem să-i dezvoltăm această calitate. Însă, nu de puține ori, parintele observa o stagnare sau chiar un regres în comportamentul copilului… și se poate simți neputincios și gândește că toată munca a fost în zadar.
⠀
Dar nu este așa. Eu am învățat că o lipsă temporară de progres sau regresie este total normală și nu înseamnă că părintele face un lucru greșit sau că ceva nu este în regulă cu copilul. Învățarea nu decurge întotdeauna atât de bine pe cât ne-am dori. Aceasta este realitatea. În pofida barierelor, e bine să nu ne abatem de la programul nostru educațional și să depunem eforturi suplimentare pentru a trece în siguranță de etapa de regresie (temporară), privind cu optimism: spre viitor – spre scop. De exemplu, când îl “învățăm la oală.”
⠀
Totuși, dacă un părinte simte că problema persistă sau chiar se agravează, în ciuda răbdării și atitudinii sale calme față de momentele de regres, ar trebui să ia în considerare schimbarea direcției sau consultarea unui specialist.
⠀
Ce mă ajută pe mine, ca parinte, să am răbdare? Cred că orice persoană este capabilă să învețe să fie reținută și să-și învingă furia.
⠀
Vă zic un secret:
⠀
Ați observat că la tot ce e al nostru, noi reacționăm în panică, iar la tot ce e al unui străin, reacționăm fără mari emoții negative. Păi iată, în situații concrete de criză, eu îmi imaginez că acel lucru sau copil nu este al meu, ci e unul străin, și automat îmi vine răbdarea ca o pastilă ce ia durerea.
⠀
Dar voi cum vă dezvoltați răbdarea?”, își întreabă urmăritorii mama a opt copii.