Agenția ”Moldsilva” invită la un tur al traselor turistice cu prilejul Zilei Mondiale a Turismului 

 Agenția „Moldsilva” anunță că în perioada 27-29 septembrie 2024, toate rezervațiile naturale din țară vor fi deschise pentru turiști și vor fi organizate un șir de activități cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului, marcată la 27 septembrie. Astfel, toți doritorii sunt invitați pe traseele turistice, în muzeele și la expozițiile tematice ale Rezervațiilor Naturale  ”Codrii”, ”Rezervaţia Naturală Pădurea Domnească”,”Plaiul Fagului”, ”Biosferei Prutul de Jos” și Parcul Național Orhei, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Prin aceste acțiuni Agenția „Moldsilva” își propune să promoveze traselele turistice din Republica Moldova și patrimoniul silvic.

Indiferent de zona geografică a Republicii Moldova, publicul va avea posibilitate să cunoască locuri inedite și exponate de excepție, accesând următorul link cu informația utilă și date de contact ale organizatorilor.

Victor Durbală, director Moldsilva: „Invităm toți doritorii să viziteze Rezervațiile naturale din Republica Moldova. Avem o țară extrem de frumoasă, să o descoperim împreună!”

Marcarea Zilei Mondiale a Turismului, la 27 septembrie, este un eveniment recunoscut oficial de către 159 de ţări, şase membri asociaţi, doi observatori şi peste 500 de membri afiliaţi, componente ale Organizaţiei Mondiale a Turismului (UNWTO) – agenţia specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

În fiecare an, cu acest prilej, în lume sunt organizate o serie de evenimente ce au drept scop, promovarea turismului și locurilor remarcabile, dar și modalitatea de abordare  a acestui domeniu, prin intermediul investițiilor și soluțiilor viabile și durabile.

Reinterpretarea piesei „De ce plâng chitarele” face furori.

Azi, Mark Stam și Alessiah au lansat videoclipul la melodia formației NOROC, „De ce plâng chitarele?”, scrisă de Efim Krimerman și Mihai Dolgan. Tinerii au filmat și un videoclip foarte creativ. La scrierea muzicii a participat și Arsenie Todiraș.

Cum îți pare creația celor doi?

Tragedie la Ștefan Vodă! Un tânăr de 20 de ani a murit electrocutat pe un stâlp

Poliția din raionul Ștefan Vodă a fost sesizată astăzi, 15 noiembrie, precum că un tânăr ar fi fost electrocutat, scrie hn24.net.

Cazul a avut loc în jurul orei 10:40 în centrul orașului. La fața locului, polițiștii au stabilit preliminar că un tânăr de 20 ani, angajat al unei companii ce prestează lucrări electrice, în timpul efectuării unor lucrări planificate la înălțime, pe un pilon, a fost electrocutat, decedând la fața locului. Informația a fost confirmată pentru Știri.md de ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Ștefan Vodă, Mariana Didenco.

De menționat că pe caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Percheziții la Criuleni: O femeie bănuită de corupere electorală, cercetată de CNA

O locuitoare a satului Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni,  este cercetată de CNA și procurori pentru corupere electorală, manifestată prin oferirea de bunuri în scopul determinării alegătorului de a-și exercita drepturile electorale în favoarea unui candidat, înregistrat în cursa electorală la alegerile prezidențiale, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial

Ofițerii CNA au desfășurat acțiuni în vederea ridicării bunurilor, utilizate în calitate de obiect al infracțiunii, identificării provenienței fondurilor și stabilirii eventualelor legături a persoanelor implicate cu membrii grupurilor criminale organizate care acționează în interesele unor formațiuni politice. 

În urma acțiunilor de urmărire penală, desfășurate de ofițerii CNA sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Chișinău, persoana implicată urmează a fi audiată în calitate de bănuit și cercetată în stare de libertate. Precizăm că, persoanele care oferă bani pentru a influența rezultatele unui scrutin riscă de la un an până la 5 ani de închisoare și amendă de peste 50 de mii de lei, iar pentru asigurarea recuperării prejudiciului, instituțiile de drept pot aplica sechestru pe bunurile persoanei. Totodată, persoanele care denunță faptele ilicite și cooperează cu organul de urmărire penală pot fi eliberate de răspundere penală sau contravențională.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile a instanței de judecată. 

O proxenetă care recruta și transporta tinerele din R.Moldova în Turcia, reținută în Rusia
Articolul anterior
Zece antreprenoare de pe ambele maluri ale Nistrului beneficiază de sprijin pentru dezvoltarea unor afaceri sustenabile și inovatoare
Articolul următor