Ai grijă de tine! Cele zece principii de viață ale femeii de astăzi

Chiar dacă femeia din toate timpurile este considerată o ființă gingașă și firavă, totuși în ziua de astăzi ea le reușete pe toate. Aceasta poate fi o mamă bună, și un colaborator de nădejde, o soție iubitoare și o bunică extraordinară. Oare cum să iți păstrezi echilibrul și sănătatea fizică, dar mai ales cea emoțională, în astfel de condiții?

separator

Răspunsul este simplu, însă necesită dedicare continuă. Sunt câteva principii de viață pe care merită sa le aplici zilnic, cum ar fi pauzele mici și dese pentru tine însuți! Și asta, deoarece nu poți să fii implicată în zeci de activități și să ai energia necesară pentru o nouă zi de muncă, atunci când nu ai grijă să-ți hranești mintea și corpul. Iată și acțiunile pe care ar trebuie să le întreprinzi pentru a fi fericită:

  • Fii blândă cu tine – în loc să te cicălești pentru micile tale greșeli, mai bine schimbă atitudinea și devină cel mai mare susținător al tău!
  •  Fii hotărâtă – e dreptul tău să ai parte de ceea ce iți dorești și ceea ce te face fericită. Primul pas ar fi să conștientizezi care sunt aceste lucruri, ca să treci la fapte!
  • Concentrează-te pe punctele tale forte – așeazăte și fă o lista cu cele zece lucruri la care te pricepi cel mai bine. Și ai grijă să ți le reamintești în fiecare zi!
  • Uită de suferințele din trecut – știu că este greu, dar posibil. Tu trebuie să trăiești în prezent și să ai planuri mărețe de viitor!
  • Niciodată nu te opri din învățat – prea multe cunoștințe nu există. De aceea, chiar dacă ai învățat la două facultăți, abia când ajungi să pui în practică partea teoretică, atunci începe învățarea!
  • Nu uita să te odihnești suficient – somnul este unicul moment în care creierul și corpul tău se încarcă de energie. Și asta este esențial, deoarece doar fiind odihnită și binedispusă vei obține succese noi!
  • Bea cât mai multă apă – aici se aplică aceeași regulă ca la cea cu somnul. Hidratarea este esențială și nu încerca să-ți găsești scuze!
  • Fă lucrurile care te fac fericită – muncește acolo unde te regăsești, căsătorește-te cu omul potrivit, construiește-ți mica poveste la care ai visat! Fă-ți timp pentru oamenii la care ții cu adevărat și înlătură lucrurile, care nu te fac să te simți bine.
  • Fii pozitivă concentrează-te pe lucrurile pozitive din viața ta, iar cele negative chiar dacă apar, nu le acorda prea multă atenție!
  • Fă-ți timp doar pentru tine – rezervă-ți câteva minute pe zi ca să fii bună cu tine. Iubește-te și vei vedea cum lucrurile din viața ta se vor schimba incontestabil!

Îți doresc baftă, pentru că meriți să fii fericită!!!

 

 

Google introduce noi funcţionalităţi pentru Chrome

Google a introdus trei noi funcţii în Chrome, menite să îmbunătăţească experienţa utilizatorului şi să ofere sugestii mai utile, informează Mashable.

În primul rând, căutările pe Google în Chrome vor afişa acum sugestii bazate pe ceea ce caută alţi utilizatori, declanşate de interogările anterioare ale utilizatorului. Această funcţie le permite utilizatorilor să rămână la curent cu subiectele la modă şi căutările populare.

În al doilea rând, funcţionalitatea de căutare a imaginilor din Chrome a fost îmbunătăţită pentru a oferi sugestii mai relevante pentru categorii de cumpărături, facilitând găsirea produselor dorite de utilizatori.

În cele din urmă, Chrome oferă acum sugestii de căutare chiar şi în situaţii de conectivitate redusă, asigurându-se că utilizatorii pot accesa informaţii utile chiar şi cu o putere de semnal slabă sau atunci când navighează în modul incognito.

Aceste actualizări sunt în prezent disponibile pentru platformele Android şi iOS, cu suport pentru desktop aşteptat în viitor. Deşi aceste caracteristici nu sunt revoluţionare, Google a sugerat viitoare adiţii, cum ar fi funcţiile de inteligenţă artificială generativă pentru organizarea tab-urilor, rezumarea articolelor şi redactarea de mesaje, promiţând îmbunătăţiri suplimentare în viitor.

sursa

Țara în care angajații pot cere despăgubiri dacă șeful îi stresează la locul de muncă

Angajații din Italia au dreptul să ceară despăgubiri dacă șefii îi stresează la locul de muncă, potrivt unei decizii recente a Curții Supreme din peninsula unde trăiesc și peste 1,3 milioane de români.

