Afacere ilegală cu țigări și alcool etilic, deconspirată de polițiști în sudul țării

Ofițerii Direcției investigații Sud a INI au documentat activitatea ilicită a unui grup infracțional suspectat de operațiuni ilegale cu alcool etilic și țigări.

În urma investigațiilor demarate, polițiștii au stabilit că în afacerea ilegală ar fi implicați patru suspecți cu vârstele cuprinse între 50 și 56 de ani, din Cimișlia. Aceștia, ocupând funcții de conducere și execuție în cadrul a două companii, au organizat activitatea ilicită de punere în circulație a produselor de tutungerie și alcoolului etilic.

Produsele comercializate erau contrafăcute clandestin de alte entități comerciale din țară și comercializate în magazinele din sudul țării.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților și sediile companiilor implicate au fost depistate și ridicate 5 100 pachete de țigări fără acte de proveniență, 1 300 litri de alcool etilic stocat în cisterne și butoaie, mai multe sticle din plastic destinate îmbutelierii păstrate în condiții anti-sanitare, înscrisuri de ciornă, dar și utilaje electronice de stocare a informațiilor.

Valoarea mărfurilor se estimează la 400 000 de lei.

Produsele au fost ridicate și remise expertizei. În dependență de rezultate, persoanele vor fi sancționate contravențional sau penal conform legislației în vigoare.

Poliția continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și locurilor clandestine de păstrare și comercializare ilegală a produselor alcoolice și de tutungerie.

În context, Poliția recomandă cetăţenilor să achiziționeze mărfuri doar din locuri autorizate, pentru a nu-și pune în pericol sănătatea și viața.

18 elevi de clasa a III-a și un profesor au ajuns la spital după un experiment eșuat la o lecție

18 elevi și un profesor de la o școală primară din Tennessee, SUA, au ajuns la spital după un experiment științific eșuat, scrie stirileprotv.ro.

Elevii de clasa a treia făceau experimente științifice și mai mulți au spus că au început să se simtă rău după un experiment cu gheață carbonică.

Copiii au acuzat stări de greață și au mers la asistenta medicală a școlii, care a alertat imediat conducerea instituției de învățământ.

Elevii au fost transportați la spitalele din zonă, iar după câteva ore au ajuns în siguranță la părinți.

Gheața carbonică este dioxid de carbon în formă solidă și este periculoasă dacă se topește și este inhalată într-un spațiu care nu este aerisit.

Eveniment copleșitor la 2.000 km. de casă! O promoție de moldoveni și-au invitat prima învățătoare și foștii profesori la o întâlnire cu absolvenții, în Italia

Un eveniment copleșitor a avut loc, zilele acestea, într-un oraș din Italia, acolo unde o promoție de moldoveni au organizat o întâlnire cu absolvenții la care și-au invitat foștii profesori, care în prezent muncesc în această țară. Mai mult, în aceeași țară e stabilită și prima lor învățătoare, care a fost și ea invitată la această întâlnire cu absolvenții. Evenimentul a avut loc într-un restaurant din regiunea Padova.

Astfel, la peste 2.000 km. distanță de casă, promoția anului 1999 a Gimnaziului din satul Răciula, raionul Călărași, care peste ani s-au pomenit mai toți în străinătate, acolo unde s-au stabilit cu traiul sau muncesc, au decis, la cei 25 de ani de la absolvirea școlii, să organizeze o întâlnire cu absolvenții în Italia. Și asta pentru că foștii lor profesori, în număr mare, la fel locuiesc și muncesc acolo. În total, evenimentul a adunat circa 45 de persoane.

Mai mult, conaționalii noștri au reușit să o surprindă și să-i ureze ”La mulți ani” primei lor învățătoare, Ludmila Ciobanu.

Unii dintre cei prezenți au fost nevoiți să parcurcă sute de kilometri pentru a ajunge la eveniment. Una dintre fostele absolvente a venit, împreună cu familia, tocmai din Madrid, Spania, pentru a fi alături de foștii colegi în această zi.

”Emoții la maximum la unul dintre cele mai emoționante și frumoase evenimente organizate de noi, cei mai uniți colegi de clasă. La peste 2.000 Km distanță de casă, la peste 25 ani de la absolvirea școlii, am reușit să o surprindem și să-i urăm La Mulți Ani, Primei Învățătoare dnei Ludmila Ciobanu. Am depănat amintiri din anii copilăriei și adolescenței, ne-am amintit de fiecare coleg și am savurat amintirea anilor petrecuți împreună . Ne-am bucurat de prezența profesorilor care au reușit să ne fie alături și complici în acest frumos eveniment!

Scumpi Dascăli, ne închinăm în fața voastră și vă mulțumim pentru efortul depus , la temelia noastră se află și munca voastră! Mulțumim colegilor pentru urări și gânduri bune. Vă așteptăm cu drag în Italia!”, scrie Paulina Mutu, una dintre absolvente, pe pagina sa de Facebook.

Trebuie să menționăm faptul că, la întâlnirea cu absolvenții organizată în satul natal al acestora, la Gimnaziul din satul Răciula, acolo unde era așteptată această promoție, în data de 3 februarie curent, a fost prezent doar un fost coleg al acestora. Trist, dar acesta a stat singur la masa unde trebuiau să fie și foștii lui colegi, care s-au împrăștiați prin lume.

În clasa promoției anului 1999 a gimnaziului din satul Răciula au fost în jur de 30 de absolvenți.

Cea mai frumoasă tânără din Moldova a plecat la Miss World 2024, în India

Cea mai frumoasă fată din Moldova a plecat la concursul de frumusețe Miss World 2024, care va avea loc în India. Este vorba despre Diana Spotarenco, scrie SHOK.md.

Diana Spotarenco a publicat rețelele de socializare imagini înainte de plecarea de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Cea mai interesantă călătorie din viața mea începe acum! Sunt atât de încântată. Hai Moldova!!! Pe curând, India”, a semnat Diana Spotarenco.

Diana Spotarenco a devenit cunoscută când a obținut titlul Miss Modova 2023.

Sportivul moldovean Ion Demian a devenit vicecampion la mondialul de lupte pentru tineret
Articolul anterior
16 percheziții pe un caz cu droguri și un figurant reținut în timp ce a încercat să mituiască un polițist
Articolul următor