Angajații din Italia care se confruntă cu stresul la locul de muncă pot solicita compensații pentru prejudiciile suferite, o practică tot mai întâlnită în relațiile de muncă, unde comportamentele abuzive și umilitoare din partea angajatorilor devin din ce în ce mai frecvente, scrie Rotalianul.

Această realitate, adesea etichetată ca „mobbing” sau „straining”, a fost recent subiectul unei decizii importante din partea Curții de Cassație.

Astfel, instanța supremă a identificat o nouă formă de responsabilitate a angajatorilor, care sunt acum considerați răspunzători pentru daunele aduse sănătății angajaților cauzate de un mediu de lucru excesiv de stresant, chiar dacă acțiunile care au provocat prejudiciul nu sunt clasificate drept mobbing (hărțuirea psihologică sau bullying-ul sistematic îndreptat împotriva unui angajat de către colegi sau superiori).

Curtea de Casație, prin sentința sa din 19 ianuarie 2024, nr. 2084, a consolidat principiul potrivit căruia responsabilitatea angajatorului de a proteja sănătatea angajatului se extinde dincolo de prevenirea mobbingului și/sau strainingului (suprasolicitare sau stres excesiv la locul de muncă).

Aceasta include prevenirea tuturor situațiilor de anxietate sau stres la locul de muncă care afectează integritatea fizică și psihologică a angajatului.

Angajatorul este responsabil de mediul de lucru al angajatului

Într-un caz examinat de Curtea de Casație, un lucrător l-a dat în judecată pe angajatorul său, o instituție publică, reclamând că stresul intens la locul de muncă i-a provocat suferințe psihofizice grave.

Deși instanța de fond a recunoscut prejudiciul și a condamnat angajatorul la compensații, Curtea de Apel a respins cererea lucrătorului, argumentând că nu a fost dovedită o intenție de persecuție din partea angajatorului și că plângerile lucrătorului puteau fi atribuite unei conflictualități normale în cadrul muncii.

Cu toate acestea, Curtea de Casație a oferit o perspectivă radical diferită. A subliniat că angajatorul este responsabil pentru sănătatea lucrătorului în conformitate cu articolul 2087 din Codul Civil, indiferent de prezența comportamentelor umilitoare sau abuzive față de angajat.

Responsabilitatea implică gestionarea eficientă a organizării muncii și evitarea deciziilor care ar putea dăuna integrității fizice și psihice a lucrătorului, cum ar fi crearea unui mediu de lucru care generează stres.

Curtea a concluzionat că responsabilitatea angajatorului nu se limitează la existența intențiilor de persecuție sau abuz față de angajat, ci trebuie înțeleasă într-un sens larg, conform articolului 2087 din Codul Civil.

Astfel, crearea unui mediu de lucru care provoacă anxietate și prejudiciază starea psihofizică a lucrătorului dă dreptul acestuia la compensații pentru daunele suferite.

Poliția din Rusia a închis cimitirul în care e îngropat Navalnîi. Gestul impresionant făcut de mulțimea prezentă la fața locului

Cimitirul în care a fost îngropat, vineri, Aleksei Navalnîi, a fost închis de poliție duminică după-amiază, deși mii de oameni încă stăteau la coadă si voiau sa ajunga la mormântul celui mai înverșunat critic al regimului Putin, scrie protv.ro. ,,Lăsați-ne să intrăm”, strigau oamenii.

În fața porților ferecate brusc, mulți au început să arunce flori peste gard.

Pentru a treia zi la rând, rușii au continuat să se perinde pe la mormântul lui Aleksei Navalnîi, care a murit pe 16 februarie în colonia penitenciară Lupul Polar, situată dincolo de Cercul Arctic.

Autoritățile au predat familiei trupul neînsuflețit abia dupa 9 zile. Soția lui Navalnîi și foștii lui colaboratori de la fundația anticorupție au acuzat direct Kremlinul de asasinarea acestuia.

Imagini cutremurătoare în Argentina. Grindină de 1,5 metri!
Articolul anterior
Vezi câteva sfaturi despre cum să porți dresurile
Articolul următor